Tisztelt Bayer „Úr”!
A Magyar Hírlap nevet viselő sajtómelléktermék 2014. szeptember 26-i számában megjelent fércmunkájának egyes elemeire feltétlenül válaszolnom kell.
Először is. A nevem: Apáti István. Nem Pistike. Önnek és az önhöz hasonló humanoidoknak nincs megengedve, hogy Pistikézzenek. Világos!? Az aljassággal és rosszindulattal megtöltött írás rólam szóló része is vegytiszta hazugság, de nem ez háborít fel a legjobban.
A legalja a családomon való gúnyolódás, amelyet nem vagyok hajlandó eltűrni. Mit képzel magáról? Kicsoda ön? Úgy gondolja, mindent lehet? Minden ellenzéki politikusnak az összes alantas, a szakma legalját jelentő firkálmányait el kell viselnie? Hát nem! Nyilvánvaló, hogy tudásának jelentős részét akkor szerezte, amikor páratlanul szellemes gondolataival még a Népszabadság és a 168 Óra hasábjait gazdagította. A saját tábora előtt aligha dicsekszik azzal, hogy a 90-es évek elején nem vetette meg ezeket a balliberális lapokat. Mindegy no, nem mindig volt ilyen válogatós. Nem mindig tehette meg. Abban az időben azért fizették, most egy ideje máshonnan érkezik a zsold. Kimondva vagy kimondatlanul, a legtöbb írásából az a következtetés vonható le, aki nem fideszes, az nem (teljes értékű) ember. Ön szerint mindenki hülye és hazug, csak a fideszesek okosak és hitelesek.

Bayer, a "sváb"
Bayer „Úr”! A szavaiból és a tollából elviselhetetlen bűz árad. Engem nyugodtan támadjon a malacképű barátjával, az arcukat nem vállaló súgókból, a csengeri informátoraiból álló gyülevész hordájának minden tagjával! Vágjanak fát a hátamon! Támadjanak minden nap! Kibírom. De! Az édesapámat, édesanyámat és nagymamámat ne merje még egyszer a szennyes tollára és a mosdatlan szájára venni! Édesapám munkában megfáradt parasztember, az egész életét végigdolgozta. Ellentétben a súgóival és önnel. Olyan kemény és oly sok fizikai munkát végzett gyermekkorától kezdve, hogy ön, a vasutas cimborája a tizedétől összecsinálta volna magát. Igaz, hogy az antikommunista szólamokkal induló SZDSZ-be belépett, de a párt 1994-es pálfordulása után félrevonult az egésztől. Rövid ideig eljárt koszorúzni, de párttagsága formálissá vált. Érdekes, hogy például oszlopos barátjának, Kövér Lászlónak a családfája kapcsán szelektívvé válik a memóriája. Nézzen utána, ki volt Kövér papa és főleg, ki a nagyapa. Na, az a kemény és a rettenetes! Még érdekesebb, hogy Orbán Viktor édesapjáról írt jelentések sem keltik fel az érdeklődését. Nem ír cikket kispajtásainak, MSZMP-s, KISZ-es múltjáról. Mélyen hallgat arról, kik voltak közülük beszervezett ügynökök. Ilyenekkel én is elő tudnék hozakodni, de a családtagjai miatt senkit sem fogok támadni. Elfelejti, hogy a Fidesz – amelynek a vályújából rendszeresen kikeni a gyomrát - az SZDSZ "ifjúsági tagozataként" kezdte, és azok, akik a mai napig a Fidesz vezető politikusai, 1990-ben kivonultak a trianoni békediktátum évfordulója alkalmából a Parlamentben tartott egyperces néma felállásról. Mondván, ez szélsőjobboldali (!), nacionalista megnyilvánulás. Inkább ezzel kellene foglalkoznia, nem a hatvanhárom éves édesapámmal, akinek ön és az önhöz hasonlók a cipőpucolói sem lehetnek.
Ön ebben az irományában nemcsak gyűlölködésből, hanem felkészületlenségből és felületességből is csillagos ötösre vizsgázott. Egyértelmű, hogy édesanyámat kívánja sértegetni, miközben apai nagymamát bántja, holott tudnia kellene, hogy a Nőszövetség elnöke nem lehetett édesanyám. Bár valószínűleg tisztában van ezzel. Szóval, ország-világ előtt szemtelenkedik a nagymamámmal is. A nyolcvanhét éves nagymamámmal.
Mondja, nem szégyelli magát?! Nem süllyed a föld alá szégyenében? Álláspontom szerint ön félúton megrekedt a puhatestűek és a nyulak között. Pontosabban mindkét faj leggusztustalanabb tulajdonságait egyesíti magában. Sebaj! Nem lehet mindenki az evolúció „csúcsterméke”! Önnek sem jött össze! Bár nem illendő sértegetnem a derék puhatestűeket, hiszen azok önnel és a felbujtóival ellentétben legalább tudják, hol a helyük. Egy idős nénit így sértegetni, ez ám az Orbán által meghirdetett tisztelet kultúrája. A nyolcvanhét éves nagymamám a meggyőződéses baloldali szavazók közé tartozott, hányt az ön fajtájától, és milyen igaza volt. Az unokája miatt természetesen már változott a pártprefenciája, bár ehhez önnek és a többi homo orbanicusnak semmi köze!
Csengerben törvényes, tisztességes módon a szavazatok 36%-át szereztem meg, amely miatt szintén nincs szégyenkezni valóm. Ellentétben a párttársaival. Nekik van bőven. Velük együtt mire olyan büszke? A Kubatov-listás ellenőrző autókra? A cigány szavazók - nem egyszer köztörvényes bűnözők közreműködésével - szervezett szállítására? A láncszavazásokra? A közszolgák bolsevik módszerekkel történő megfélemlítésére? Egyéni mandátumaik döntő többségét egyébként is a pártlogónak és nem jelöltjeik alkalmasságának köszönhetik.
Ami Katona Pétert és Mátészalkát illeti, rossz nyomon halad. Nem írja le szó szerint, csak sunyin sugalmazza, mintha valamiféle különös kapcsolat lenne a helyi Jobbik és a helyi baloldal között. Feltételezem, hogy ennél a résznél már a nyál is kicsordult a szája szélén, heves izgalomba jöhetett, netán középtájon elkezdett matatni, úgy gondolván, végre valami igazán különleges dologra akadt. Ebben is téved! Képzelje el, léteznek olyan politikusok (ilyen Katona Péter), akiket olyanok is kedvelnek, rokonszenvesnek tartanak, akik egyébként a Jobbikkal, mint párttal szemben távolságtartóak vagy egyenesen ellenségesek. Véleményem szerint a helyi baloldal a Fidesz folyamatos egzisztenciális terrorja és a saját általános állapota miatt nem indított polgármesterjelöltet. Döbbenetes, hogy a helyi Fidesz azon őrjöng, azt hiányolja, hogy nincs baloldali polgármesterjelölt. Nos, nincs Kisvárdán és Vásárosnaményban sem. Mindkét helyen kizárólag mi állunk az önök útjában.
Tiszavasváriban sincs baloldali polgármesterjelölt, sőt ott – Mátészalkával ellentétben – egyéni képviselőjelöltjeik sincsenek. Tudja, miért? Mert ott valóban összefogás jött létre. A háttérben Fülöp Erik ellen összefogott a Fidesz és a baloldal. Megnyugtatom, nem fog sikerülni. Erik és a Jobbik győzni fog. Nem vakkant semmit Füzesabonyról, ahol lokálpatrióta egyesület örve alatt a Jobbik ellen önök valóban összefogtak a szocikkal. Ezzel törődjön, és ne írogasson helytelen információkon és felületességen alapuló ökörségeket!
Amúgy nem lep meg, hogy belém kötött. Ön időről időre kipécéz valakit Szatmárban és ír róla valamit. Jól emlékszem, hogy néhány évvel ezelőtt agyoniskolázott és túlművelt barátjának biztatására cikket írt Nagyecsed akkori és jelenlegi polgármesteréről, Kovács Lajosról. Elég megalázó cikk volt. Nem tisztem védeni Kovács Lajost, de úgy, ahogy tette, nem lett volna szabad megnyilvánulni. És mi történt a 2013-tól 2014 tavaszáig terjedő időszakban? A barátja mindenfelől kényeztette a polgármestert a nagyecsedi szavazatok reményében. Mondhatja bárki, ilyen a politika. Nem! Ilyenek önök és az önhöz hasonlók. A megélhetési politikusok, a csicska bértollnokok, a semmihez sem értő ingyenélők, a politikai és szakmai prostituáltak. Az olyanok, akik azzal mennek el, aki többet kínál, annak a javára és abba az újságba írogatnak, amely éppen többet fizet.

Nálunk Szatmárban többségében nem joghurton nevelkedett taknyászkölykök élnek, hanem olyanok, akiket jobban teszi, ha nem ingerel.
Bennem emberére akadt. Rossz fát vizelt le. Nagyon rosszat. Tisztázzunk valamit! Lehetőleg egy életre. Rólam alkotott véleménye hidegen hagy, nagy ívben teszek rá, mit gondol rólam. Nagy bajban lennénk, ha a maga fajták dicsérnének. Sokkal keményebb dolgokon vagyok már túl, mint az ön baromságai. Nekem egy Bayer Zsolt meg sem kottyan. Nem tétel.
A családom számomra szent! Ha a szüleimet, nagyszüleimet vagy a feleségemet, gyermekemet, testvéreimet, közeli vagy távoli rokonaimat bántja, azt nem hagyom annyiban. Nem tűröm, hogy miattam és a meggyőződésem miatt őket gyalázza.
Jobb, ha a sok beteg, elferdült gondolata közé ezt az egészségeset is bevési. Történelmünk szerencsésebb időszakában becsületük megvédése érdekében a férfiak ilyenkor párbajra hívták egymást. Szívesen kihívnám, de nincs olyan sportág, amelyben azonos súlycsoportban lennék. Meg egyébként is! Az ilyesmi férfiaknak való, akik nemcsak akkor tökösek, amikor a tollat kell forgatni, hanem éles helyzetekben is megállják a helyüket. Másrészt nem helyes, hogy bepiszkoljam magam önnel. Meg egyébként is! Önnel ellentétben, tisztelem a kort, és nem elegáns idősebbet kihívni.
Hogy is mondta az ön vezére? A sas nem kapkod legyek után. Nyilván ez egy dakota mondás. Ő csak ilyeneket tud. Ő, a dakota. Úgy vélem, helyesebb magyaros hasonlatokkal, gondolatokkal előhozakodni. Nem tudom, a sas mi után kapkod.
Abban viszont biztos vagyok, hogy a kerecsensólyom nem középméretű rágcsálókra vadászik.
dr. Apáti István
országgyűlési képviselő
Jobbik Magyarországért Mozgalom