Európa demográfiai kihívásaira és a bevándorlás keltette feszültségekre az európai cigányság, a "romák" "felfedezése" lehet a válasz - mondta az emberi erőforrások minisztere pénteken Bonnban a német egység helyreállításának évfordulóján mondott "ünnepi" beszédében. Neki ugyanis még erről is az imádott retkei jutnak eszébe.
Zoom
Itt a munkaerő, csak fel kell fedezni őket
Az elmebeteg miniszter az MTI-nek telefonon nyilatkozva elmondta, hogy a német nemzeti ünnep alkalmából a Bundestag - a törvényhozás alsóháza - korábbi székhelyén tartott ötszáz fős rendezvény szónokaként az volt a feladata, hogy a szabadságról beszéljen.
És erre miről hablatyolt a szerencsétlen? Felvetette, hogy kinek a szabadságáról van szó, az európai polgárok szabadságáról, a diktatúrák elnyomása elől érkező menekültek szabadságáról, vagy mindazok szabadságáról, akik azért érkeznek, mert jobban szeretnének élni, mint hazájukban. Ezzel összefüggésben a következő csodálatos ötletet osztotta meg hallgatóságával: végig kell gondolni, hogy a társadalom elöregedésére "az-e a megoldás, hogy harmadik országokból, az EU-n kívülről engedünk be bevándorlókat, vagy pedig nem kellene-e végre felfedezni az európai cigányságot, az európai romákat" mint potenciális munkaerőt (nem vicc, nem is "nyomdahiba" - valóban képes volt ezt mondani - a szerk.), amely megfelelő képzettség után "orvosolhatja az olcsó munkaerő hiányának problémáját, és enyhítené a társadalmi integráció területén jelentkező feszültségeket".
A felvetést "nagyon nagy taps" fogadta, ami meglepő, hiszen "ez egy provokatív gondolat" - örvendezett Balog. Arra nem is gondolt, hogy a résztvevők örömükben tapsoltak, amiért ez a nyomorult nemhiábaszületett-imádó végre befejezte a hazug cigányreklámozást a német egység ünnepén...
(MTI nyomán)