Bezár!
2020. július 14., kedd, Örs napja van.
Vakbarát/mobil
Látogatottság
RSS
Fórum
CSS váltás
Friss hírek
18:13 Mi Hazánk-siker: felére csökkentették a Transparency elnökének titkosított szerződését18:03 Öngyilkos lett (?) Cserdi polgármestere17:56 Emberölés miatt emeltek vádat három "fiatal" ellen Borsodban17:50 Friss jobbikos képviselő akaszthatta meg egy pillanatra a Jákob-párt kóseresedési folyamatát17:20 Új érméket bocsátott ki az MNB a vészhelyzetben helytállók tiszteletére16:57 Szeptemberben szervezik meg a 8. Vásárhelyi Forgatagot - talán15:57 Újra ölt egy feltételesen szabadon engedett gyilkos15:44 Franciaországban augusztus 1-től kötelező a maszkviselés a zárt helyeken15:22 Romániában továbbra is napi 600 új esetet meghaladó ütemben terjed a fertőzés15:00 Mi Hazánk: a cigányok már rég megvalósították Gyurcsányék ingyen vízre és áramra vonatkozó ötletét14:48 Oroszország eltörli a kéthetes karanténkötelezettséget a tesztelt beutazók esetében14:21 Az olasz belügyminisztérium karanténhajókon és kaszárnyákban helyezi el a migránsokat13:14 Börtönre ítélték a veszélyhelyzet idején kórházi dolgozókra támadó részeget12:59 Iránban kivégeztek egy korábbi minisztériumi alkalmazottat, aki a CIA-nak dolgozott12:46 Bubópestises mókust találtak Colorado államban
24 óra legolvasottabbjai

Anyaország, Lapszemle ::

Csurka az utolsókat rúgja (pártjába) - Kijelölte utódját, bár szerinte már nincs szükség a MIÉP-re

Reklám


Nesztek, alapszabály!
Bomlik a MIÉP? – ezzel a vezércímmel jelent meg interjú Csurka Istvánnal Csurka István lapjában. A 74. életévében járó pártelnök újabb tisztogatásba kezd: ezúttal az egyetlen potenciális utód, Zsinka László legutóbbi fõpolgármester-jelölt, illetve a párt bázisának számító budapesti és Pest megyei elnökök vannak a célkeresztben, na és persze „megbízóik”. Csurka „kijelölte” utódját, bár szerinte már nincs szükség a MIÉP-re, az is csak a korrupció melegágya.
 Olvasócsalogató, exkluzív hír jobbszélen alul: A TARTALOMBÓL: Megtorlás


Mindez nem olyan áprilisi tréfa, mint amikor Csurka bejelentette: lemond és feleségül veszi Papolczyné Balla Gizellát. Ez most komoly, hiszen lassan fél éve lejárt elnöki mandátuma; bár szokása ciklusonként meg-megtoldani néhány hónappal, ennyire még nem volt példa. De addig nem engedi a tisztújítást, míg ki nem zárja azokat, akik mást akarnak elnöknek. (Márpedig most már szinte minden megmaradt párttag rájött arra, amit a korábbi reformerek zászlajukra tûztek: „Magyar vagyok, nem csurkista!”) Az idõs kora ellenére farkánál fogva vezetett Csurka nem is tagadja mindezt, inkább csak nevetségesnek tartja, hogy az Alapszabály betartását kérik rajta számon, hiszen „a nemzetközi helyzet egyre fokozódik”, mit jönnek neki ilyen hülyeséggel... Hogy a szabályok mennyire nem érdeklik, azt tapasztalhattuk, pl. amikor jogerõsen kimondta a bíróság, hogy törvénytelenül, diktatórikusan választtatta magát újra elnöknek. Na és?

A Kuruc.info tárta fel januárban – a MIÉP budapesti elnöke levelének közzétételével –, hogy újabb lázadás készül a pártban. A nyugdíjas tempójú MIÉP a maga módján, fél év múlva jutott el oda, hogy most Csurka kizárja a túl sokat kérdezõket. Amikor az egykori III/III-as nyaka körül egy kicsit szorul a hurok, mindig elmondja: nem örökös elnök ám õ, csak most még szüksége van rá a Pártnak, a népnek. De van ám kiválasztott utódja. Mármint általa kiválasztott. A jelenlegi helyzet komolyságát jelzi, hogy most pedig meg is nevezte: barátja, Kovács László hódmezõvásárhelyi fõorvos az. Mondjuk egy éve még bizonyára más lett volna, mondjuk épp Zsinka László, akit most tesz lapátra az öreg.

De hát ki van még a pártban? A MIÉP lényegében három helyen létezik még úgy-ahogy: Budapesten, Pest és Heves megyében. Az elsõ két régió most szinte egyöntetûen lázadt fel Csurka ellen, tehát repülnek a pártból, míg a Kelemen Márta vezette hevesiek egyelõre a tûrt kategóriába tartoznak. Bár a fõvárosiak is azt javasolták az elmúlt hónapokban, hogy nincs szükség alapszervezetekre, pontosabban ennyi emberrel nincs értelme. Nem meglepõ Csurka álláspontja: a MIÉP-nek már nincs jövõje, állami támogatást ellenben a következõ választásokig még kap a Harmadik Út, így a legjobb, ha annak szétosztásába nem ütik bele az orrukat mások. Az interjúban persze más ideológiát gyártott a párt megszûntetésére:

„Ebben a MIÉP-válságban van valami új, amirõl eddig nem beszéltem. Ebben magam is benne vagyok. Nem bánom, és bizonyos mértékig gerjesztem is ezt a válságot. Miért? Mert a fát idõnként, gyümölcséréskor, férgesedéskor meg kell rázni. Hadd hulljon a férgese. Nemcsak a „nagy” pártok, a „pártszerûen” mûködõ pártok szerepének van most vége, hanem a parlamenti párt fogalmának és szerepkörének is, a kétpártrendszernek is – meg a rendszernek is. Mindent újra kell gondolni. Ebben az újragondolásban a régi szerkezet, a pártállamban kialakult és annak a lényegét tovább cipelõ párttestek akadályozó testekké válnak. A pártban való érvényesülés, mint olyan, ma már nevetséges. Valamit magára adó ember ezt nem kívánja, nem szereti, nem vállalja, ezt ma már csak feladatként, áldozatként lehet vállalni. A korrupció melegágya is a pártban való érvényesülés. Felejtsük el. Nos, ezért rázom a fámat. Mi ebben a válságban megpróbálunk átalakulni. Egyéni felelõsségen és végzett munkán alakuló, összetartó közösséggé, a Lámpás Programot terjesztõ csoporttá. Azzá akarunk válni, amire a nemzetnek, a népnek a megmaradáshoz a legnagyobb szüksége van. Maradjanak itt a tisztességesek, az áldozatkészek, maradjanak itt Wass Albert kövei: „Mert elfut a víz, és csak a kõ marad, de a kõ marad.” És a bûnös, nemzetgyilkos rendszer megkövezéséhez is kövekre lesz szükség” – vallja aktuális érdeke szerint Budaházy gondolatait a Budaházyt többször leügynöközõ és a 2006-os forradalomtól elhatárolódó Csurka.

Végül lássuk a teljes indoklást, amiért az újabb reformereknek menniük kell! Jellemzõk rá a Csurka által a szocializmus évtizedeiben megtanult koncepciós vádak, összeesküvés-elméletek, bizonyítatlanságok és eleve zavaros, önmagában semmitmondó dolgok, aminek az ellenkezõje miatt is zártak már ki többeket.


Elnök úrnak jelentem:az ügynökök már a spájzban vannak!
„Vannak szervezett, felbujtott vagy beépített fészkek is. Legjobban megtámadva a MIÉP fõ erõsségei, bástyái vannak: mint a Pest megyei szervezet és a budapesti. Elõbb a Pest megyei szervezetben ütötte fel a fejét valami elkülönülési szándék, vezetõje, dr. Bükkfalvy Beatrix többek szerint elnöki aspirációkat dédelget, és ehhez sajátságos módszert alkalmaz. A párton belüli „vaslady”, többeket, akik az útjában álltak Gödöllõn és másutt, kizárt, másokat, akik régen elhagyták a pártot, keblére ölelt, kifele azonban inkább liberális, vagy pontosabban: semmilyen. S ez nagyobb baj, általános, semmibe veszõ politikával a MIÉP nem létezhet, ez vicc.

A budapesti konfliktus most robbant ki. Szabó István mögött – aki most az elnökség tiltó felszólítása ellenére, szabálytalanságok sorozatával az alapszabályt semmibe véve, erõszakosan, egyeseket megfenyegetve választatta meg magát budapesti elnöknek – többen is felbujtóként sorakoznak föl. Elsõként Zsinka Lászlót, a fõvárosi MIÉP-frakció vezetõjét, a kiesési történet legnagyobb vesztesét kell említenem. Évekig vezette õ ezt a képviselõcsoportot jól, és élvezte az ezzel a fõvárosban járó összes elõnyt, juttatást. A legutóbbi önkormányzati választáson õ indult fõpolgármester-jelöltünkként, nem is titkoltan azzal a céllal, hogy többet érjen el, mint jómagam 2002-ben. Amikor a MIÉP a parlamentbõl ugyan kiesett, de a fõvárosban frakciót alakíthatott.
(Csak azért, mert a MIÉP-listára több, mint kétszer annyi szavazat érkezett, mint Csurkára fõpolgármester-jelöltként, tehát még a MIÉP szavazók fele is ennyire ellenzi õt – Kuruc.info.) Most nem. Zsinka ebben a harcban elkövetett egy nagy hibát, ami a MIÉP íratlan és magától értetõdõ szabálya szerint is fõbenjáró bûn. Lepaktált az SZDSZ-szel. Az õsellenséggel, amelytõl minden bajunk származik. A Magyar Nemzet éppen a napokban hozta ezt nyilvánosságra. A hír szerint, amelyet Zsinka maga is megerõsített, a fõváros lib-szoc. többsége meghagyta õt felügyelõbizottsági tagságában, vagy igazgatósági tagságában akkor, amikor minden MIÉP-est kirúgott, és minden helyet az áruló MDF-nek adott oda. Ez egyszerûen összeférhetetlen a MIÉP-tagsággal. Még meg nem erõsített hírek szerint ezt a közgyûlési javaslatot az a Tarlós terjesztette elõ, megbeszélve Demszkyvel, akit Zsinka a fõvárosi kampányban sokkal jobban támadott, mint Demszkyt.

Szabó István mellett, aki ellen az elnökség érvényes, szabályos határozata értelmében eljárás indul, amely felderíti kapcsolatait, esetleges megbízóit, fényt derít módszereire, elsõsorban az említettek állnak. Õt tolják elõre. Cél a bomlasztás és a MIÉP rendeltetésszerû mûködésének megakadályozása”
– sulykolja Csurka, aki a korábbi idézet szerint ugyebár épp a pártszerû mûködést igyekszik leépíteni.

A süllyedõ MIÉP-et önként vagy repülve elhagyók számára a mára konkurencia nélkül elõretörõ Jobbik marad. Legutóbb Tuba Kálmán gyõri MIÉP-alelnök, a Harmadik Út sikeres országgyûlési képviselõjelöltje pártolt át, legközelebb a hajdúszoboszlói tagság várható. Utóbbi településen épp most hívták össze az önfeloszlató taggyûlést, Sári Csaba elnök valami zöld pártba megy, a többiek a jobbikosok táborát gyarapítják majd.

Horváth Lajos – Kuruc.info
Reklám


Friss hírek az elmúlt 24 órából
Kereső
Időkép
Hőtérkép
Legolvasottabb hírek

Készült a Kuruc.info által, minden jog fenntartva © 2006-2020 | Impresszum | Hirdetési ajánlat | Privacy Policy | About Us
CSS váltás feketére CSS váltás fehérre
Hírfolyam Lapszemle ipv6 ready