Farkas Éva Erzsébet polgármester péntek délelőtt köszöntötte az ország első újévi rajkóját a makói Dr. Diósszilágyi Sámuel Kórházban. Rácz Péter Rikárdó 100 ezer forintot és egy 100 ezer forintos bébikötvényt is kap az önkormányzattól.

A polgármester asszony egyetlen pozítív villanása, hogy (bár tudat alatt, de) kissé ráijesztett a tenyészetre
Rácz Péter Rikárdó - mint a remek hírről korábban már beszámoltunk - január elsején 0 óra 1 perckor született császármetszéssel. Így lett ő az ország legelső idei újszülöttje. Anyja, a 23 éves Ráczné Nagy Szilvia háztartásbeli, apja, Rácz Péter közmunkás a makói önkormányzatnál.
A Rikárdó 3370 grammal és 49,5 centiméterrel jött a világra. Leendő Makó-rákosi otthonában már 3 lánytestvére várja...
Farkas Éva Erzsébet polgármester elmondta: nemcsak a térség első babájának járó 100 ezer forintot kapja a a legújabb honfoglaló, hanem majd természetesen a bébikötvény is jár neki. Ennek értékét a jelenlegi 42 ezer 500 forintról a jövőben 100 ezer forintra emeli az önkormányzat.
Nagyon fontos cél a munkahelyteremtés is. 7 év alatt 1000 munkahely megtartását és létrehozását támogatjuk - hangzott el végül a polgármester enyhén kampányízű beszédében, mellyel legalább egy kicsit ráijesztett Rikárdó szüleire.
(Makói Híradó - nyomán)
Kapcsolódó: