Budapesten a Herzl Központban bemutatták Herzl Tivadar, Izrael Állam és a cionizmus történetét oktató kézikönyvet. A magyarországi "nem zsidó" középiskolások oktatására szánt kiadvány a magyar kormány, a Cionista Világszervezet és a magyarországi zsidó közösség közös kezdeményezésének eredményeként jelenhetett meg. A tankönyvvel a kezdeményezők szeretnék elmélyíteni a Magyarország és Izrael közötti kapcsolatot, illetve fölszámolni a "tomboló antiszemitizmust" - írja az izraeli Má'árív című napilap.
Zoom
Natan Saranszkij, a Zsidó Ügynökség elnöke és Gusti Jehosua Braverman a Herzl Központ 2013-as megnyitóján
A kézikönyvet kimondottan a "nem zsidó" diákok számára írták, s amelyből a pedagógusok a magyarországi középiskolákban a cionizmus lényegéről, a zsidó állam történetéről és a Budapesten született, felnőtt Herzl Tivadarnak, a politikai cionizmus megteremtőjének életéről taníthatnak. Gusti Jehosuá Braverman (hölgyről van szó - H. J.), a Cionista Világszervezet egyik vezetője a Má'árívnak Budapesten elmondta: "Az egész világon tombol az antiszemitizmus, ezért nagy jelentősége van az oktatásnak, mert az Izraellel és a cionizmussal kapcsolatos tudatlanság félelmet, az pedig gyűlöletet és végül erőszakos cselekedeteket idéz elő", vélekedett a cionista vezető.
Braverman az izraeli lapnak azt is elmondta: "A most kiadott tankönyv kimondottan a magyar ifjúságnak íródott, a saját nyelvén tanítja Izrael és a cionizmus megalapítójának, Binjámin Zeév Herzlnek a történetét", vélededett a cionista vezető, majd kifejezte azon reményét, hogy a magyar kormány által is támogatott oktatási projekttel sikerül majd fölszámolni az antiszemitizmust, illetve közelíteni egymáshoz Magyarországot és Izraelt.
Amint azt már többször is kifejtettük, de ismét fölhívjuk rá a Magyarországon tevékenykedő cionista aktivisták szíves figyelmét: Herzl Tivadar a XIX. század végén nem azért hozta létre a politikai cinizmust, hogy annak terjesztői a gazdanépek okításával, "tomboló antiszemitizmusával", pártpolitikai és kulturális életével foglalkozzanak, hanem azért, hogy a diaszpórában élő zsidókat fölkészítsék, majd bevándoroltassák az Ígéret földjére. Persze idézhetnénk a XX. század egyik ismert zsidó, ám nem cionista írójának a véleményét is, amely szerint Magyarországon cionizmussal foglalkozni olyan reménytelen ügy, mintha valaki Mekkában sertéshús-készítményeket árusító üzletet kívánna nyitni.
H. J. - Kuruc.info

Rétvári Bence (jobbról az első), Ilán Mor (középütt)
Frissítés:
A középiskolai tanároknak szánt cionizmust és Izrael történelmét tanító könyv bemutatóján a fentebb fölsoroltakon kívül jelen volt még Ilán Mor, a zsidó állam budapesti nagykövete és Rétvári Bence, a Nemzeti Erőforrások Minisztériumának parlamenti államtitkára (aki nemrégiben Jeruzsálemben a zsidók segítségét kérte a Kuruc.info elnémításához - H. J.) - írja az 'Áruc 7 héber hírportál.
H. J. - Kuruc.info