Csoda, hogy a holocáfolás után nem tiltják be a felméréseket és az efféle kutatásokat is: tegnap az derült ki, hogy Budapest fele antiszemita, ma pedig az nyert megerősítést, hogy ijesztően közel a pillanat, amikor már a saját csonka hazánkban is kisebbségben leszünk. Bajok lesznek még itt, elvtársak...
"Demográfiai forradalom" zajlik Magyarországon, az iskolások között a pedagógusok jelzése alapján két olyan megye is van, ahol minden harmadik gyermek cigány. Népességrobbanás látszik, és nem csak keleten, de már a Dunántúlon is - írja a jobbliberális Válasz.hu a balliberális HVG egyik cikke alapján. De arról persze szó sincs, hogy még ezek a riasztó adatok is sokkal "enyhébbek" a valós helyzetnél, hiszen cigányok tömegei az iskola közelébe se mennek, helyette csak ellik és ellik az újabb és újabb purdékat, hogy 7-10 év múlva a saját gyerekeik is ugyanezt csinálják, mintegy osztódással szaporodva, tovább "javítva" így a statisztikát...
A HVG Papp Z. Attilának, a Magyar Tudományos Akadémia Társadalomtudományi Kutatóközpont Kisebbségkutató Intézete igazgatójának kutatását idézi. A kutató cselesen kerüli ki azt az 1993-as szabályt, miszerint nem lehet közvetlenül adatokat gyűjteni a cigány gyermekekről. Az országos kompetenciamérés során ugyanis a pedagógusoknak meg kell becsülniük a hozzájuk járó "roma diákok" arányát. Eszerint országosan 15 százalék a gyermekek között a cigányok aránya, van azonban néhány kiugró adat.
Zoom
A főváros VIII. kerületében az iskolába járó gyermekek 43 százaléka cigány, és a VII. kerületben is messze az országos átlag feletti, 23 százalék ez az arány. Összesen hét kerületben tíz százalék feletti a cigány diákok aránya, a főváros összességében pedig 8,6 százalék. Az országban 298 olyan iskola van, ahol a "roma kisebbség" (azaz többség) alkotja a többséget.
A megyék közül a legmagasabb arányban Nógrádban "tanulnak" cigány gyermekek (34,3 százalék), majd Borsod-Abaúj-Zemplén következik 32,8 százalékkal, megelőzve Szabolcs-Szatmár-Bereget ( 28,7 százalék). A korábban legnagyobb arányú cigány populációval rendelkező Hevesben 22,5 ez az arányszám, Jász-Nagykun-Szolnokban pedig 20,4 százalék.
Meglepő, hogy a Dunántúlon található Somogy több kelet-magyarországi megyét is megelőz 22,4 százalékos arányával, Baranyában 18,9 százalékkal szintén kiugró a növekedés. Tolnában pedig 16,8 százalék a cigányok aránya.
Az országban legalacsonyabb arányban Győr-Moson-Sopronban élnek cigány gyermekek (4,2 százalék). Csongrádban az iskolások 5,1 százaléka, valamint Vasban, 5,2 százaléka "roma".
A balliberális lap szerint azért is érdemes ezekre az adatokra figyelni, mert (és most figyeljünk!) "ahol 20 százaléknál magasabb a cigány gyermekek aránya, ott durván romlik a gyermekek teljesítménye". De gyorsan, mintegy az igazság kimondásért történő bocsánatkérésként, hozzá is teszik azt a nyilvánvaló hazugságot, hogy "ez nem az etnikummal, hanem a családok szocioökonómiai státusával függ össze"... És a "családok szocioökonómiai státusa" mégis mivel függ össze, csak nem az etnikummal?
A 2011-es népszámlálás adataival nem vethetők össze a mostani számok, de a tendenciák már akkor is látszottak. A népszámláláson - önbevallás alapján - 316 ezer cigányt regisztráltak, ez három százaléka volt a magyar lakosságnak. Erőteljes növekedés már akkor is látszott, ez az adat 153 százaléka volt a 2001-ben mértnek. A valóság pedig ennek a többszöröse...
(Kuruc.info - Válasz - HVG nyomán)