„Nehogy azt gondolják, hogy ez a jogszabálytömeg, amiben élünk, véletlenül jött létre! Ezeken a jogszabályokon keresztül érdekcsoportok érvényesítik saját maguk szempontjait.”
(Lázár János)
Andy Vajna kaszinótulajdonos kormánybiztos már korábban is számos kedvezményben részesült a Fidesz-korrupció révén. Így például a Las Vegas Casino nyereségéből 1,6 milliárd forinttal kevesebbet kellett befizetnie a magyar büdzsébe, de az új oligarcháknak kedvező növekedési adóhitel révén is adókönnyítéshez jut több cége. Mára az Andy Vajna által jelentett költségvetési kiesés elérte a 10 milliárd forintot, ebből gyakorlatilag a köztisztviselői béralap rendezése is megkezdődhetett volna, akár egy általános 10 százalékos fizetésemeléssel egybekötve - áll a Jobbik közleményében, alább a folytatás.
A fideszes országgyűlési képviselő, Bánki Erik által nemrég benyújtott törvényjavaslat értelmében az online kaszinójáték-piac nyertese is elsősorban Andy Vajna lesz. A módosító indítvány alapján csak azok kaphatnak online kaszinózásra koncessziót, akik már rendelkeznek kaszinókoncesszióval. Ennek a feltételnek pedig csak két ember felel meg: Andy Vajna és Szima Gábor.
Arra a kérdésre várjuk a választ, hogy vajon miért tesz ekkora gesztusokat a kormányzat Andy Vajna kormánybiztosnak. Talán azért kapta azt kitüntető címet, mert valamit visszafizet a kormánypártok kasszájába? A mostanihoz hasonló jelenségek révén egyértelműen tetten érhető azt a rendszerbe ültetett korrupció, amit most már öt esztendeje egyre olajozottabban működtet a Fidesz-kormány. Egyetlen ajándékot nem kapott meg még Andy Vajna a Fidesz-kormánytól, ez pedig a Szerencsejáték Zrt. vezérigazgatói posztja. Nem is értjük a kormány szűkmarkúságát. Miért spórol ezen a Fidesz? - teszi fel a kérdést Hegedűs Lorántné, a Jobbik országgyűlési képviselője.