Belekötött egy csoport egy általuk bevándorlónak hitt félvér "magyar" fiúba és barátnőjébe szombat késő este Szegeden a partfürdő és a Belvárosi híd között. A vita tettlegességig fajult, a nőnek eltört az arccsontja. A rendőrség közösség tagja elleni erőszak gyanúja miatt indított nyomozást ismeretlen tettes ellen.
Egy szegedi egyetemista lányt vertek meg ismeretlenek szombaton késő este a Partfürdőn rendezett Wake Up Color Festival környékén a Belvárosi híd közelében.
Szemtanúk szerint egy "fekete ruhás kopasz fiatal" belekötött egy félvér "magyar" férfibe, mert azt hitte, hogy bevándorló. Miközben azt üvöltözte, hogy takarodj az országból, nekiindult, hogy megverje. A félvér barátnője próbált közbelépni, elmagyarázta nekik, hogy barátja itt született, azóta itt él, és magyar állampolgár. Ez nem érdekelte a kötekedőket, ezért a jó eséllyel fajgyalázó nőnek is kijárt a pofonokból. A titokzatos támadók a riasztott mentők és rendőrség megérkezése előtt elfutottak.

Csakis a gárdafantom lehetett
A megvert lány bátyja a Facebookon azt írta: „Tegnap este color után volt egy kis incidensünk pár emberrel a partfürdő bejárata és a híd környékén. Nagyon erős és tökös emberkék szépen hazavágták a húgomat, mert nem tetszett nekik a félvér barátja. Olyannyira, hogy eltört az arccsontja, a szemén alig lát ki és épphogy megmaradt a foga. Az eset este fél 12 körül történt az említett helyszínen. Ha valaki látta a történteket és tudja kik voltak, vagy emlékszik, hogyan néztek ki esetleg, kérem szépen írjon".
A Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság sajtószolgálata az esettel kapcsolatban arról tájékoztatta a liberális Délmagyart, hogy az ügyben közösség tagja elleni erőszak gyanúja miatt ismeretlen tettes ellen indítottak nyomozást.
(Délmagyar nyomán)