A szombaton megvert kubai származású "fiú" 2009-ben egy gázpisztolyos balhé után a rendőröket is megvádolta rasszizmussal. A Délmagyar tudomása szerint abban az ügyben senkit sem marasztaltak el. Még sok a kérdőjel azzal kapcsolatban, hogyan történt a szombati támadás, amelyben a gyanú szerint S. Vilmos a társaival megverte a bevándorlónak vélt férfit, annak fajgyalázó barátnőjét, Tímeát és a fiatal lány testvérét. A kickboxos egykori edzőtársa el sem tudja képzelni, hogy a férfi egy nőre támadjon.
– Mélységesen elítélem, ha egy férfi megüt egy nőt, de úgy gondolom, nem minden úgy történhetett, ahogy azt a sértett előadta – mondta a lapnak Szabó Gábor. A Combat D SC kickboxklub egyik alapítója évekig edzett együtt S. Vilmossal, aki tegnap azért került előzetes letartóztatásba, mert a gyanú szerint szombaton bántalmazott egy bevándorlónak vélt férfit, annak barátnőjét, Tímeát, és a fiatal lány testvérét.

Nem biztos, hogy minden úgy történt, ahogy a sértett előadta
Szabó Gábor a meggyanúsított férfiról elképzelni sem tudja, hogy nőre támadt volna. – Csupa jót tudok csak Vilmosról mondani, nem tudom elhinni azt, amivel vádolják. Vilmos azért nem lett profi versenyző, mert hiányzik belőle az agresszió – mondta Szabó Gábor. Hangsúlyozta, napi kapcsolatban volt az őrizetbe vett férfival.
– Vilmos egy ujjal arrébb tudta volna tenni a sértettet, még akkor is, ha ittas. Valószínűleg a hölgy a két férfi közé lépett, ekkor kaphatta az ütést – mondta a kick-box edző. Szabó Gábor szerint fontos, hogy mindkét fél véleménye teret kapjon.
A Délmagyar információi szerint a szombat esti verekedésben nemcsak a sértettek, hanem a gyanúsított is megsérült, forrásaik szerint Vilmosnak csak a kezén nincs sérülés. A portál megpróbált róla tájékozódni péntek este a szegedi edzőtermében is, de a nyári szünet miatt nem tartottak edzést.
Az eddig névtelenségben maradt kubai férfiről kiderült, álnéven „él" a Facebookon. A 25 éves férfi valójában Sz. Viktor. Nem először szerepel a sajtóban. 2009-ben egy gázpisztollyal fenyegetőzött a JATE Klub előtt. Akkor róla és testvéréről már megírta a Délmagyar, hogy egy túl jól sikerült buli után Sz. Viktor egy gázpisztollyal próbált „rendet tenni" a klubnál. Amikor az eset után a rendőrök házkutatást tartottak nála, rasszizmussal vádolta meg az egyenruhásokat. A rendőrség visszautasította a vádakat, és két eljárást is indított a kubai származású fiatalemberrel szemben. A Szegedi Nyomozó Ügyészség 2009-ben vizsgálta Sz. Viktor panaszát, de senkit sem marasztaltak el az ügyben.
A "félvér magyar fiatalember" véleményére is kíváncsiak voltak
Többször is kereste a lap Sz. Viktort. Azt szerették volna megtudni, milyen rendőrségi ügyei voltak eddig, és jelenleg milyen ügyben folyik ellene eljárás. Erre persze nem reagált a rasszistázó jómadár, de azt elmondta, hogy szerinte mi történt július 18-án a Belvárosi híd alatt: – Nem levittem a földre a férfit, majd ezt követően támadta meg Timit, hanem először kiütötte Tamást, a bátyját, majd Timit. Ezt követően észrevételeztem, hogy mindketten a földön hevernek. Ekkor indultam meg a férfi felé, kiáltva, hogy „Mégis hogy merészelted!", majd a földre kényszerítettem, és ezután támadtak meg a barátai – fogalmazott.
(Délmagyar nyomán)
Korábban írtuk: