Az elmúlt hétvégén történt, két magyar állampolgár és két fotós indult el néhány fényképet készíteni a Keleti pályaudvarhoz az aluljáróba.
Az ott tapasztalt mocsok és bűz számukra már nem volt meglepő, viszont a Migration Aid munkatársai közül két férfi igen. Mindketten a zsidóknál rendszeresített kisméretű kerek fejfedőt viselték. A reakciójuk még jobban meglepő volt mivel, ahogyan meglátták a fotósokat azonnal cserélték és a tartalékfejfedőre, egy baseballsapkára váltottak át.

A továbbiakban azonban idézzük azt a budapesti fiatalembert, aki az eset után hamarosan egy rendőrségi előállítóban találta magát.
Beszédbe elegyedtünk két aktivistával, majd körülbelül négy perc múlva megjelent két rendőr célirányosan hozzánk lépve. Az aktivistákat kérdezték, érte-e őket atrocitás. Nemleges válaszuk után a rendőrök néhány percet beszéltek velünk, majd igazoltattak.
Engem félreállítottak, majd azt mondták elő kell állítaniuk. Az előállítás a Keleti pályaudvari rendőrőrsön történt. Kényszerítőeszközt nem alkalmaztak, még az ügyeletes tiszt sem tudta mit keresek ott. Egyszer csak csörgött a telefon a BRFK Kiemelt Ügyek Főosztályáról érdeklődtek, hogy ott vagyok-e. Majd este tíz óra körül megjelent két rendőrjárőr, és átvittek a III. kerületi rendőrkapitányságra. Ott kiderült, hogy lakcím-megállapítást kértek egy ügyben, amiben tanú vagyok.
Zoom
Az ottani előadótól tudtam meg a következőket: a lakcím-megállapítást 17:00-kor rendelte el az ügy előadója.
Illetve beletudtam lesni az intézkedési jegyzőkönyvbe, amely alapján 18:03-kor érkezett egy lakossági bejelentés névtelenül, hogy zaklatom a migránsokat és az önkénteseket, valamint félelmet keltek bennük.
Zoom
Személyleírásként az akkor négyfős csoportból az én ruházatom volt megadva. Érdekes, hogy egyszerű lakosként pontos személyleírást adott rólam, illetve a ruházatomról. Ennek alapján érkeztek célirányosan a rendőrök. Megérkezéskor a fotósaink a Migration Aid aktivistáit fényképezték, én két aktivista hölggyel beszélgettem, a társam pedig a közterület fenntartóktól érdeklődött, hogy miért és mióta előírt és rendszeresített a szájmaszk a vállalatnál.

A rendőrkapitányságon rabosítottak, nem akartam beleegyezni, de azt mondták, hogy akkor az éjszakát is ott kell töltenem, mivel nyolc plusz négy órára benntarthatnak bármikor. Ezért egyeztem bele a véleményem szerint jogtalan eljárásba. Majd ezután kiengedtek a rendőrségről mindenféle jegyzőkönyv, igazolás nélkül. Hiába kértem mindezt, közölték, hogy nem kapok.
Ennyi röviden a történet. A félelemkeltés az eset kapcsán véleményünk szerint megállja a helyét, csak éppen szokás szerint ismét a hivatalos szervek részéről.
 Nem csak Budapesten félemlíti meg a rendőrség a hazafiakat
Egy Hajdú megyei férfi ajánlotta fel segítségnyújtását a Mórahalmi önkormányzatnak az illegális bevándorlók visszaszorításával kapcsolatban.
Zoom
A segítő szándékát megköszönték ugyan, de nem tartottak rá igényt a település vezetői.
Majd ezt követően az éjszaka folyamán a rendőrség otthonában felkereste, előállította és rabosítani akarta a hajdúsági tanyagazdát.
Részletes beszámoló az esettel kapcsolatban a holnapi nap folyamán várható.
(MÖM-hírszolgálat nyomán)