Itt az ideje leszámolni a Magyarország nem célállomás "csak" tranzitország legendával. Az - egyelőre még csak - parkjainkban henyélő, átvitt értelemben a hazánkra és ránk is piszkító kontinenshódítók már nemcsak maradni akarnak az "idegenüldöző" Magyarországon, hanem még üzennek is kispajtásaiknak, hogy itt megtalálhatják számításukat - mint a magyaron kívül minden más nép, tehetnénk hozzá keserűen. Sokan már most megfogadhatták az első hullámmal érkezők tanácsait, az éjjel máris átvágták a díszkerítést Ásotthalom térségében.
Bontatlanul landol a kukában az adomány
A minden aljanép befogadására törekvő "civil" segítők ételadományait eközben nem győzik elszállítani a kukákból a közterületesek.
"Baba", a híradós összeállításban is szereplő "civil" aktivista
Csütörtökön körülbelül 100-150 bevándorló tanyázott Budapesten a II. János Pál pápa téren. Volt, aki alig egy napja érkezett, akadt, aki napok óta ott volt már.
Feltűnő, hogy a legtöbb szemetesben a "civil" önkéntesek által szétosztott ételcsomagokat találni. Legtöbbjük kibontatlanul kerül a kukába, majd hajléktalanok halásszák ki onnan azokat.
Állítólag sok újparazita a vallása miatt nem fogadja el az ételeket. Hiába mondják nekik, hogy a konzervek, májkrémek nem disznóhúsból készülnek, így sem nyúlnak hozzájuk. Ezzel szemben sok kuka mellett tornyokban állnak a pizzásdobozok. A "szegény menekültek" sokszor a közeli kis büfékben vásárolnak inkább be maguknak.
Zoom
Csupán átléphető díszkerítés épül
A kormányzati kommunikáció november végét jelölte meg, mint a kampánykerítés megépítésének végső dátumát. Sokan - joggal - felkapták a fejüket ezt a "nagy kapkodást" hallván. A kommunikációs guruknak is feltűnhetett eme hiányosság, ezért tusványosi beszédében a Kedves Vezető már augusztus 31-ét jelölte meg a kampánykerítés-építés határidejének. Sejtettük, hogy ilyen mértékben még a mi pártunk és kormányunk sem lehet sztahanovista, de meg is érkezett a magyarázat: a hónap végéig csupán egy másfél méteres csirkehálót húznak fel a gúnyhatárra.
A kormány által bejelentett háromméteres kerítés helyett egyelőre csak egy másfél méteres dróthálósort húznak fel a magyar-szerb határon, mögötte épülhet fel a végleges kerítés, de csak novemberre - írta a Népszabadság. A lap szerint egy négy-öt kilométeres szakaszon viszont semmilyen kerítés nem épül.
Egyelőre csak egy másfél méter magas drótkerítést húznak fel a szerb határon, hogy teljesíteni tudják Orbán Viktor ígéretét, amely szerint augusztus végére áll az akadálysor – közölte a Népszabadság.
Zoom
Elég lett volna átlépni is
A lap szerint az államhatárt jelző kőoszlopok közvetlen közelében vezető alacsony kerítéstől néhány méterre piros cölöpökkel egy másik nyomvonalat is kijelöltek. A munkálatokban részt vevő egyik férfi a beszámoló szerint azt mondta, most csak az elővédkerítés épül, a nagyobb, amely a kisebb mellett fut majd, szerinte később készül majd el.
A Népszabadság felidézte, hogy a kormány korábbi bejelentése szerint kétféle kerítés épül, ott, ahol a legtöbb migráns érkezik, 4,5 méteres horganyzott gerendákat préselnek a földbe másfél méteres mélységig, a földből kimagasló háromméteres oszlop tetejére pedig 50-70 centis átmérőjű NATO-drót kerül.
Zoom
Hát ez lenne a híres "határzár"
Zoom
Egyszerűbb megoldást alkalmaznak a nehezebben járható szakaszokon, ahol a korábbi közlések szerint sok helyen csak három, gúlába rakott NATO-drót állná útját a határsértőknek.
A Népszabadság úgy értesült, hogy a határ mintegy négy-öt kilométeres szakaszán ráadásul egyáltalán nem építenek semmiféle kerítést vagy drótakadályt. Arról a mocsaras-lápos területen haladó határszakaszról van szó, amelyen a migránsok eddig még csak meg sem kíséreltek átjutni.
Ennyit ér a kerítés tűzparancs nélkül
A kontinensfoglalók átvágták éjszaka Ásotthalom térségében a magyar-szerb határon épülő kerítést - számolt be róla az M1 aktuális csatorna déli híradója. Az információk szerint tizennyolcan próbálták meg így átlépni a határt, a rendőrség mindannyiukat elfogta. Ez utóbbi jól tudjuk, mit jelent újabban az illegális határsértők esetében.
(Kuruc.info)
Frissítés: Rogán marasztalná a csirkehálómetszőket