Az M1 Híradójának tudósítója szerint folyamatos a rendőri és a katonai jelenlét.
A bevándorlók többsége férfi és az M1 Híradójának a tudósítója szerint nagyon türelmetlenek, hangosabb szóváltásba is keveredtek a rendőrökkel. A migránsok célja, hogy Magyarország területére jöjjenek.
Máté Roland, az M1 tudósítója arról is beszámolt, hogy a jelenlegi magyar-szerb határszakaszon mindennapivá váltak a kerítésrongálások.

Lehetséges, hogy "Szerbia" felől buszokkal Magyarország felé irányítják a migránsokat - erről már Kabók Erika számolt be.
A "szerb-horvát" határon egyébként az éjszaka összetűzés is volt, mentők is érkeztek a táborba. Hajnalban a türelmetlen bevándorlók gyalog indultak tömegesen az autópálya felé, hasonlóan, mint az ősszel Budapesten. Sok olyan is volt köztük, akiket Európából egyszer már kitoloncoltak.

A rendőrök közölték a migránsokkal, hogy buszokat küldenek értük és visszaviszik őket a táborba. Aki a táborban van, azokat elszállítják Magyarországra, aki nem lesz a táborban, nem mehet Magyarországra, ezt mondták nekik – jelentette Kabók Erika az M1 tudósítója.
A tudósító arról is beszélt, hogy a Pannon Televízió egyik munkatársa szombat este három sidi autóbuszt filmezett le, amely tele volt migránsokkal. Egy olyan városrészbe vitték ezt a három busznyi embert, amerre nincsen befogadóközpont.
Frissítés: Horvátország bezárt, a jelenlegi magyar határ felé terelik a vadakat
Horvátország nem engedi tovább a "Szerbiából" érkezőket, a "szerb-horvát" határon ezerfős tömeg torlódott fel, egy részük gyalog indult el a zöldhatár felé, másik részüket viszont buszokkal szállítják tovább, az M1 Híradó úgy tudja, hogy a magyar-szerb gúnyhatár felé.
Horvátország nem engedi tovább a Szerbiából érkező migránsokat, többségüket visszafordítják. Valószínűleg azért, mert tartanak attól, hogy az osztrák szigorítás miatt esetleg náluk ragadnának az illegális bevándorlók. Emiatt viszont a "szerb-horvát" határon, Sidnél egy nagyjából ezerfős tömeg torlódott fel, amelyet a rendőrök sem tudnak megállítani.
Erősítést is rendeltek a határhoz, a migránsok viszont összetűzésbe keveredtek a hatósággal. Egy részük gyalog indult el a zöldhatár felé, másik részüket viszont buszokkal szállítják tovább, az M1 Híradó úgy tudja, hogy a jelenlegi magyar határ felé.
2. frissítés: 150 betolakodó "Románia" felől próbálkozott - állítja egy temesvári lap
Egy temesvári hírportál értesülései szerint a csoport vasárnap hajnalban igyekezett bejutni a magyar-román-szerb hármas gúnyhatárnál, a magyar határkerítést megkerülve, Románia érintésével, de a román határrendészet megakadályozta ezt. Az M1 röszkei tudósítója nem tud az esetről.
Az Opinia Timisoarei honlapján vasárnap arról számolt be, hogy a hármas határ térségében szolgálatot teljesítő román határrendészek hőkamerákkal észlelték a nagy létszámú csoportot. A román határrendészet nagy erőkkel vonult a helyszínre, ahová éjfél körül érkezett meg a férfiakból, nőkből és gyerekekből álló csoport.
A temesvári portál tudni véli, hogy a migránsok néhány képviselője - látván a határ "román oldalán" felvonultatott erőket - megpróbált alkuba bocsátkozni a román határőrökkel. A határrendészet képviselői azonban világossá tették számukra, hogy nem léphetnek be "Románia területére", de ha ezt megteszik, visszatoloncolják őket "Szerbiába".
A román határrendészek és a rendőrség egységei órákon át őrizték a térséget és vasárnap is folytatták a járőrözést, így a migránsokból álló nagy létszámú csoport nem lépte át a jelenlegi szerb-román határt.
Fabian Badila, a román határrendészet szóvivője az MTI kérdésére sem cáfolni, sem megerősíteni nem kívánta a temesvári portál állításait. A szóvivő a határrendészet vasárnapi közleményét idézte, mely szerint a hármas határ közelében fekvő Nagyszentmiklós térségében négy illegális bevándorlót fogtak el a hatóságok. Közülük hárman irakinak, egy pedig palesztinnak vallotta magát. Őket tiltott határátlépés miatt állítják elő Romániában. A határrendészet azt is közölte, hogy felvették a kapcsolatot a szerb hatóságokkal a határsértők átadása ügyében.
(Híradó - MTI nyomán)