Kormánypárti politikusok részéről kínos csend övezi, hogy Orbán Viktor miniszterelnök és a kormány közvetlen közelében felbukkant egy szaúdi olajmágnás, Ghaith Pharaon, aki korábban az FBI körözési listáján is szerepelt, és összefüggésbe hozható egy terrorszervezetek által is használt pénzügyi hálózattal, a havalával - írja közleményében Gyöngyösi Márton, a Jobbik országgyűlési képviselője.
A kormány terrorizmus elleni fellépésének hitelességét és hatékonyságát is megkérdőjelezi - mutat rá Gyöngyösi -, hogy Orbán Viktor családja és kormánya terroristákat pénzelő üzleti körökkel áll üzleti kapcsolatban.
Mint emlékezetes, a múlt héten Halász János, a Fidesz-frakció ex-SZDSZ-es zsidó szóvivője, tegnap pedig Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszter nem tudott választ adni az üzletemberrel kapcsolatos újságírói kérdésekre.
A Jobbik tudni szeretné, hogy működik Magyarországon a hírszerzés, ha annak vezetője, Lázár János állítása szerint még csak nem is hallott Pharaonról, holott annak több kormányközeli üzleti érdekeltsége is van. Arra is kíváncsi a nemzeti párt, hogy mekkora nemzetbiztonsági kockázatot jelent, hogy a miniszterelnök egyik közeli hozzátartozója is érintett ezekben az üzleti ügyekben. "Ezáltal milyen mértékben zsarolható Magyarország miniszterelnöke? Milyen nemzetbiztonsági kockázatot jelent az, hogy a Külgazdasági és Külügyminisztérium által felügyelt Magyar Nemzeti Kereskedőház ugyancsak a Pharaon nevével fémjelzett, terrorizmust finanszírozó üzleti körökkel bizniszel?" - - tette fel a nyugtalanító kérdéseket Gyöngyösi.
A Jobbik várja a kormány válaszait mind a nemzetbiztonsági, mind a külügyi bizottságban, mind az Országgyűlés ülésén. Úgy vélik, egy hét talán elég volt a fideszes politikusok számára a megfelelő tájékozódáshoz.
(Kuruc.info)
Kapcsolódó: