Rejtett felvételt készítettek egy fideszes politikusról, amint két prostituálttal múlatta az idő – ezt állítja vallomásában a Vizoviczki-ügy egyik tanúja. A férfi öt éven keresztül dolgozott a diszkópápának. Kezdetben az Aphrodite bárban, majd nem sokkal később az egyik kuplerájban.

Papp Péter 1995 és 2000 között dolgozott Vizoviczkinak. Az N1 birtokába került kihallgatási jegyzőkönyv szerint az öt évből talán egyben volt bejelentve, de ezzel nem foglalkozott, mert soha nem volt munkaügyi ellenőrzés. (2. oldal) A férfi pontos leírást ad arról, hogyan működött a lehúzási rendszer a kupiként is üzemelő bárokban. (3. oldal) A prostituáltak a vendég számlájára ittak, amiből nekik is visszajárt, így igyekeztek minél nagyobb számlát csinálni. Vizoviczkiék azonban az italon is spóroltak, a minőségi borosüvegekbe ócska bort öntöttek.


A férfi pontosan leír egy esetet, amikor az Aprhodite bár pincéjében felvételt kellett készítenie egy fideszes politikusról, akinek a prostituáltak leszbikus műsort adtak elő. A tanú azt mondta, a felvétel Vizoviczki Lászlóhoz került. (4. oldal) A jegyzőkönyv szerint a kihallgató ügyész nem volt kíváncsi arra, ki volt az a fideszes politikus, akiről titkos felvételt készítettek és így esetleg zsarolhatóvá vált.

A kupiban készített titkos felvétel gyakorlatát az ügy egyik védett tanúja is megerősítette. Az N1 birtokába került kihallgatási jegyzőkönyv szerint ő is azt mondta az ügyésznek, tudja, hogy Vizoviczki kuplerájában kompromittáló felvételek készültek a kuncsaftokról.

Papp Péter arról is beszámolt, hogy a nevére íratott két belvárosi lakásba rengeteg embert jelentettek be Vizoviczkiék, amiért a jegyző akkor feljelentést is tett választási csalás gyanújával. A bejelentésekre azért volt szükség, mert Vizoviczki be akarta juttatni egyik emberét az önkormányzat képviselő-testületébe. (6-7-9. oldal)





(N1TV nyomán)
Kapcsolódó:
A Kuruc.info birtokába került tanúvallomások: