Bezár!
2020. július 9., csütörtök, Lukrécia, Koppány napja van.
Vakbarát/mobil
Látogatottság
RSS
Fórum
CSS váltás
Friss hírek
13:45 Felfüggesztettet kapott a koronavírusos álhíreket gyártó "kattintásvadász"13:21 Tovább nőtt a cseh fegyverek és hadianyagok kivitele12:58 A belügyminiszter szerint erőszakos hatalomátvételi kísérlet zajlik Szerbiában12:34 A Mi Hazánk már tavaly követelte a most Kocsis Máté által emlegetett pedofil-adatbázist12:10 Lehet ennél betegebb? Szexuálisan bántalmazott gyermekeket segítő egyesület alapító tagja védi Kaletát: "ez nem abúzus"11:16 "Benettkének bekapta a bigáját" - cigánygyerekek elleni szexuális erőszakkal vádolnak egy volt rendőrt11:13 Figyelem, közeleg a kánikula! Így védekezz! (x)10:52 Dúró: az iskolaőrség csak felületi kezelés; képzés formájában sem jogos a kártérítési igény10:50 Meghalt két idős, krónikus beteg, tízzel nőtt a fertőzöttek száma10:40 A Facebok eltávolította Trump egyik korábbi tanácsadója és a brazil elnök fiainak fiókjait10:14 Freund Tamás: az Akadémia nemzeti intézmény, nem lehet ellenzékben09:52 Kötözős rablások és olasz meló - újabb rasszista rendőri intézkedésekre került sor09:04 Az SZDSZ-utódok megnyalták tíz ujjukat - "nácizmusról" való fantáziálgatás a PestiSrácok hasábjain08:16 Járdán (is) menekülő motoros üldözéséről tett közzé videót a rendőrség07:47 Kölcsönös tiszteletről és bizalomról nyilatkozott Trump és a mexikói elnök - a falról nem esett szó
24 óra legolvasottabbjai

Anyaország :: :: Hozzászólások

Hamarosan szabadlábra helyezhetik Vizoviczkit, a magyar Lucky Lucianót - vesztegetésekkel létrejött bűnügyi alku

Reklám

Vesztegetésekkel létrejött bűnügyi alku következtében hamarosan szabadlábra helyezhetik a hazai szervezett bűnözés talán legfajsúlyosabb figuráját, a jelenleg még előzetesben fogvatartott Vizoviczki Lászlót.
A Központi Nyomozó Főügyészség 2014 augusztusában emelt vádat a rendőrségi vesztegetési botrány során ismertté vált Vizoviczki László ügyeiben. Az ügyészség 53 vádlottal szemben két vádiratot nyújtott be, egyet csalás, egyet pedig hivatali vesztegetés miatt. Vizoviczki László és egyik társa mindkét ügyben vádlott.

Vizoviczki László, ügyvédei szerint az átlagos vendéglátós
A két vádiratban összesen 331 bűnszervezetben elkövetett maffiajellegű bűncselekménnyel vádolt Vizoviczki két neves ügyvédet bízott meg azzal, hogy segítségükkel egy bűnügyi alkun keresztül elkerülhesse az elszámoltatást: Egyikük, dr. Jován László, aki néhány éve egy hasonló bűnügyi alkuval egy másik maffiózót, Radnai Lászlót hozott ki a börtönből (Vizoviczkinek a saját alkujához szüksége volt azokra a bűnügyi adatokra, amelyek ebben az ügyben keletkeztek). A maffiózótól kapott milliókért cserébe nem tétlenkedik: dr. Jován összehangolta a Vizoviczki által alvilági köröktől megszerzett illetve megvásárolt vallomásokat Radnaiéval.
Az alku lényege, hogy cserébe azért, hogy Vizoviczki alvilági kapcsolatait felhasználva terhelő adatokat szolgáltat, esetenként vásárol más bűncselekményekről, de legfőképpen bal- és jobboldali ellenzéki politikusokról - a néhai Pablo Escobarhoz hasonlóan - saját úszómedencés budai luxusvillájában, házi őrizetben töltheti le az alku miatt lerövidített büntetése hátralévő részét, és közben senki sem fogja azt vizsgálni, hogy tulajdonképpen miből is él még mindig milliárdosként luxuskörülmények között, vagyonának zár alá vételét követően 3 évvel a legális jövedelemmel nem rendelkező maffiózó.
Az előzetes letartóztatást megszüntetni kívánó beadványokból kiderül, milyen példás és valójában "átlagos vendéglátós" életet élt Vizó, kinek szabadon bocsátása "mérhetetlen szenvedéstől" mentené meg hat szerető, kiskorú gyermekét és rákos beteg, műtéten épp átesett idős édesanyját. Talán a szomorú kiskutyák fényképe hiányzik csak a két bizalmas beadványból, melyek ide és ide kattintva tölthetők le.
Zoom
Vizoviczki uszómedencés birtoka a II. ker., Rend utca 13-ban
Az éjszakában közismert, hogy Vizoviczki azt terjesztette magáról, hogy ő az amerikai Lucky Luciano magyar megfelelője.
Lucky Lucianót a modern amerikai szervezett bűnözés megalkotójának tartják, a nevéhez fűződik többek között a múlt század 20-as, 30-as éveiben New York városának felosztása az öt maffiacsalád között (Luciano volt a Genovesse család első vezetője). Megszervezett többek között egy nagyvállalat módjára működő, hierarchikus felépítéssel működő, országos bűnöző szindikátust, aminek hivatalosan nem volt első számú vezetője, de mindenki tudta, hogy ő a főnök.
Lucky Luciano egy másik újítása a szerencsejáték, a kaszinók és a vendéglátás világából ismert, ő kezdte el először használni - a Vizovicki által is alkalmazott - "lefölözés" néven ismertté vált módszert, aminek a lényege, hogy a maffia irányítása alá eső kaszinók és más szórakozóhelyek bevételeit - a készpénzt - úgy tüntetik el, hogy az a könyvelésben nem jelenik meg.
A "Lucky" (szerencsés) becenevet onnan kapta, hogy bár 1916 és 1936 között 25 alkalommal vonták eljárás alá tipikus maffia-bűncselekmények miatt, mindig megúszta a börtönt. Életében csak egyszer ítélték el, nőfuttatásért (akárcsak Vizoviczkit). Luciano a börtönben is a szindikátus feje maradt (akárcsak Vizó). A II. világháború kitörését követően a börtönben alkut kötött a kormánnyal (erre készül most Vizó), hogy szabadulásáért cserébe az általa irányított bűnöző szindikátus a háború ideje alatt segíteni fogja a titkosszolgálatokat. (Most nincs háború, Vizoviczki tehát az ellenzék prominens vezetőinek lejáratására alkalmas adatokat vásárol alvilági forrásokból.)
Miután az alku következtében 1946-ban kedvezménnyel szabadult, kitoloncolták az Egyesült Államokból. Luciano az USA-t elhagyva maffiás kapcsolataival virágzó éjszakai életet szervezett Kubában, ahonnan csak Castro színre lépésekor kellett elmenekülnie. Végül Olaszországban halt meg szívrohamban, 1962-ben.
Kérdés, mi lesz Vizoviczkivel.
(Kuruc.info)
Függelék
Letölthető tanúvallomások
A 7-es számú tanú vallomásából kitűnik, mennyire összefonódott a Vizó-birodalom a rendőrséggel és a fővárosi hivatalokkal.
A 8-as számú tanú Vizoviczki egyik "konzumlánya" volt. Bemutatja, hogyan húzták le a külföldieket átlagosan több százezres éttermi számlákkal a Váci utcában, de kiderül az is, miként válik a 200 forintos pancsolt bor hungaricummá.
Öngyulladó BMW, megnyitó előtt robbanó klub: 11-es számú tanú ad ízelítőt a pesti éjszakából.
Surnyák Mihály Vizó egyik vetélytársa volt, leginkább a kézivezérelt rendőrségi razziákkal próbálták ellehetetleníteni. Vallomásában nem kevesebbet állít, miszerint a "rendőrök" Vizoviczki pénzbehajtói voltak a Váci utcában. 10 százalék járt nekik az "egymilliós gulyáslevesből" (11-es tanú szóhasználata a lehúzós éttermi számlákra - a szerk.).
Veres István, a Citadella üzemeltetője részletesen elmondja, hogyan kell 20-30 kigyúrt, kopasz daliával (akiket a véletlenül a helyszínre érkező rendőrök békés vendégeknek néztek) elfoglalni egy vendéglátó-ipari egységet, melynek elvétele "politikailag még nincs levajazva".
Reklám
Friss hírek az elmúlt 24 órából
Kereső
Időkép
Hőtérkép
Legolvasottabb hírek

Készült a Kuruc.info által, minden jog fenntartva © 2006-2020 | Impresszum | Hirdetési ajánlat | Privacy Policy | About Us
CSS váltás feketére CSS váltás fehérre
Hírfolyam Lapszemle ipv6 ready