A Jobbik azzal vádolja a minisztériumokat, hogy szórják a pénzt; az ellenzéki párt több ügyben a felelősök megtalálását sürgeti.
Dúró Dóra, a párt frakcióvezető-helyettese csütörtöki budapesti sajtótájékoztatóján méltatlannak nevezte, hogy a Terror Háza Múzeum titkolózik az '56-os dalt illetően, amelyet – mint mondta – szakértők szerint 50 helyett legfeljebb 10 millió forintból el lehetett volna készíteni. Ismét jelezte: hűtlen kezelés gyanúja miatt feljelentést tettek a legfőbb ügyészségen.
A jobbikos politikus azt is elmondta, hogy a szerződéskötés részleteinek tisztázására közérdekű adatigényléssel fordul a Terror Házához, Orbán Viktor miniszterelnököt pedig írásban kérdezi.
Dúró Dóra azt is kifogásolta, hogy a földművelésügyi tárca több mint 15 millió forintot költött vezetői tréningekre, a tananyag egyik része pedig az „aktív hallgatás” volt. „Talán kérhettek volna tanácsot Bíró Márk fideszes országgyűlési képviselőtől, aki 2010 óta tagja az Országgyűlésnek, de még egyszer sem szólalt fel” – jegyezte meg. Az ellenzéki politikus azt is szóvá tette, hogy a Herman Ottó Intézet egy nap alatt 870 ezer forintot költött stresszkezelésre és vezetői tréningre. Az ilyen gyakorlatoknak véget kell vetni – összegzett.
(MTI)