Bezár!
2019. november 12., kedd, Levente, Tihamér napja van.
Vakbarát/mobil
Látogatottság
RSS
Fórum
CSS váltás
Friss hírek
22:06 Változik a szentendrei HÉV közlekedése21:43 Ellenzéki politikust választottak a szenátus élére Lengyelországban21:28 Baseballütővel verte a kamionos az őt megállító közutast20:43 Brutálisan összevertek egy nőt egy katonai rendezvény után, nyugalmazott alezredes a tettes20:03 Gyárfás tagadta bűnösségét19:42 Erdogan a kitoloncolt dzsihadistákról: nem érdekel, hogy visszafogadják őket, vagy a határon maradnak19:27 Óvodásokat fújt le maró anyaggal egy elmebeteg Kínában19:19 Koalíciós kormányt alakítanak a "progresszív" vörösök Madridban18:48 Berlusconi beléptetné a Ligát a Néppártba18:11 Azok a jó elvtársi hagyományok: Gyöngyösi momentumos barátnője külföldről kér segítséget a diktatúra ellen17:13 Várható volt: Józsefváros bissau-guineai képviselője nem tudja értékelni az antik humort16:53 Posvány16:10 Szobrot állítana Horthynak a Mi Hazánk a fővárosban, bemutatták a gipszmintát15:46 Összefogott az ellenzék Soroksáron: fizetés nélkül maradt a polgármester15:20 "Fiatalemberek" készültek tömeggyilkosságra Merkelisztánban
24 óra legolvasottabbjai

Anyaország, Antimagyarizmus :: :: Hozzászólások

Elítéltek egy vármegyést, mert fekete ruhában volt - ha már egyszer a sértett nem ismerte fel mint elkövetőt

Reklám

Kemenár Zoltánt, a Hatvannégy Vármegye Ifjúsági Mozgalom (HVIM) tagját 2 év börtönbüntetésre, 3 év 6 hónapra felfüggesztve ítélte a Kiszel Zoltánné dr. Nyikita Györgyi vezette tanács, míg Dobay Gergelyt, a szervezet felvidéki vezetőjét bizonyítottság hiányában felmentette.
A vád szerint a 2012-es homoszexuális felvonulást követően egy fiatal testvérpárt inzultáltak "vélt homoszexualitásuk" miatt a Nyugati pályaudvarnál, talpig feketébe öltözött csoport tagjai.
A Pesti Központi Kerületi Bíróság (PKKB) korábbi ítéletével szemben az ügyészség az I. rendű vádlott, Kemenár esetében súlyosbításért, a II. rendű vádlott, Dobay vonatkozásában pedig a bűnösség megállapításáért fellebbezett. A Fővárosi Törvényszék a mai napon a PKKB döntését helybenhagyta annak ellenére, hogy I. rendű vádlottnak sem az elkövetői csoporthoz tartozását, sem tettlegességét nem tudta igazolni. A rendelkezésre álló fotók, a lefolytatott bizonyítás - pl. felismerésre bemutatás - pedig nem vezetett eredményre. A sértett a történtek napján is úgy nyilatkozott a nyomozóhatóság előtt, hogy nem ismeri fel Kemenár személyében az elkövetőt.

Kemenár Zoltán, a HVIM tagja és Dobay Gergely, a szervezet felvidéki vezetője
Dobayról némileg csalódottan állapította meg a Törvényszék, hogy őt nem tudják elítélni. A HVIM felvidéki vezetőjére valaki - egy az eljárás során be nem azonosított személy - rámutatott a bűncselekmény helyszínétől mintegy 50 méterre, mondván "ő is ott volt". A rendőrség Dobayt ez alapján állította elő a Gyorskocsi utcába.
Toborozták a tanúkat, szervezett médiahiszti
A Háttér Társaság a Melegekért szélsőséges deviánsszervezet az interneten toborozta a tanúkat, az Index pedig "Buzizós erőszakkal vádolnak két hatvannégy vármegyést" és más egyéb hangzatos szalagcímekkel próbált hangulatot kelteni.
Dr. Borbély Andrea, a vármegyések jogi képviselője aggályosnak nevezte, hogy ma Magyarországon bárkit el lehet ítélni pusztán azért, mert egy adott napon, fekete ruházatával kívánja kifejezni ellenérzéseit a homoszexuális felvonulással szemben.
Zoom
Tiltakozni is bűn már a deviancia ellen (életkép a 2011-es párizsi buzivonaglásról)
Az ügyvédnő arra is felhívta a figyelmet, hogy az eljárást végigkövette az a prekoncepció, miszerint az ügy terheltjei a "szélsőséges, extrémista szervezetnek", a Hatvannégy Vármegye Ifjúsági Mozgalomnak a tagjai. Ennek igazolására pedig a valódi impresszummal nem is rendelkező Athena Intézet állásfoglalását említették.
Dobay Gergely a tárgyalás után a helyszínen lévő érdeklődők kérdésére elmondta, hogy a Hatvannégy Vármegye Ifjúsági Mozgalom a jövőben is minden törvényes eszközt igénybe fog venni a fővárost megbénító, a társadalmi élet őssejtjét, a családot relativizáló deviancia ellen.
(Kuruc.info)
Kapcsolódó:
Reklám
Friss hírek az elmúlt 24 órából
Kereső
Időkép
Hőtérkép
Legolvasottabb hírek
Dossziék

Készült a Kuruc.info által, minden jog fenntartva © 2006-2019 | Impresszum | Hirdetési ajánlat | Privacy Policy | About Us
CSS váltás feketére CSS váltás fehérre
Hírfolyam Lapszemle ipv6 ready