Bezár!
2020. augusztus 7., péntek, Ajándok, Ibolya napja van.
Vakbarát/mobil
Látogatottság
RSS
Fórum
CSS váltás
Friss hírek
17:44 Még mindig nagy erőkkel oltják a tüzet a hajdúböszörményi fatelepen17:30 Százmilliárd dollár fölé kúszott a Facebook-zsidó vagyona17:01 Sámán, Petrovics és a nem létező Larisza - volt miről beszélnie Putyinnak és Lukasenkának16:38 Vasvillás-baltás szóváltás miatt tartóztattak le egy férfit16:12 Bemutatkozott a járványügyi bevetési egység15:51 Európában és Magyarországon is beköszönt a tartós hőség15:32 Libanoni elnök: nem kizárt, hogy a robbanást rakéta becsapódása okozta Bejrútban15:08 Megegyeztek a felvidéki magyar pártok14:39 Csak egy hírmondó maradt a Mauritánia partjainak közelében felborult migránscsónak után14:05 Nem ezt ígérték, de maguk helyett inkább munkájukat szakítják meg az olasz törvényhozók13:46 A Facebook nemzetbiztonsági kockázat: véleménydiktatúra-ellenes törvényjavaslatot nyújt be a Mi Hazánk12:39 Fosanban halálra ítéltek egy Ye Jianhui nevű kanadait12:36 Vakcinaverseny: a jövő héten bejegyzik az első orosz oltóanyagot12:25 Csak egy fegyverest sikerült elfognia az FSZB-nek Ingusföldön - igaz, a többi sem fog már robbantani12:12 Kaliforniai álom: közel húszezer rabot szabadít fel a nyitott börtönkapuk politikája
24 óra legolvasottabbjai

Anyaország, Antimagyarizmus :: :: Hozzászólások

Elítéltek egy vármegyést, mert fekete ruhában volt - ha már egyszer a sértett nem ismerte fel mint elkövetőt

Reklám

Kemenár Zoltánt, a Hatvannégy Vármegye Ifjúsági Mozgalom (HVIM) tagját 2 év börtönbüntetésre, 3 év 6 hónapra felfüggesztve ítélte a Kiszel Zoltánné dr. Nyikita Györgyi vezette tanács, míg Dobay Gergelyt, a szervezet felvidéki vezetőjét bizonyítottság hiányában felmentette.
A vád szerint a 2012-es homoszexuális felvonulást követően egy fiatal testvérpárt inzultáltak "vélt homoszexualitásuk" miatt a Nyugati pályaudvarnál, talpig feketébe öltözött csoport tagjai.
A Pesti Központi Kerületi Bíróság (PKKB) korábbi ítéletével szemben az ügyészség az I. rendű vádlott, Kemenár esetében súlyosbításért, a II. rendű vádlott, Dobay vonatkozásában pedig a bűnösség megállapításáért fellebbezett. A Fővárosi Törvényszék a mai napon a PKKB döntését helybenhagyta annak ellenére, hogy I. rendű vádlottnak sem az elkövetői csoporthoz tartozását, sem tettlegességét nem tudta igazolni. A rendelkezésre álló fotók, a lefolytatott bizonyítás - pl. felismerésre bemutatás - pedig nem vezetett eredményre. A sértett a történtek napján is úgy nyilatkozott a nyomozóhatóság előtt, hogy nem ismeri fel Kemenár személyében az elkövetőt.

Kemenár Zoltán, a HVIM tagja és Dobay Gergely, a szervezet felvidéki vezetője
Dobayról némileg csalódottan állapította meg a Törvényszék, hogy őt nem tudják elítélni. A HVIM felvidéki vezetőjére valaki - egy az eljárás során be nem azonosított személy - rámutatott a bűncselekmény helyszínétől mintegy 50 méterre, mondván "ő is ott volt". A rendőrség Dobayt ez alapján állította elő a Gyorskocsi utcába.
Toborozták a tanúkat, szervezett médiahiszti
A Háttér Társaság a Melegekért szélsőséges deviánsszervezet az interneten toborozta a tanúkat, az Index pedig "Buzizós erőszakkal vádolnak két hatvannégy vármegyést" és más egyéb hangzatos szalagcímekkel próbált hangulatot kelteni.
Dr. Borbély Andrea, a vármegyések jogi képviselője aggályosnak nevezte, hogy ma Magyarországon bárkit el lehet ítélni pusztán azért, mert egy adott napon, fekete ruházatával kívánja kifejezni ellenérzéseit a homoszexuális felvonulással szemben.
Zoom
Tiltakozni is bűn már a deviancia ellen (életkép a 2011-es párizsi buzivonaglásról)
Az ügyvédnő arra is felhívta a figyelmet, hogy az eljárást végigkövette az a prekoncepció, miszerint az ügy terheltjei a "szélsőséges, extrémista szervezetnek", a Hatvannégy Vármegye Ifjúsági Mozgalomnak a tagjai. Ennek igazolására pedig a valódi impresszummal nem is rendelkező Athena Intézet állásfoglalását említették.
Dobay Gergely a tárgyalás után a helyszínen lévő érdeklődők kérdésére elmondta, hogy a Hatvannégy Vármegye Ifjúsági Mozgalom a jövőben is minden törvényes eszközt igénybe fog venni a fővárost megbénító, a társadalmi élet őssejtjét, a családot relativizáló deviancia ellen.
(Kuruc.info)
Kapcsolódó:
Reklám
Friss hírek az elmúlt 24 órából
Kereső
Időkép
Hőtérkép
Legolvasottabb hírek

Készült a Kuruc.info által, minden jog fenntartva © 2006-2020 | Impresszum | Hirdetési ajánlat | Privacy Policy | About Us
CSS váltás feketére CSS váltás fehérre
Hírfolyam Lapszemle ipv6 ready