Az alábbi szövegek olvashatók az úgynevezett "Roma" Sajtóközpont honlapján:
Népsavazás
A migránsok bűnözők, a migránsok elveszik a munkánkat, a migránsokat nekünk kell eltartani. Kedves roma testvéreink, nektek tényleg nem ismerős ez a duma? Egy cseppet sem?
Vagy azt gondoljátok, hogy hát ránk, romákra mindez nem igaz, de a migránsokra igen? Mégis mi alapján? Mit tudtok róluk?
Találkoztatok valaha akár eggyel is közülük? És ha igen, akkor az mindegyikükre érvényes? Nem bonyolultabb ez egy kicsit?
Kevesebbet tudtok a menekültekről, mint a nem romák rólunk, pedig az se sok. Nem veszitek észre, hogy a menekültellenes duma szinte szó szerint egyezik a cigány-ellenes náci szövegekkel?
Ha mi egy kalap alá vesszük a menekülteket, akkor ne merjünk felháborodni, ha pusztán a bőrszínünk alapján megítélnek bennünket! Tudjátok, hogy hívnak minket a cigányellenes csoportokban? Ómigránsoknak!
A népszavazás komoly dolog, előtte nem árt gondolkodni.
Mérlegeljetek például, hogy a ti életeteket milyen gondok befolyásolják a leginkább és ezek közül hányban volt népszavazás? – Tippünk, hogy egyben sem.
Hányadik helyen van az a probléma, amit párezer menekült magyarországi befogadása jelentene? -Tippünk, hogy nincs benne az első tízben.
Ha mindezek után értelmesen meg tudjátok érvelni magatoknak, hogy miért érdemes mégis elmenni szavazni, hajrá! De ne dőljetek be a primitív cigányellenes menekültellenes szövegeknek!
Kadét Ernő
ÁLLÁSPONTUNK
A menekültkérdés rendezése nyilvánvalóan nem egyszerű, évekig, akár évtizedekig is elhúzódó kezelést igényel.
Amit a magyar kormány tesz, az a probléma kezelését szemernyire sem segíti, viszont óriási károkat okoz a félelemkeltés, az emberek összeugrasztása, a gyűlölet terjesztése.
A népszavazási kérdés sokszorosan nem felel meg az alaptörvényi és a törvényi követelményeknek.
A népszavazáson megválaszolandó kérdés jogilag értelmetlen – és cinikus.
Még egy eredményes népszavazásból sem következne semmilyen konkrét parlamenti döntés.
A háború elől menekülők segítése alapvető erkölcsi kötelesség – joguk van a tisztességes és emberséges bánásmódhoz.
Fentiek miatt mi a kormány álláspontjával ellentétesen cselekszünk:
Szerkesztőségünk tagjai közül van, aki
- nem megy el szavazni,
és van, aki elmegy, de
- szándékosan érvénytelenül szavaz, azaz mindkét választási lehetőséget egyaránt beikszeli:
Zoom