Kiemelkedően súlyos bűncselekménnyel gyanúsítják a terheltet, több emberen, hivatalos személy sérelmére, előre kitervelten elkövetett emberölés bűntettének kísérletével, valamint robbanóanyaggal visszaélés bűntettével. Emiatt akár életfogytig tartó szabadságvesztés is kiszabható vele szemben.
Zoom
A Teréz körúti robbantás feltételezett elkövetőjét vezetik elő az előzetes letartóztatásról döntő tárgyalásra a Budai Központi Kerületi Bíróság folyosóján 2016. október 21-én (MTI Fotó: Szigetváry Zsolt)
A Budai Központi Kerületi Bíróság úgy ítélte meg, hogy a gyanúsítottnál fennáll a szökés, a bűnismétlés valamint a bizonyítékok eltüntetésének veszélye, így a férfit egy hónapos előzetes letartóztatásba helyezte.
Póta Péter, a Fővárosi Törvényszék szóvivője arról is beszélt, hogy a gyanúsított a bíróság előtt nem tett vallomást, meg sem szólalt.
A Teréz körúti robbantással összefüggésben hozott férfit Keszthelyen fogták el szerda délután Terrorelhárítási Központ emberei.
Zoom
Operatőrök egy családi háznál a Zala megyei Karmacson, ahol az elkövető családja él (MTI Fotó: Varga György)
Hajdu János vezérőrnagy az akcióról csütörtökön azt mondta, hogy a férfi az autójában várakozott a Balaton-parti Csík Ferenc sétányon, egy, a forgalomtól elzárt területen, amikor a TEK elfogta.
A gyanúsítottról eddig nem sokat tudni. Szülei a Zala megyei Karmacson élnek. Az MTI tudósítójának a településen élők arról beszéltek, hogy az elmúlt 10-15 napban többször is látta a “magának való” fiatal férfit, és nemcsak otthona környékén, de a faluban is.
(Híradó)
Kapcsolódó: