Egyelőre úgy tűnik, ha a Teréz körúti robbantón múlik, soha nem derül ki, miért kellett működésbe hozni a bombát a két rendőr mellett. Papp László Gergely (23) legalábbis nem segít megoldani a rejtélyt, hiszen a nyomozókkal és a bíróval sem állt szóba. A róla készült képek azt sugallják, mintha a férfit nem is igazán érdekelné, ami vele és körülötte történik. Pedig ha bebizonyosodik, hogy valóban ő készítette és indította be a pokolgépet, akár életfogytig tartó börtönbüntetésre ítélhetik.
Az már biztos, hogy László büntetlen előéletű, és a hatóságok eddigi információja szerint szélsőséges csoportokhoz sem tartozott. Ezek ismeretében érthetetlen, hogy miért viseltetett olyan mértékű haraggal a rendőrök iránt, hogy hidegvérrel hajtotta végre ördögi tervét.

A Csellengők 2001-es adásában ilyen fotó alapján keresték az elrabolt Papp Lászlót
Ha viszont a fiatalember múltjába nézünk, egy viharos gyermekkor rajzolódik ki előttünk. Olyannyira viharos, hogy az ő és lánytestvére fotója még a Csellengők című, eltűnt gyermekekről szóló műsorban is feltűnt.
„Sokaknak ismerős lehet a Papp testvérek fotója. A gyerekeket édesapjuk rabolta el” – mutatták be az akkor 7 éves László és 4 éves testvére fényképét a 2001-es műsorban.
A Blikk információi szerint László gyermekkorában a szülők viszonya elmérgesedett, később elváltak. Apja állítólag tartott attól, hogy az anyjánál helyezik el a fiát, ezért külföldre, Dél-Amerikába költözött,és magával hurcolta gyermekeit is – mondta ezt egy taksonyi férfi. A robbantó apja ellen állítólag nemzetközi elfogatóparancs is érvényben volt.
Zoom
– Ez nem volt egy szokványos válás – folytatta a család múltját jól ismerő helyi, aki több mint 50 éve a településen él.
– Rengeteget veszekedtek, sokszor el is durvultak a viták, olykor éppen a gyerekek elhelyezése miatt. Úgy nyolc-kilenc éve tűnt fel megint Taksonyban a család, azóta a gyerekek és az apuka is minden nyáron itt vannak a nagyszülőknél – állította a férfi.
Nem elképzelhetetlen: ezek a viharos gyermekkori élmények okozhattak visszafordíthatatlan károkat Lászlóban.
A férfi édesanyja Budapesten él, és abban az országosan ismert fővárosi cukrászdában dolgozik, amelynek a nő testvére, vagyis László nagynénje a tulajdonosa. A Blikk a munkahelyén próbálta elérni az anyukát, de megkeresésükre az eladók annyit közöltek: jelenleg nincs bent, de átadják neki, hogy keresték. Papp Lászlót szerda délután kapta el a Terrorelhárítási Központ Keszthelyen. A fiatalember 26 napig bujkált, míg a nyomok végül elvezették a rendőröket hozzá. A nyomravezetői díjat visszavonják.
(Kuruc.info - Blikk nyomán)