A Népszabadságot kiadó Mediaworks megvétele után az Echo Tv is Mészáros Lőrinc közelébe kerülhet. Habony Árpád köre pedig az ellen-Blikk felépítésén dolgozik – derül ki a csütörtöki Heti Válaszból.
Zoom
Még idén elindulhat a német Bild mintájára készülő, óriásformátumú, nyomtatott Ripost - de a lap "Habony Árpád miniszterelnöki tanácsadó törekvéseit ismerő forrásai" azt sem zárják ki, hogy zöldmezős beruházás helyett végül a Bors "bevétele" lesz a megoldás.
Pallagi Ferenc "bulvárpápa" legalábbis már bejelentette, hogy a következő év első napjától távozik a Blikk-konkurens napilap, illetve a Kisalföldet és a Délmagyarországot egyaránt kiadó Lapcom éléről. Ez a korszakváltás torkollhat majd eladásba, ha a külföldi tulaj is úgy akarja.
A megyei lapok többségét egyébként Heinrich Pecina már begyűjtötte a Mészáros Lőrinc-közeli Opimus Press által megszerzett Mediaworks ernyője alá. Minden adva van tehát ahhoz, hogy a több tízezres példányszámú vidéki újságok hírrovatai a Magyar Idők mutációjaként fussanak tovább – Liszkay Gábor "szakmai" felügyelete alatt. A Mészáros–Liszkay-kör a Széles Gábor-féle Echo Tv-t is szeretné megszerezni a Válasz.hu összefoglalója szerint.