A kórházban rendelte el a nyomozási bíró a 76 éves férfi előzetes letartóztatását. A 76 éves "Gy." István tett egy rövid vallomást, de tagadta, hogy bűncselekményt követett volna el.
Zoom
A bíróság szerint a várható büntetés nagysága miatt tartani kell a férfi szökésétől, de fennáll "az eljárás meghiúsításának veszélye" is, ezért indokolt vele szemben a legszigorúbb kényszerintézkedés.
Zoom
A 76 éves férfit Győrből várhatóan még ma átszállítják a tököli rabkórháza.
Zoom
"Gy." István a letartóztatás ellen nem fellebbezett, így az jogerőre emelkedett.
(Híradó)
Frissítés: "véletlenül sült el"
Csak véletlenül sült el a fegyver, nem akarta lelőni a rendőrt - ezt állítja az a 76 éves bőnyi férfi, aki szerdán fejbe lőtte a Nemzeti Nyomozó Iroda 46 éves nyomozóját.
Győrkös ügyvédje, Léhner György a Velvetnek azt mondta, hogy védence nem szándékosan lőtt, és az ügyészektől tudta meg, hogy az egyik rendőr meghalt.
Azt elismerte, hogy nem akarta beengedni a rendőröket, és azt is, hogy a kezében volt a fegyver, de azt állítja, hogy nem szándékosan lőtt.
A lövöldözés után tartott sajtótájékoztatón viszont a Központi Nyomozó Főügyészség azt közölte, hogy a férfi 5-6 lövést adott le egy gépkarabéllyal.
Győrköst csütörtökön délután a győri kórházban helyezték előzetes letartóztatásba, ahonnan aztán rendőri kísérettel a tököli rabkórházba szállították. Hivatalos személy sérelmére és több ember életét veszélytetve elkövetett emberöléssel gyanúsítják, amiért akár életfogytig tartó szabadságvesztést is kaphat.
A Győri Járásbíróság egy hónapra elrendelte a férfi előzetes letartóztatását. A gyanúsított és az ügyészség sem fellebbezett a döntés ellen, így az jogerős – mondta Máté Kinga, a Győri Törvényszék szóvivője.
A lövöldözésben Győrkös is megsérült, ennek ellenére elbarikádozta magát, és azzal fenyegetőzött, hogy aki közelebb megy, legyen bármilyen rendőr, kivégzi.
A műveleti egységek ekkor tárgyalni kezdtek vele, de mivel észlelték, hogy romlik az állapota, behatoltak, és további tűzpárbaj nélkül fogták el, majd átadták a mentőknek. A férfit még tegnap megműtötték, állapota az operáció után stabil volt, a golyó ugyanis nem ért létfontosságú szervet.
A férfi ügyvédje közölte, hogy Győrkös otthonánál szerda délig zajlott a helyszíni szemle, ezután pedig elkezdődtek a házkutatások, ami még csütörtökön délután is tartott. A rendőrök a férfi testvéreinek szőlőhegyi házait is átvizsgálták.
(Velvet nyomán)