A nyomozók szerint ifjabb Győrkös István és társai migránsok megtámadását tervezte – állítja a Bors nevű bulvárlap.
Miközben idősebb Győrkös Istvánt rendőrgyilkosság miatt helyezték előzetes letartóztatásba, fiát, ifjabb Győrkös Istvánt is két bűncselekménnyel gyanúsítják. Nála a Pálvölgyi Péter nyomozó halálával végződő bőnyi lövöldözés után tartottak házkutatást, lakásában lőszereket foglaltak le.
Zoom
Thürmertől balra ifjabb Győrkös István
– Ezek a lőszerek védencem engedéllyel tartott fegyveréhez valók – mondta a Borsnak az ifjabb Győrkös Istvánt védő dr. Németh Imre. – Lőszerrel visszaéléssel és közösség tagja elleni erőszak előkészületével gyanúsították meg. A gyanúsításban az szerepel, hogy védencem migránsok elleni akcióra készülhetett. Ügyfelem nem tett vallomást, de panasszal élt a gyanúsítás ellen, ugyanis nem követett el bűncselekményt – közölte az ügyvéd, aki hozzátette: ezt az ügyet a Nemzeti Nyomozó Iroda az idősebb Győrkös István ügyétől elkülönítve vizsgálja.
A Magyar Nemzet korábban úgy értesült: ifjabb Győrkös az egyike annak a tizenegy gyanúsítottnak, akinél kedd hajnalban összehangolt razziát tartott az ország több pontján a Terrorelhárítási Központ (TEK). A razzia során sorozat- és maroklőfegyvereket, valamint robbanóanyagot is lefoglaltak. Kérdés: vajon az akció a bőnyi rendőrgyilkosság következménye, vagy idősebb Győrkösnél is emiatt az ügy miatt akartak házkutatást tartani.
Közben a Bors az ORFK-tól arról érdeklődött: lezárult-e a bőnyi rendőri akció miatt indult belső vizsgálat? Válaszukban közölték: a vizsgálat még folyamatban van.
Kapcsolódó: