A Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) vizsgálatot indított a TV2 Tények című műsor november 10-i adása miatt, amelyben Terry Black "transzvesztita előadóművész" (sic!) azt állította Vona Gáborról, hogy "meleg" – közölte a hatóság a Magyar Nemzettel.
– Megvárom az eljárás eredményét, majd utána szeretném kommentálni. Az viszont biztos, hogy a velem szemben folytatott médiahadjárat túlment minden határon – mondta a lapnak a Jobbik elnöke, aki szerint változnia kellene a politikai kultúrának ahhoz, hogy ne legyenek hasonló esetek.
A Jobbik szerint lejáratókampány zajlik ellenük a Fideszhez köthető médiabirodalomban, ezért március közepe óta több mint húsz sajtó-, valamint polgári pert indítottak a 888, az Origó, a Pesti Srácok, a Ripost, valamint a Tények ellen. Kummer Ákos, a Jobbik politikusait képviselő ügyvéd azt mondta, hogy a perek közül hatot már jogerősen megnyertek. A többi jelenleg is zajló per esetében pedig – ahol született már elsőfokú ítélet – nem volt olyan ügy, amelyben legalább részben ne nekik adott volna igazat a bíróság – tette hozzá.
A TV2 egyébként sok munkát ad az NMHH-nak, a hatóság korábbi közlése szerint ugyanis már folyik egy vizsgálat a reklámblokkokban megjelenő pillanathirdetések miatt is. "Andy" Vajna csatornája ugyanis rendszeresen élt azzal a hirdetési módszerrel, hogy két reklám között felvillant egy márka logója is anélkül – legalábbis a bejelentők szerint –, hogy a néző tudatosan értelmezhette volna az üzenetet.
(MNO nyomán)