Szinte egy időben zajlott Budapesten az Ahmed H. néven elhíresült szír betolakodó melletti és a Budaházy György és társai melletti szimpátiatüntetés. A migránstüntetésen megjelent Mécs Imre volt 56-os elítélt, SZDSZ-alapító is. Gyuri szerettei bíznak benne, hogy nem fog soká tartani ez az áldatlan állapot.
Frissítés: A Budahazy.org is beszámolt a villámcsődületről
Eredményesen lezajlott a Budaházy Györgyért és társaiért meghirdetett villámtüntetés a Madách téren. Köszönjük minden megjelentnek a kiállását és kitartását!
Körülbelül harminc fő gyűlt össze az Erzsébet téren, majd vonult át molinókkal, hangos skandálással a Deák téri tömegben a Madách térre. Megjelenésünk váratlanul érte a sajtót, majd a később megérkező, a határsértő szír férfi mellett tüntető vonulás résztvevőit is. Ellenségeskedést nem tapasztaltunk, inkább érdeklődést, meg persze néha lesújtó pillantásokat. A Budaházy György és társai mellett demonstráló lelkes kis csapat végig teli torokból skandálta a "Szabadságot Budaházynak és társainak!", "Szabadságot a politikai foglyoknak!" rigmusokat, amivel eredményesen felhívtuk a jelenleg is börtönben sínylődő politikai foglyokra a figyelmet.
Villámtüntetésünk tovább tartott, mint egy szemvillanás, főleg az előzetes várakozás miatt, hiszen a másik tüntetés egy vonulásos megmozdulás volt, előre nem kiszámítható érkezéssel. Köszönjük megjelent szimpatizánsaink kitartását a fogvacogtató hideg ellenére, de mindenekelőtt köszönjük kiállásukat Budaházy Györgyért és társaiért.