2019. december 15., vasárnap, Valér napja van.
Vakbarát/mobil
Látogatottság
RSS
Fórum
CSS váltás
Friss hírek
11:08 Súlyosan megsérült egy túrázó a Ferenc-hegyi-barlangban10:58 Nem csak az autókhoz, a bankkártyákhoz és ATM-ekhez is értenek a kormányerőforrások10:37 Maffiózók autókereskedése Százhalombattán - a reklamálást szamurájkarddal intézik el, a rendőrség bűnpártolást folytat, a kiscsalád fenyegetőzik09:47 Hőség és bozóttüzek Ausztráliában08:47 Bolívia elfogatóparancsot ad ki Evo Morales ellen08:18 Könnygázt vetett be a libanoni rendőrség07:45 Megöltek egy brit turistát Buenos Airesben07:33 Jenga-torony-kihívást teljesíthetett egy solymári raklapos kocsi06:56 Mint kés a vajban szelte át Amerikát egy önvezető kamion22:21 Ékszerként használt emberi fogakat fedeztek fel a kutatók Törökországban21:59 Hárommillió forintot zsákmányolt egy unokázós "navajonki" Kaposváron21:42 Csökkenő forgalom mellett is áremelkedésre számítanak jövőre a lakóingatlan-piacon21:00 Fény az alagút végén? - Adjunk pofont a techóriásnak!20:37 "Európa legbiztonságosabb országában" sem lesznek TEK-etlenek az adventi és karácsonyi vásárok20:18 Vasárnap jön a melegfront
24 óra legolvasottabbjai

Anyaország :: :: Hozzászólások

"Gyakorlatilag felszámolták a Magyar Nemzeti Arcvonalat"

Reklám

Gyakorlatilag felszámolták a Magyar Nemzeti Arcvonalat. Aktív tagjai valamennyien gyanúsítottak, hárman előzetes letartóztatásban vannak. Hamarosan befejeződhet a bőnyi rendőrgyilkosság miatt indult belső vizsgálat is - írja a Magyar Idők.
Zoom
A kormánypropaganda lapjának rendészeti forrásai szerint nemcsak a jászberényi alcsoportját számolták fel a Magyar Nemzeti Arcvonalnak (MNA), hanem gyakorlatilag a teljes szervezetet. A jászberényi alcsoport felszámolása nagyobb publicitást kapott, mint a többi alcsoporté, ám "mára nincs működőképes, szervezett militáris alakulata az MNA-nak". A szervezetnek mind a tizenkilenc aktív tagját, akik a belső, szervezett magot jelentették, meggyanúsították, többségüket fegyverrel, lőszerrel, robbanóanyaggal való visszaéléssel, illetve közösség tagja elleni erőszak előkészületével is.
Utóbbiak között van az MNA-alapító Győrkös István egyik fia, ifj. Győrkös István is. A gyanúsított MNA-sok közül két jászberényi férfi, illetve id. Győrkös István vannak jelenleg előzetes letartóztatásban.
Id. Győrkös István a tizenkilencedik MNA-s gyanúsított. Őt rendőrgyilkosság, valamint lőfegyverrel és lőszerrel való visszaélés miatt fogták el.
A Magyar Idők értesülése szerint még a karácsonyi ünnep előtt befejeződhet az ügyben indult belső rendőrségi vizsgálat második része. A rendőri fegyverhasználat jogszerűségét már a gyilkosság utáni héten megállapította az akcióban részt vevők elöljárója. A parancsnoki felelősség kérdését firtató vizsgálati rész pedig hamarosan befejeződik. A gyilkosságnak két közvetlen szemtanúja volt, az egyik az áldozattá vált főtiszt bajtársa, a másik a gyilkos felesége. Mindkettejük tanúkénti kihallgatására szükség volt – a büntetőeljárás mellett – a belső vizsgálathoz is.
A lap szerint id. Győrkös családi házához a Nemzeti Nyomozó Iroda (NNI) négyfős nyomozócsoportja, s a Készenléti Rendőrség két tűzszerésze érkezett egy bombakereső kutyával. A parancsnok Pálvölgyi Péter, az NNI kiemelt főnyomozója volt. A nyomozók korábban már legalább négyszer jártak a hungaristának mondott, ám valójában a hungarizmussal már szakított "vezérnél". Győrkös minden esetben együttműködött a nyomozókkal, válaszolt kérdéseikre, nem állt ellen a házkutatásoknak sem.
Ezúttal azonban másként történt. A feleség vallomása szerint még az udvaron vita alakult ki férje és a rendőrök között, a férj bement a házba, Pálvölgyi Péter két lépésről követte. Félig mögötte-mellette volt egyik bajtársa. Győrkös belépett az egyik szobába, majd egy Kalasnyikovval tért vissza az előszobába, amit ráfogott Pálvölgyire. A gyilkos felesége hiába próbálta megfékezni férjét. Mindkét rendőr fegyvert rántott, ám Győrkös már lőtt is, a hat kilőtt lövedék közül az egyik a fején találta el a főnyomozót. Bajtársa ekkor hasba lőtte a támadót.
A belső vizsgálatnak arra kell választ adnia, szabályszerűen jártak-e el az akcióban részt vevő rendőrök s az akciót jóváhagyó feletteseik. A házkutatási parancsban nem szerepelt az a sajtó által idézett kitétel, miszerint fegyvere lehet id. Győrkösnek. Ha ez annak ellenére így volt, hogy kb. mindenki ennek az ellenkezőjére fogadott volna, akkor nem is kellett értesíteni a Terrorelhárítási Központot (TEK), és a közreműködésüket kérni. Semmi nem utalt arra, hogy Győrkös ezúttal ellenségként tekint a rendőrökre - mentegeti a felelősöket a fideszes lap.
Reklám
Friss hírek az elmúlt 24 órából
Kereső
Időkép
Hőtérkép
Legolvasottabb hírek
Szavazás
Dossziék

Készült a Kuruc.info által, minden jog fenntartva © 2006-2019 | Impresszum | Hirdetési ajánlat | Privacy Policy | About Us
CSS váltás feketére CSS váltás fehérre
Hírfolyam Lapszemle ipv6 ready