Széles Gábor milliárdokat vesztett az Echo Tv-n, de bizonyította hűségét a Fideszhez. Hogy a végső egyenleg mi mutat majd, az még kérdéses, de a magyar buszgyártás újból felvirágoztatására törekvő milliárdos állami megrendelésekkel könnyedén visszanyerheti elvesztett pénzét. Most mindenesetre megszabadult a veszteséges televízió okozta terhektől, hiszen a Mészáros Lőrinc-féle Talentis-Group Beruházásszervező Zrt. a hónap elején megvette az Echo Tv-t (a fizetési határidő csütörtökön jár le).
Zoom
A december 1-jei szerződést a Talentis nevében a Mészáros intézőjeként ismert Csík Zoltán ügyvéd írta alá Széles SGH Vagyonkezelő Kft.-jével (1206 darab, 241,2 millió forint össznévérték) és Vasvári Csabával (29 db, 5,8 millió forint össznévérték). A vevő az Echo Hungária Zrt. „jelenlegi pénzügyi-gazdasági helyzetére figyelemmel” 195,3 millió, illetve 4,7 millió forintot fizet. Másnap a Talentis alapítói határozatokat is hozott: ezek szerint Csík, valamint Mészáros felesége, Kelemen Beatrix is bekerült a cég igazgatóságába, és 2017 végéig Széles is tag lesz. A társaságot egy évre kinevezve Farkas Boglárka vezeti.
A milliárdos körülbelül 6 milliárd forintot költött 2010-ig a médiájára, ennek közel háromnegyedét az Echo Tv-re, ami szerinte „a Fidesz–KDNP szellemiségének megfelelő, a kormányhoz legközelebb álló csatorna”. A Magyar Hírlap napilapot Széles megtartotta. A tévé tavaly 180 millió forintos veszteséget szenvedett el, a lap alig több mint 10 milliósat. Az Echo Tv eredményei azonban az idén az állami hirdetések révén javulhattak, és a Talentis kezében még szebb lehet a mérleg, ha a kábeltársaságok Mészárosra tekintettel kedvezőbb csomagokba helyezik az Echo Tv-t, és a jövő évben a választási kampány közeledtével korteshirdetésekkel is kitömik - írja a HVG.