Van egy Jobbik-alapszervezet, mely kinyilvánította, hogy nem ért egyet Vona Gábor és Mirkóczki Ádám Tisztelt Vezető Rabbi Úr! kezdetű hanukai levelével - az más kérdés, hogy ezzel a stílussal tálcán kínálták az ellenük való fellépés lehetőségét.
Ha netán "törlődne" a bejegyzés, alább látható képernyőfényképen, az előzővel együtt - az alaptörvény-módosítás meg nem szavazása még belefért nekik, a "hanukázás" viszont már kiverte a biztosítékot:
Zoom
"Vallásgyalázás"
A Jobbik pár perccel ezelőtt az alábbi közleményt küldte ki a tegnapi bejegyzéssel kapcsolatban:
Etikai eljárást indít Vona Gábor
Vona Gábor etikai eljárást kezdeményezett a vecsési Jobbik Facebook-oldalán megjelent vallásgyalázó, a Jobbik és a párt elnöke álláspontjával teljesen szembeforduló nyilatkozat miatt. Az ilyen tartalmú megnyilatkozásnak nincs helye a pártban.
Jobbik Magyarországért Mozgalom
Frissítés: "Már számtalanszor békejobbot nyújtott a pártvezetés a zsidóságnak"
Szabó Attila vecsési jobbikos képviselő nyilatkozott az Origónak. Azt mondta, hogy a pártvezetésnek ezzel az egy gesztusával nem értenek egyet, de teljes mértékben lojálisak a párthoz és a pártelnökhöz. Sőt, ahogy fogalmazott, készek meghalni Vona Gáborért.
A vecsési Jobbik szerint szó sincs arról, hogy ez nyílt szakítás lenne a pártvezetéssel, csak - ahogy fogalmazott - "Vona Gábornak ezzel a gesztusával nem értünk egyet" – így fogalmazott Szabó Attila, aki a vecsési városi közgyűlésben a Jobbik képviselője. Hozzátette: az üzenetet azután tették ki, hogy a Jobbik pártelnökének üdvözlő levelére közzétette válaszát Köves Slomó, vezető rabbi – erre az elutasító válaszra reagáltak.
"Már számtalanszor békejobbot nyújtott a pártvezetés a zsidóságnak, amire mindig arcul köpéssel válaszoltak, ezért ennek semmi értelme" – fejtette ki Szabó Attila az álláspontját. Mint fogalmazott, lojalitásuk a Jobbik vezetése felé százszázalékos, "készek meghalni Vona Gáborért és a pártvezetésért".
"A pártvezetés etikai vizsgálatot indít a vecsési tagszervezettel szemben, aminek akár kizárás is lehet a vége – válaszolta a lap megkeresésére Mirkóczki Ádám, a Jobbik szóvivője, a zsidóságot hanuka alkalmából üdvözlő levél másik aláírója.
Az Origó emlékeztet, a rabbi azt írta válaszlevelében: hatékonyabb lenne, ha a Jobbik vezetése üdvözlő gesztusát azokon a fórumokon hangoztatná, amelyeken "eddig gyűlöletet keltett".
2. frissítés: "mentegetőzés" Veszprémből
Orbán Imre Veszprém megyei jobbikos önkormányzati képviselő, frakcióvezető így köszönti barátait: