Taxival négyezer, rendőrséggel kilencezer: a súlyos testi sértéssel vádolt Kállay-Saunders András nem jelent meg büntetőperének utolsó tárgyalásán, ezért egyórás várakozás után a bíró felhívta a hatodik kerületi rendőrséget, és elrendelte az elővezetését.
Zoom
"Kicsöng a mobilja, de nem veszi fel. Nem tudom, mi lehet a védencemmel" – válaszolta dr. Magyar György ügyvéd a bíró kérdésére, aki ezek után még fél órát várt, és csak ekkor kérte a hatóság segítségét.
A színfolt végül csaknem két órás késéssel, rendőri kísérettel érkezett meg a tárgyalóterembe. Kisvártatva az egyenruhás kollégája is megérkezett, és bemutatta az elővezetés költségét tartalmazó számlát.
Zoom
"A bíróság megállapítja, hogy 10 óra 20 perckor az elsőrendű vádlottat a hatodik kerületi rendőrség előállította. Az elővezetési alapdíj 9240 forint, amelyet csekken kell befizetni" – közölte dr. Kovács József tanácsvezető bíró.
Zoom
Saunders szerint a távolmaradásért nem ő, hanem a torokgyulladás a ludas.
Zoom
"Nem kaptam értesítést a tárgyalásról, és lebetegedtem" – magyarázta az énekes. (De persze ha kapott volna értesítést, akkor nem betegedett volna le - a szerk.) "Vírusos torokgyulladásom van, most is tele vagyok antibiotikummal. Éjszaka képtelen voltam pihenni, reggel viszont olyan mélyen aludtam, hogy a telefont sem hallottam."
Mint mondta, csak a rendőrség kopogtatására riadt fel álmából. (Amely ezek szerint hangosabb, mint egy folyamatosan szóló telefon.)
"Mondták, hogy „rendőrség!”. Ijedt nem, csak meglepett voltam" – idézte fel a szegény üldözött.
Lesz még egy útja a bíróságra Saundersnek, hisz késése miatt ezúttal nem sikerült ítéletet hirdetni a 2013 májusi verekedés ügyében.
Mint ismeretes, az egykori Dock Klub előtt egy testvérpár arc- és orrcsonttörést, agylebenyzúzódást szenvedett. Ők a színest nevezték meg elkövetőként. 3 millió forintos kártérítést is követelnek Saunderstől, aki végig bizonygatta, csak néger barátjának segített, akire rátámadtak a rasszista magyarok.