Cigányellenesként és diszkriminatívként jellemezték a magyarokat és az Orbán-kormányt az Eurovision 2017 osztrák mobilalkalmazásában. Abban, hogy a magyarság az elégségesnél sokkal több tapasztalattal rendelkezik a cigányságról, és ez alapján a legkevésbé sem tartja kívánatos népcsoportnak, tökéletesen igazuk van, ahogy megfelel a valóságnak Orbánék diszkriminációja is - csak éppen szélsőségesen cigánypárti, a magyarok kárára megvalósuló pozitív diszkriminációról van szó...
Zoom
"A magyarok nem látják szívesen a romákat, és az Orbán-kormány is diszkriminálja azt a népcsoportot, amihez Pápai Joci tartozik" - olvasható az Eurovíziós Dalfesztivál osztrák mobilapplikációjában az énekest bemutató szövegben.
Hozzáteszik: a "romáknak" Magyarország uniós tagsága ellenére is el kell szenvedniük a diszkriminációt.
Az alkalmazásban fellelhető szöveget az élő adás alatt sikerült még jobban megfejelnie az ORF riporterének, aki a cigányt nemes egyszerűséggel így nevezte: "rappelő Dzsingisz kán Magyarországról".
Mindez csupán azért problémás, mivel a versenyt szervező Európai Műsorszolgáltatók Szövetsége (EBU) által lefektetett versenyszabályzat szerint politikai üzenetet nem tartalmazhat az Eurovíziós Dalfesztivál. Úgy tűnik, az osztrákok figyelmét elkerülte ez az apróság.
(Pesti Srácok nyomán)