Interneten terjedő körlevelezésben olvastuk Bene Gábor, a Magyar Nemzeti Bizottság 2006 titkárának magánvéleményét a Kuruc.info által szervezett hídfoglalás ügyében. Támogatását azzal egészíti ki, hogy szerinte szükség lesz a hídon is "kiscsoportokra", bajtársi, egymást ismerő, együtt mozgó csapatokra. Hírportálunk úgy gondolja, hogy mivel "állóháborúra" készülünk, így kevésbé van erre szükség, de azért nem rossz, ha közvetlen ismerőseink, barátaink mellett leszünk. Bár ártani, provokálni nem nagyon tud senki, hiszen mit tehetne valaki? Ha ott lesz velünk az úton, jelenléte csak használ, akármilyen sötét gondolatok is vannak fejében.

Egy asszony kérdése:

"Tisztelt Bene Gábor úr! Lehet, nem jól ítélem meg a dolgot, de félek, hogy ezzel csak a gyurcsányék malmára hajtják a vizet a "kurucinfo"-sok, mert így elkülönülten, elaprózva erőinket, összefogás nélkül, mennyire lehet sikeres? Kérdésem: ez a szervezés, nem keresztezi-e, nem árt-e az Önök szervezésének, tervezett lépéseinek és ha igen, nem lehetne-e tárgyalni a szervezőkkel, összehangolni a megmozdulásokat? Tulajdonképen mindenki egyet akar, csak külön-külön?! Lehetünk így sikeresek?"

Bene Gábor válasza:
"Nem fogok otthon ülni 26-án. Alapvetően a Gandhi-féle erőszakmentesség hívei vagyunk, de valamit tenni kell! Ezért csatlakoznunk kell, és lehetőleg a legszervezettebben! Minden szervezet, csoport vagy kör válassza meg a civil tizedesét, aki az akciót irányítja. Kérem önt, vállaljon valamilyen feladatot a szervezésben, és mivel van még egy kicsi idő a felkészülésre, ezért gondolja át ön is, hogy az egykori taxisblokád hogyan mûködött. Az legyen a példa, és ha a nemzeti pártok elhatárolódnak is tőle, a civilek szerveződjenek - de nemcsak erre a feladatra, hanem a sikerre is!"

(Kuruc.info)

Kapcsolódó felhívásunk:
Most vagy soha: hídzárat szervez a Kuruc.info a taxisblokád évfordulójára!