Bezár!
2021. április 12., hétfő, Gyula, Csaba, Csanád napja van.
Vakbarát/mobil
Látogatottság
RSS
Fórum
CSS váltás
Friss hírek
08:46 291 beteg halt meg, 5077-tel nőtt a fertőzöttek száma08:37 Fideszes intézet: csúcson az "oltakozni" vágyók száma08:13 Szomjan halt több migráns a tengeren a Kanári-szigetekre tartva08:08 Miért jó a pulzoximéter, ha van a családban? (x)07:58 Botswanában két haláleset történt AstraZeneca-oltás után07:45 Megszűnt a szükségállapot Csehországban07:26 Tolószékre cseréli a gyötrő járást a cseh államfő06:56 Elhalasztották a "repülés korának kezdetét" a Marson22:32 Kirgizisztánban létrejön a népi kurultaj22:09 Sátáni lábbeli - Heti progresszió (LXXV. rész)21:48 Ezúttal sugárzó anyagot sikerült rabolni Mexikóban20:54 Kettős mérce és fehér férfiak elleni uszítás az Egyesült Királyságban20:36 Trump akár "harmadszor" is megverné a demokratákat20:14 Kiléptetné Németországot az EU-ból az AfD19:29 Teherán: terrorcselekmény okozott üzemzavart az iráni urándúsítóban - a Moszad hajtott végre kibertámadást
24 óra legolvasottabbjai

Friss hírek, Anyaország ::

Most vagy soha: hídzárat szervez a Kuruc.info a taxisblokád évfordulójára!

Reklám


Ami működött 1990-ben...
Elég volt! Nem csak Gyurcsány és bandája országrontásából, de a mûellenzék és a "Kossuth tériek" pótcselekvéseibõl is. Elég volt a sok beszédbõl, jöjjenek a tettek! Mástól ez a kormány nem mond le. Október 26-án - ami a 17 évvel azelõtti taxisblokádhoz hasonlóan pénteki napra esik - reggel 8 órától lezárjuk az Erzsébet hidat. Aki akar, velünk tart! Ne másra várj, cselekedj!

Eddig "nem voltunk úgy öltözve"

Az õszödi beszéd több mint egy éve történt kiszivárgása óta szervezetten nem volt radikális fellépés a csalással hatalomra jutott kormány távozásáért. Nem akadt ugyanis egyetlen komolyabb szervezet sem, mely irányt mutatott volna, így hiába volt és van meg a társadalmi akarat, egymagában persze senki sem vág bele.

Pedig ha egyszerre sokan megfogadnák, hogy pl. vásárláskor nem kérnek számlát, sõt csak olyan helyre mennek, ahol hajlandóak számla nélkül kiszolgálni, akkor az áfabefizetések drasztikus csökkentése megroppanthatná a kormány erejét (mellékes haszonként a magyar kisvállalkozók jutnának nagyobb forgalomhoz). Ezt ugyanis szinte bárki bevállalná. Csakhogy komoly szervezet nem akadt eddig, mely ilyen felhívást mert volna tenni.

Nem adatott igazi lehetõség a bevállalósabbaknak sem. Szervezetlen, spontán felvonulások voltak az utcákon, de már tavaly november 4-én látszott: ha nincs kimondva egyértelmûen, hogy márpedig most blokádot csinálunk, akkor elhal az egész. Az '56-os forradalom leverésének 50. évfordulóján ugyanis bár a Fidesz - önmagához képest bátran - kivitte az embereket az október 23-ai vérengzések helyszínére, és gyakorlatilag "szabadfoglalkozást" hirdetett az Astoriánál, de hiába lehetett akkor elsõként elõre készülni (okt. 23-án ugyanis váratlan dolgok történtek, a tévéostromról nem is beszélve), nem alakult ki semmi komolyabb ellenállás.

Most vagy soha - forradalmunk forgatókönyve


2002-höz hasonlóan most is a híd közepén kezdünk
A Kuruc.info hírportál most ad egy lehetõséget a bátrabbaknak. Azoknak, akik hajlandóak akár a rendõrök szemébe is nézni - ha van értelme. Szerkesztõségünk Kárpát-medencei tagjai is ott lesznek a budapesti Erzsébet hídon 2007. október 26-án, pénteken reggel pontban 8 órára, hogy méltó módon emlékezzünk a 17 esztendõvel korábbi taxisblokádra: az évfordulón lezárjuk a hidat!

Kár is lenne titkolni. A rendõrség gyorsabban tudja mozgósítani egységeit, mint ahogy egy tüntetõ tömeget lehetne "váratlanul", mondjuk október 23-án. Tehát nem érheti meglepetés õket. Hiába voltak az elmúlt egy évben olykor hirtelen felbukkanó tüntetõcsoportok, a létszámmal voltunk mindig bajban. Amikor meg elegen voltunk, az útmutatás hiányzott. Most összehozzuk a kettõt. A Kuruc.info hírportál persze nem akarja senki kedvét elvenni attól, hogy az addigi tüntetéseken is a kormányváltás mellett szálljon síkra, sõt látnia kell országnak-világnak: addig folyamatos zavargások lesznek, csapataink harcban állnak, míg a kormány a helyén van.

Az Erzsébet híd mindkét oldalán széles járda van, melyen bárki szabadon tartózkodhat akár "függetlenül attól", hogy a Kuruc.info épp szervezett oda valamit. Nem sokkal korábban, de reggel 8.00-ra minden kormányváltónak ott a helye a híd közepe felé csoportosulva, de még a járdákon. Mi majd megtesszük az elsõ lépéseket az úttest közepe felé. Lehet kocsival is jönni, és "lefulladni" a hídon, esetleg gyalog tolni tovább. Amennyiben kordonok lennének mindkét oldalon, melyek nem kaphatók szét könnyen (kombinált fogókat azért vigyünk!), vagy rendõrsorfal akadályozza meg a kezdõlépéseinket, akkor a Ferenciek tere felé, az elsõ lehetséges helyen kezdjük meg az útzáró élõláncot.

Követelésünk nem új: az Országgyûlés önfeloszlatását és elõrehozott választást akarunk! Készek vagyunk megbénítani a fõváros életét, melynek hatására akár a tõzsdei urak is jobbnak látják majd lemondásra bírni helytartójukat. A blokád kiszélesedhet vidékre is, de elsõként csak az Erzsébet hídra összpontosítunk, ott kell erõt mutatunk a tüntetésekbe belefáradt sorstársainknak. Öltözzünk vastagon, s tartsunk ki, egy tapodtat se hátrálva! Ha elegen leszünk, késõbb lezárjuk híd alatti rakpartokat is, a Kuruc.info hírportálon pedig hírül adjuk az újabb helyszíneket. Reggel azonban tudósításra se számítson senki hírportálunkon: ne a karosszékbõl nézzük a nép küzdelmét, mindenki jöjjön az Erzsébet hídhoz!

Aki gyáva, legyen ott és buzdítson legalább csak az elsõ rendõri felszólításig! Aki bátrabb, egy esetleges vízágyúig. A keménymag kitart a kormány lemondásáig - vagy a rendõrségi cellák megteléséig. Ne riogasson senki a tüntetõk Dunába lövetésével! Könnygáz marhatja szemünket (bár a nyílt, mindig szeles helyen gyorsan eloszlik, a gránátok meg könnyedén a folyóba dobhatók), gumibotok is csattanhatnak az élõlánc elsõ sorain, de az is lehet, hogy egy ilyen példátlan elszántságú tömeggel szemben megtorpannak, s a közvélemény többsége is békés tárgyalásokat követel majd. Írjon történelmet a Kuruc.info-val!

A taxisblokád mintája


Alkotmányellenes. Na és?
Keveset beszéltek az elmúlt egy évben az 1990-es taxisblokádról, pedig ugyanúgy néhány hónappal az országgyûlési választások után történt, amikor a nép elõtt teljesen világossá vált: az MDF választási ígéreteiben sugallt életszínvonalbeli pozitív fordulat valójában nem következik be, sõt...

A törvénytelen taxisblokáddal szemben erõszak alkalmazására nem került sor. Bár Horváth Balázs belügyminiszter - aki a kórházban fekvõ Antall Józsefet is helyettesítette - kijelentette, hogy a kormány minden törvényes eszközzel helyreállítja a rendet, azonban Barna Sándor budapesti rendõrfõkapitány nem hajtotta végre felettese parancsát. A hadseregnek pedig Göncz Árpád köztársasági elnök tiltotta meg a fellépést.

Az ország közlekedésének megbénítására akkor elég volt indítéknak a tervezett, 64 forintos benzinár. A kormány végül meghajolt a követelések elõtt, sõt az Országgyûlés amnesztiatörvényt fogadott el 1991 februárjában, közkegyelmet biztosítva a taxisblokád minden résztvevõjének.

Azoknak, akik nem szimpatizálnak a Kuruc.info-val


A nőket és a "pesti srácokat" is hívja most a haza
A Kuruc.info hírportált sokan utálják, de szinte mindenki olvassa. Nem is várjuk, hogy mindenki szeresse még a jobboldalon se, azonban e felhívásunkhoz hasonlót más komolyabb szervezet nem fogalmazott meg, így e napon minden magunkfajtának fel kell sorakoznia a barikád innensõ oldalára.

A Gyurcsány-híveknek pedig látniuk kell: addig nem lesz béke, míg a kormány a helyén van. Kitarthatnak dacból "igazuk" mellett, de ha más nem, hát hassa meg õket a sok kiömlött vér, a fegyverkezésre és készenlétre költött milliárdok, vagy hogy a nemzetgazdaság építése helyett számosan kormányellenes akciókkal foglalkozunk! Az egész ország szempontjából ideje lenne már távoznia Gyurcsánynak.

A rendõrökhöz szólnunk nem egyszerû, különösen, mert mi, jobboldaliak elvileg a rend pártján állunk. Az erõs állam hívei vagyunk, ugyanakkor a hazugság diktatúrája ellen fel kell lépnünk. Megértjük, hogy egy rendõrnek nem könnyû a parancsot megtagadnia. Mégis kérjük, hogy mérjék fel e történelmi helyzetet, s ha mást nem, jelentsenek pl. beteget e reményteli napra!


A Kuruc.info hírportál szerkesztõsége

Kapcsolódó cikkünk:
Gyakran ismételt kérdések az Erzsébet híd pénteki blokádjáról


A Szabadság híd most felújítás miatt van lezárva, így azzal nem lesz gondMár 1990-ben látható volt: összenő, ami összetartozikBudaházy György, a "Hídember" (középen) a hasonló, 2002-es blokád miatt már 50 ezer forintos szabálysértési bírságot kapott + egy ötezres büntetést "szabálytalan parkolásért". Egye fene, ennyit még kibírunk most is, ha maradna a kettős mérce...A 2002-es blokád is folytatódott szerte a városban. Nem féltünk a rendőrtől...2006. október 23., Ferenciek tere. A jövő elkezdődött...


(Kuruc.info)

Friss hírek az elmúlt 24 órából
Kereső
Időkép
Hőtérkép
Legolvasottabb hírek
Szavazás

Készült a Kuruc.info által, minden jog fenntartva © 2006-2021 | Impresszum | Hirdetési ajánlat | Privacy Policy | About Us
CSS váltás feketére CSS váltás fehérre
Hírfolyam Lapszemle ipv6 ready