A Jobbik szakszervezetekkel való párbeszédsorozatának következő állomásaként a Vagyonvédelmi Szakszervezetek Szövetségének vezetőivel folytattunk konstruktív egyeztetéseket - írja közleményében Ander Balázs, a Jobbik Munkavállalói Érdekvédelmi Munkacsoportjának vezetője. Alább a folytatás.
A magánbiztonsági ágazatban mintegy 3400 cég, s majdnem 100 ezer ember tevékenykedik Magyarországon. A feketemunka által keményen sújtott, ezermilliárd forint éves forgalommal bíró vagyonvédelmi terület bevételeinek 40 százalékát közbeszerzések útján nyerik el a sok esetben politikai alapon kiválasztott cégek. Hatalmas és jórészt adófizetői forintokból feltöltött húsosfazékról van szó, amelynek környékén szabadon garázdálkodhatnak a kedvezményezett fővállalkozók gyanús alvállalkozói. Miközben a cégháló csúcsán milliárdos extraprofit képződik, a piramis alján, az egyszerű dolgozóknál, a személy- és vagyonőri munkát végző biztonsági őröknél viszont sokszor komoly munkaügyi visszásságokkal találkozhatunk. A kormányzatnak nem érdeke, hogy transzparens és munkavállaló-barát viszonyokat teremtsen. Ezért a nemzeti együttműködés rendszere úgy rázza le magáról a magánbiztonsági szféra dolgozóinak problémáit, mint kutya a vizet.
A Jobbik választási győzelme után, széleskörű szakmai tárgyalásokat követően, tiszta, átlátható viszonyokat fog teremteni ezen a területen is. A kieső, ellopott, elcsalt bevételeket visszajuttatjuk a magyar költségvetésbe, a készenlétre vonatkozó és a munkavállalókat egyéb módon hátrányosan érintő előírások újraszabályozásával pedig enyhítünk a dolgozók terhein.