A magyarországi zsidó vezetők egy része – leginkább persze a nevüket nem vállalva – Binjámin Netanjáhu izraeli miniszterelnököt támadják, amiért az nem áll ki mellettük az általuk a „náci korszakot idéző”, s a magyar kormány által országszerte folytatott Soros-ellenes plakátkampány ügyében. Mint ismert, a múlt szombaton Joszi ’Amráni, Izrael budapesti nagykövete kiadott egy rendkívül pimasz hangvételű közleményt, amelyben (miután Heisler Andrásnak, a Mazsihisz vezetőjének kérésére Orbán Viktor nem volt hajlandó beszüntetni a plakáthadjáratot – J. K.) egyenesen fölszólította az „érintetteteket” a Soros "György" migrációt elősegítő politikáját bíráló plakátok eltávolítására.
Zoom
Amit a kormány lefelejtett a plakátról (a bűntársak említésén kívül), pótolja az utca embere
A magyarországi zsidó vezetők a Hádásot10 nevű izraeli hírportálnak Budapesten nyilatkozva azt kifogásolják, hogy Binjámin Netamjáhu izraeli kormányfő utasítást adott az Izraeli Külügyminisztérium által korábban kiadott, a „sorosozó” plakátkampányt elítélő nyilatkozat felülbírálására, illetve egy teljesen új, stílusában és szóhasználatában a magyar kormány plakátkampányával rokonságot mutató nyilatkozat kiadására. (A félreértések tisztázása érdekében meg kell jegyeznünk, hogy Binjámin Netanjáhu miniszterelnök és az Izraeli Külügyminisztérium egy és ugyanaz, hiszen a külügyi tárcát is Bibi tölti be – J. K.)
Zoom
A Hádásot10 nevű izraeli hírportál tudósítója, Moáv Várdi, a Bibi-ellenes hangulat kivizsgálására Budapesten járt, s lapjában megírja: a budapesti zsidó vezetők azon keseregnek, hogy Netanjáhu valóságos hajtűkanyart vett az ügyben. „Egy zsidót, ebben az esetben Sorost, pénzsóvárként feltüntetni, az egyértelmű antiszemitizmus”, nyilatkozza egy nevét nem vállaló zsidó vezető, aki ehhez még hozzáteszi: „Netanjáhu tévedett, mi pedig szégyenkezünk az ő eljárása miatt.” (Egyébként a létező szocializmus idején a budapesti zsidók között cionistát, Izraelt nyíltan támogató személyt még lámpással sem nagyon lehetett találni, de a hatalommal egy követ fújót annál többet – J. K.) „Mi nem támogatjuk Sorost, s nem helyeseljük azt sem, hogy Izraelt bírálja, de Izrael miniszterelnöke nem tudja azt, hogy mi itt mit érzünk, nem tud a plakátkampány kiváltotta antiszemitizmus miatti félelmünkről.”
Zoom
Radnóti Zoltán rabbi - szerinte a képeken Sorosnak túl nagy az orra és a füle
„Ezek a képek (Sorosé – J. K.) valóban olyanok, mint a náci korszakban”, nyilatkozta az izraeli tudósítónak Smuél Radnóti, alias Radnóti Zoltán rabbi, majd magyarázatként hozzátette: „A plakátfényképeken egy pofa (sic!) látható nagy orral, nagy fülekkel”, mondta az a Radnóti Zoltán rabbi, aki 2012-ben Egri Oszkárról, a Mazsihisz akkori jogi képviselőjéről, a zsidó egyetem előadójáról, hitközségi elöljáróról kiderítette, hogy csak az apja zsidó, tehát Egri félrevezette a zsidó vezetőséget, körzetében a rabbiját, s ezért követelte, majd el is érte Egri lemondását a zsidóságban betöltött minden tisztségéről.
Júszef el-Kudszi – Kuruc.info