Június végén írt arról a Népszava, hogy a Minden Gyerek Lakjon Jól Alapítvány elnöke, Hegedűs Zsuzsa, aki egyben Orbán Viktor egyik főtanácsadója is, két Audi A6-ossal jár, amelyek egyike a miniszterelnök utasítására áll rendelkezésére egy sofőrrel együtt, míg a másikat a Porsche Hungária - az állam szerződött szervizpartnere - ajánlotta fel használatra az alapítványnak cserautóként.
Zoom
Az MSZP-s Bangóné Borbély Ildikó ezzel kapcsolatban a Nemzetgazdasági Minisztériumhoz fordult, hogy megérdeklődje, hogy is van ez, mennyit utazott Hegedűs Zsuzsa kinevezése óta az adófizetők pénzén, és mennyit tankoltak az Audikba, az írásbeli kérdésre adott válaszában Hornung Ágnes államtitkár pedig azt írta, hogy Hegedűs Zsuzsa 2010 óta összesen 272 104 kilométert autókázott el az állam pénzén.
A válasz szerint az autót a Közbeszerzési és Ellátási Főigazgatóság biztosítja, de a válasz megerősítette azt is, hogy valóban van egy csere-Audi is, ugyanis "miniszterelnöki főtanácsadó asszony ezen kívül szervizcsere-gépjárművet használt az elmúlt időszakban, melyet a szerviz-szolgáltató a szerződésben vállaltaknak megfelelően biztosított számára".
Az is kiderült, hogy Hegedűs alapautóját még 2010 előtt szerezték be, és most 10 éves, eddig közel 450 ezer kilométer van benne, és hamarosan le is fogják cserélni.
A főautóba Hegedűsnek 24 945 liter, míg a csereautóba 5 968 liter üzemanyagot tankoltak eddig.
Zoom
A "szegény rászorulóknak" is futja azért Audira...
Az NGM egy másik válszában arra is kitért, hogy a Porsche Hungária 2016-ban kötött szerződést a Közbeszerzési és Ellátási Főigazgatósággal, ebben rendelkeztek a csereautókról.
Az MSZP-s képviselő érdeklődött arról is, hogy mennyire átlátható a Minden Gyerek Lakjon Jól Alapítvány, miután nemrég kiderült, hogy a CBA és MAGOSZ is kihátrált mögüle, de a Miniszterelnöki Kabinetiroda államtitkára, Dömötör Csaba erre csak annyit válaszolt, hogy az alapítvány a kormánytól függetlenül működik - írja a HVG.
Korábban írtuk: