"A város józanabb erőit a hideg rázza ki a mutatványtól, ostobaságnak és veszélyesnek tartják. A színfalak mögött napok óta megy az iszapbirkózás azért, hogy megakadályozzák nyilazást" - így uszított a Népszava és a Zsindex a Végvári Vigasságok keretében sorra kerülő bástyalövés és Mónus József ellen. A díszes csapathoz sajnos csatlakozott a  Magyar Íjász Szövetség is, amely nyilatkozott nekik, s elhatárolódott a mutatványtól, szakmaiatlannak és veszélyesnek nevezve azt.
Mi viszont bíztunk a Farkasban, és ezúttal sem kellett csalódnunk.
Az eredmény alább látható az Eger Hírek jóvoltából:
Zoom
(Fotó: Lénárt Márton)
Frissítés: az antimagyar sajtó folytatja
Mégpedig a következőképpen: a nagy riogatás után
Bolsevikék úgy érezték, valamit írniuk kell, ha már elindították a sajtóhisztit a témában, így hát megjelentették ezt:
Zoom
Mit gondolnak erre az ezt olvasó szerencsétlen prolik, MSZP-s agymosottak és társaik? Az a szemét Mónus, még pénzt is kért érte, és titkolják, mennyit, mert elosztotta Nyitraival, pedig hány lélegeztetőgépet lehetett volna vásárolni belőle, esetleg ötszáz forintos nyugdíjkiegészítést küldeni!
Zoom
Az pedig csak a cikk végén derül ki, hogy egyáltalán nem erről van szó, "nem erre gondoltak"... Igazi aljas kommunista szennylap tempó.
Szerettük volna kideríteni, mennyibe került a bálák odahordása, leemelése, majd visszaszállítása, a tér körbekerítése, lezárása és őrzése, ám a városháza szóvivője közölte, hogy ezt csak közérdekű adatkérés esetén árulják el, a törvény által biztosított határidőn belül. Lapunk ezért még a távlövészet napján benyújtotta az erre vonatkozó kérelmet.
D. J.
A D.J. Doros Juditot jelent. Csak hogy ne felejtsük el.