Botka László a hivatali helyzetével visszaélve, a város pénzéből helyi és megyei rendőri vezetőket korrumpálhatott – állította keddi, a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság épülete előtt tartott sajtótájékoztatóján Szabó Bálint jogász, cégvezető.

Emlékeztetett arra, a szegedi önkormányzat által 2008 és 2012 között ingyenesen és jogellenesen kiosztott parkolóbérletek ügyében jelentős vagyoni hátrányt okozó hűtlen kezelés bűntette miatt már bírósági eljárás folyik.
Szabó Bálint – aki nem mellesleg a Demokratikus Koalíció tagja, korábban pedig MSZP-tag is volt – arról beszélt, hogy az önkormányzat vezetői értekezletén személy szerint Botka László döntött arról, hogy kik tartozzanak abba a kiválasztott körbe, akik bárhol és bármikor ingyen parkolhatnak Szegeden. Hozzátette: ezek között volt a városi rendőrkapitány és a megyei rendőrfőkapitány személyes használatú autója is.
Szabó választ vár arra, hogy van-e összefüggés a rendőri vezetők által kapott anyagi juttatás és aközött, hogy beosztottjaik két éven keresztül ültek a nyomozás iratain, intézkedések sorát elmulasztva.
Az ügyben a Nemzeti Nyomozó Iroda hivatali vesztegetés megalapozott gyanúja miatt nyomozást indított, az érdemi kihallgatások kedd délután el is kezdődnek – tudatta a jogász.
Az ügy miatt bejelentést tett a belügyminiszternél is, mert álláspontja szerint az intézkedések elmulasztása alkalmas volt arra, hogy megrengesse a szegedi nyomozó szervekbe vetett közbizalmat - írja az MTI.
A Magyar Nemzet levélben kereste meg Botka Lászlót, hogy reagáljon a Szabó által említett vádakra, és írtak a Nemzeti Nyomozó Irodának, hogy erősítsék vagy cáfolják meg a nyomozásról szóló állítást.
Botka helyett az MSZP sajtóosztálya válaszolt: „A Fidesz pontosan tudja, hogy Orbán Viktor kihívója Botka László, ezért minden eszközt bevetnek azért, hogy a miniszterelnök-jelöltünket lejárassák. Orbánék találhattak volna erre a feladatra alkalmasabb személyt is, hiszen Szabó Bálintnak bírósági papírja van arról, hogy egy notórius hazudozó, olyan ember, akinek egyetlen szavát sem kell komolyan venni” – írták.
Az NNI nem jelzett vissza.
Megerőszakolták, pénzért toborzott cigányokat, fiktív szervezeteket hozott létre
Néhány adalék  Szabó "életútjához" egy korábbi összeállításból:
Fiatal kora ellenére meglehetősen kacifántos életpálya áll Szabó Bálint mögött, aki a Heti Válasznak azt állította, hogy tanúja volt az őszödi beszéd kiszivárogtatásának. Szabó jelenleg a Demokratikus Koalíció tagja, és korábban elég változatos körökben is megfordult.
Már 20 évesen a politika közelébe került, 2002-ben még a Fidesz támogatásával indult a polgármester-választáson a Vas megyei Csepregen. Pár százalékkal alulmaradt, de a képviselő-testületbe sikerült bejutnia.
Fél évvel később Tóth Csaba jelenlegi MSZP-képviselő felhívta, majd Hagyó Miklós, valamint Tóbiás József jelenlegi frakcióigazgató társaságában meggyőzték, hogy legyen az ifjú szocialistákat tömörtő Fibisz (Fiatal Baloldal - Ifjú Szocialisták) megyei vezetője.
2004 februárjában kizárták az MSZP-ből, mert helyi cigány vezetők szerint többedmagával pénzért toborzott új tagokat a pártba: fejenként 500-1000 forintot kínálva 400-500 cigányt kíséreltek meg beléptetni az MSZP-be. Szabó rágalmazás miatt a bírósághoz fordult, majd egy hónappal később azt állította, hogy az egyik tárgyalás után négy ismeretlen megtámadta, és megverte. Pár hónappal később a bíróság kimondta, nem történt rágalmazás.
Augusztusban Szabó újabb bírósági ügybe keveredett, magánokirat-hamisítással gyanúsították meg, ugyanis amiatt kezdtek ellene nyomozni, hogy több helyi Fibisz-szervezet valóságban vagy csak papíron alakult meg. Az ügy első számú gyanúsítottja Szabó volt, rajta kívül például Zuschlag Jánost is bűnsegédlettel gyanúsították. A nyomozást végül megszüntették, mert nem tudták bizonyítani, hogy magánokirat-hamisítás történt volna.
Országos hírnevét egy 2005-ben nyilvánosságra került levélnek köszönhette. Ebben ugyanis Tóth Csaba azt írta Hiller István akkori pártelnöknek, hogy 2004-ban Szabót nemcsak megverték, hanem meg is erőszakolták, amit egy MSZP-n belüli konfliktusra vezetett vissza. A kalandok folytatódtak, állítása szerint 2005-ben halálos fenyegetéseket kapott, mert a helyi MSZP belső harcairól tervezett sajtótájékoztatót tartani, de ettől végül elállt. Szintén országos hírnevét egyengette azzal, hogy az egyik rendezvényére fővendégként Bajor Imrét hívta meg, de miután a színész nem jelent meg, Szabó azt állította róla, hogy balesetet szenvedett az autópályán. Bajor a balesetéről a Heti Hetesben értesült.
Végül 24 évesen, 2006-ban döntött úgy, hogy abbahagyja a pártpolitizálást. Ezt követően porszívóügynökként dolgozott, majd Szegedre került, ahol a "követeléskezelésben helyezkedett el", céget is alapított.
A Szombathelyre bejegyzett, B&A Kereskedelmi és Szolgáltató Bt. nevű cégét végül a cégbíróságnak kellett törölnie, mivel Szabó nem is reagált arra, hogy "állítsa helyre a cég törvényes működését". Ugyanígy a bíróságnak kellett felszámolnia a Jövőért nevű egyesületét.
2012-ben aztán már ismét feltűnt a pártpolitikában, a szegedi DK szóvivője lett. Nyilatkozataiból az tűnt ki, hogy kifejezetten büszke volt az MSZP-kormányzásra, azt is mondta például, hogy ami nyolc év alatt felépült, azt most lerombolja a kormánytöbbség. Szóvivői állásáról fél év után lemondott, és, mint mondta, ezt követően a háttérből igyekszik segíteni a DK-t.
A szóvivőség után érdekvédőnek állt, kifizetetlen építőipari alvállalkozók képviselőjének mondta magát.