Szombaton sajtóérdeklődésre még nem tudott érdemben mit mondani a Vígszínház arról, mi lesz új darabjukkal, a Marton László rendezte Vadkacsával, majd kedden közölték, a bemutató elmarad. A darab próbáit nemrég kezdték, december közepén lett volna a bemutató a Pesti Színházban. Az elmúlt napokban azonban egyre több nő állt elő azzal, Marton László szexuálisan zaklatta őket.
A darab ajánlója még olvasható a honlapon. Egy Koltai Tamás-idézettel indítanak, ami a jelelegi helyzetben eléggé a lényegre tapintó:
Ibsen A vadkacsában felteszi a kérdést, szükség van-e megtisztító igazságra ahhoz, hogy élni tudjunk. Érvényesítsük-e a nyílt beszéd kíméletlenségét, ha mindennapjainkat szándékosan rendeztük be az öncsalás és az önámítás kényelmes kellékeivel.
Majd jön a rövid összefoglaló arról, hogy a boldogan élő Ekdal családhoz megérkezik egy rég nem látott jóbarát, és oda a harmónia,
az ifjúkori ballépést már nem lehet meg nem történtté tenni. Fény derül a múltra.
Bár Marton László rágalomnak nevezte Sárosdi Lilla állításait, számíthatott arra, hogy a bemutatóig az ő múltjára is egyre jobban fény derül, ezt az áthallást nyilván nem kockáztathatták meg - írja a HVG.