A miniszterelnök vejével, Tiborcz Istvánnal iszogatva szúrta ki az Azonnali Lázár Jánost kedd este a belvárosi Börze étteremben. Hogy mit ittak, s pláne miről beszélgettek Tiborczcal, azt nem tudni, csak azt: Lázár előbb távozott, és Tiborcz fizetett.
Zoom
Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszter nemrég jelentette be, hogy a következő ciklusban hátrébb vonul, nem vállal majd miniszteri posztot. Kedd este mégis a miniszterelnök vejével, Tiborcz Istvánnal iszogatott egy belvárosi étteremben, ahol láthatóan még el sem akartak bújni: egyenesen az ajtó mellé, az ablakba ültek.
A találkozó részleteiről és okáról nem tudni semmi közelebbit, mindenesetre érdekes párhuzam, hogy Tiborcz akkori cége, az Elios nagyon kedvező, sokszor más versenytárs nélküli pályázatokon nyert el egy csomó közbeszerzést, amelyek keretében uniós pénzből korszerűsítették a közvilágítást számos településen.
Az ügyben az EU csalás elleni hivatala, az OLAF is vizsgálódik, az uniós pénzből megvalósuló fejlesztések pályáztatását pedig a Lázár vezette Miniszterelnökség bonyolítja. Tiborcz István időközben kiszállt az Eliosból - írja a lap.