Bezár!
2019. november 11., hétfő, Márton, Nimród napja van.
Vakbarát/mobil
Látogatottság
RSS
Fórum
CSS váltás
Friss hírek
21:20 "Nagyon szerettük egymást" - mondta lefejezett menyasszonyáról a Napóleon-szakértő21:16 Lengyel, magyar - két jó barát21:00 Egyetértett Putyin és Merkel az ukrajnai rendezés mikéntjében20:42 Dánia nem várja tárt karokkal a törökök által kitoloncolt dzsihadistákat20:16 Berlusconi inkább hallgatott a maffiáról19:27 Putyin: tovább lopnak a Vosztocsnij űrrepülőtéren18:52 Választási rejtély: román szavazatok ezreit zsebeli be rendszeresen az RMDSZ18:29 A Mirkóczki helyére ülő kádert sem hozza zavarba a valóság: "a Jobbik visszaküzdötte magát a legerősebb ellenzéki párt szerepkörébe"18:06 Isten éltessen, Lengyelország!17:28 Káposztáshordó volt a szavazóurna egy román településen16:41 Aszad nem hiszi, hogy a jenkik valóban végeztek az IÁ-vezérrel16:26 Képmutatásból jeles: a Jobbik beköltözik Gyurcsány házába, majd felháborodást színlel a többi lakó miatt15:51 Trump egy amerikai kémet szeretne "visszakapni" Irántól15:14 Dánia ideiglenesen visszaállítja a határellenőrzést14:38 Moszkva államcsínyt emleget Bolívia kapcsán
24 óra legolvasottabbjai

Anyaország :: :: Hozzászólások

A maffiózó pofátlansága: az ünnepekre hivatkozva akart kikerülni házi őrizetből a Dózsa György úti gázoló

Reklám

Mint az a Budai Központi Kerületi Bíróság közleményéből kiderült, március végéig meghosszabbították "M.", azaz Molnár Richárd házi őrizetét, valamint a továbbiakban is nyomkövetővel ellenőrzik. A kényszerintézkedés további fenntartását a közlés szerint a VI. és VII. Kerületi Ügyészség kezdeményezte. A gyanúsított ügyvédje fellebbezett.
Zoom
Családi okok...
Mint írják, azért kellett új végzést hoznia az eljáró bíróságnak, mert a gyanúsított védője kérte a fennálló házi őrizet megszüntetését, illetve kérte a Pest megye és Budapest területére korlátozott lakhelyelhagyási tilalom elrendelését, melynek ellenőrzése érdekében "M." Richárd hozzájárult volna akár nyomkövető rögzítéséhez is.
Ismertették: a halálos közúti baleset okozásával gyanúsított védője arra hivatkozott beadványában, hogy szerinte a házi őrizetben eddig eltöltött idő elegendő volt ahhoz, hogy a gyanúsítottat visszatartsa újabb bűncselekmény elkövetésétől, és ez a kényszerintézkedés "megakadályozza a munkája végzésében", hiszen "vállalkozóként több üzletben van érdekeltsége, ezért számára nélkülözhetetlen a szabad mozgás".
Az ügyvéd felhívta a figyelmet arra, hogy a kényszerintézkedésnek nem lehet célja a gyanúsított egzisztenciális ellehetetlenítése, és azoké sem, akik a vállalkozásán keresztül függnek tőle. Az ünnepek közeledtével pedig családi okokból is fontos lenne számára enyhébb kényszerintézkedés alkalmazása.
Mint kiderült a közleményből, a bíróság az ügyészi indítványt találta megalapozottnak. A házi őrizet legutóbbi meghosszabbítása óta az "M." Richárddal szemben alkalmazott kényszerintékedés oka változatlan. A gyanúsított közúti veszélyeztetés bűntette miatt indult büntetőeljárás hatálya alatt követte el azt az újabb cselekményt, amely bizonyítottság esetén halálos közúti baleset gondatlan okozásának vétsége és kábítószer fogyasztásával elkövetett kábítószer-birtoklás vétségének a megállapítására lehet alkalmas.
(Híradó nyomán)
Korábban írtuk:
Reklám
Friss hírek az elmúlt 24 órából
Kereső
Időkép
Hőtérkép
Legolvasottabb hírek
Dossziék

Készült a Kuruc.info által, minden jog fenntartva © 2006-2019 | Impresszum | Hirdetési ajánlat | Privacy Policy | About Us
CSS váltás feketére CSS váltás fehérre
Hírfolyam Lapszemle ipv6 ready