2019. június 26., szerda, János, Pál, Upor napja van.
Vakbarát/mobil
Látogatottság
RSS
Fórum
CSS váltás
Friss hírek
20:33 Puzsér nem tud választani Tarlós és Karácsony közül, ezért ő is elindul20:02 Trump: Németország erőtlen, a kínai gazdaság összeomlóban, egy Irán elleni háború pedig nem tartana sokáig19:45 Döntöttek a Fidesz fővárosi polgármesterjelöltjeiről19:21 Belátták, hogy botorság volt a szijjártói "tudomásul vétel": mégsem engednénk az úzvölgyi temető államosítását18:47 Németh Zsolték "ukrán barátaink" miatt nem szavazták meg az oroszok visszavételét az ET-közgyűlésbe18:39 Ez már nem jött össze Gyurcsánynak: Karácsony nyerte az előválasztást18:06 Tanulnak a cigányok a liberális "jogvédőktől": Kamarásék szeretnék betiltatni a cigánybűnözés szót - és a pártot is, amely ezt használja17:25 Úgy tűnik, be kellene érni az égő cigarettás-elektromos rendszeres magyarázattal Notre-Dame-ügyben17:15 A kommunizmus borzalmait bemutató múzeum létesül a román parlamentben16:55 Börtönre ítéltek öt embert az Agria versenytánc-alapítvány ügyében16:38 Lemondott a moldovai alkotmánybíróság teljes testülete16:13 Börtönbüntetésre ítélték a Human Operator-ügy négy vádlottját15:51 Terroristát semlegesített az orosz biztonsági szolgálat15:15 Húsz ukrán adta el a veséjét Kazahsztánban14:50 A közlekedési szabályokra fittyet hányó cigányt ütött el a villamos Miskolcon
24 óra legolvasottabbjai

Anyaország :: :: Hozzászólások

A maffiózó pofátlansága: az ünnepekre hivatkozva akart kikerülni házi őrizetből a Dózsa György úti gázoló

Reklám

Mint az a Budai Központi Kerületi Bíróság közleményéből kiderült, március végéig meghosszabbították "M.", azaz Molnár Richárd házi őrizetét, valamint a továbbiakban is nyomkövetővel ellenőrzik. A kényszerintézkedés további fenntartását a közlés szerint a VI. és VII. Kerületi Ügyészség kezdeményezte. A gyanúsított ügyvédje fellebbezett.
Zoom
Családi okok...
Mint írják, azért kellett új végzést hoznia az eljáró bíróságnak, mert a gyanúsított védője kérte a fennálló házi őrizet megszüntetését, illetve kérte a Pest megye és Budapest területére korlátozott lakhelyelhagyási tilalom elrendelését, melynek ellenőrzése érdekében "M." Richárd hozzájárult volna akár nyomkövető rögzítéséhez is.
Ismertették: a halálos közúti baleset okozásával gyanúsított védője arra hivatkozott beadványában, hogy szerinte a házi őrizetben eddig eltöltött idő elegendő volt ahhoz, hogy a gyanúsítottat visszatartsa újabb bűncselekmény elkövetésétől, és ez a kényszerintézkedés "megakadályozza a munkája végzésében", hiszen "vállalkozóként több üzletben van érdekeltsége, ezért számára nélkülözhetetlen a szabad mozgás".
Az ügyvéd felhívta a figyelmet arra, hogy a kényszerintézkedésnek nem lehet célja a gyanúsított egzisztenciális ellehetetlenítése, és azoké sem, akik a vállalkozásán keresztül függnek tőle. Az ünnepek közeledtével pedig családi okokból is fontos lenne számára enyhébb kényszerintézkedés alkalmazása.
Mint kiderült a közleményből, a bíróság az ügyészi indítványt találta megalapozottnak. A házi őrizet legutóbbi meghosszabbítása óta az "M." Richárddal szemben alkalmazott kényszerintékedés oka változatlan. A gyanúsított közúti veszélyeztetés bűntette miatt indult büntetőeljárás hatálya alatt követte el azt az újabb cselekményt, amely bizonyítottság esetén halálos közúti baleset gondatlan okozásának vétsége és kábítószer fogyasztásával elkövetett kábítószer-birtoklás vétségének a megállapítására lehet alkalmas.
(Híradó nyomán)
Korábban írtuk:
Reklám
Friss hírek az elmúlt 24 órából
Kereső
Időkép
Hőtérkép
Legolvasottabb hírek
Dossziék

Készült a Kuruc.info által, minden jog fenntartva © 2006-2019 | Impresszum | Hirdetési ajánlat | Privacy Policy | About Us
CSS váltás feketére CSS váltás fehérre
Hírfolyam Lapszemle ipv6 ready