Bezár!
2020. július 7., kedd, Apollónia, Bódog napja van.
Vakbarát/mobil
Látogatottság
RSS
Fórum
CSS váltás
Friss hírek
08:43 Titkosította a Transparency International elnöke a saját közmegbízatását - havi egymillió heti egy munkanapért08:20 Kutatók: egyre több állatbetegség terjedhet át emberekre, ez a járvány is "előrelátható volt"08:15 Vádat emeltek terrorizmus miatt Evo Morales volt bolíviai elnök ellen07:58 Egy kis nyelvtörő reggelre: Kvon Dzsong Gun: Kim Dzsong Un nem tárgyal, Mun Dzse In félreértette Csö Szon Huit07:44 MN: a Magyar Honvédségé lesznek Európa legmodernebb harckocsijai07:31 Rózsaszín havat vizsgálnak a tudósok az Alpokban06:56 Eltávolítják a hongkongi iskolákból az új nemzetbiztonsági törvénnyel ellentétes tartalmú könyveket23:02 Arizonában meghaladta a százezret a fertőzöttek száma, Miamiban bezárták az éttermeket22:51 Továbbra is hülyének néznek mindenkit: "a menedékkérők be akarják fogadni az európai értékeket"22:15 Nőtt Ausztria lakossága, főleg a bevándorlás következtében21:50 Kár, hogy nem áll módunkban Csenyétére költöztetni egy hónapra az Európa Tanács rasszizmusellenes bizottságának tagjait21:14 Néger "szabadságharcos" szobrát is ledöntötték Amerikában21:01 Több mint 2 milliárd dollárnyi környezeti kárt okozott a norilszki olajömlés20:43 Hatvannyolc évesen meghaltak a világ leghosszabb életű összenőtt ikrei20:28 Tapsolhatnak a megszállók: összeomlott a Bay-kastély Ördögkúton
24 óra legolvasottabbjai

Anyaország :: :: Hozzászólások

A maffiózó pofátlansága: az ünnepekre hivatkozva akart kikerülni házi őrizetből a Dózsa György úti gázoló

Reklám

Mint az a Budai Központi Kerületi Bíróság közleményéből kiderült, március végéig meghosszabbították "M.", azaz Molnár Richárd házi őrizetét, valamint a továbbiakban is nyomkövetővel ellenőrzik. A kényszerintézkedés további fenntartását a közlés szerint a VI. és VII. Kerületi Ügyészség kezdeményezte. A gyanúsított ügyvédje fellebbezett.
Zoom
Családi okok...
Mint írják, azért kellett új végzést hoznia az eljáró bíróságnak, mert a gyanúsított védője kérte a fennálló házi őrizet megszüntetését, illetve kérte a Pest megye és Budapest területére korlátozott lakhelyelhagyási tilalom elrendelését, melynek ellenőrzése érdekében "M." Richárd hozzájárult volna akár nyomkövető rögzítéséhez is.
Ismertették: a halálos közúti baleset okozásával gyanúsított védője arra hivatkozott beadványában, hogy szerinte a házi őrizetben eddig eltöltött idő elegendő volt ahhoz, hogy a gyanúsítottat visszatartsa újabb bűncselekmény elkövetésétől, és ez a kényszerintézkedés "megakadályozza a munkája végzésében", hiszen "vállalkozóként több üzletben van érdekeltsége, ezért számára nélkülözhetetlen a szabad mozgás".
Az ügyvéd felhívta a figyelmet arra, hogy a kényszerintézkedésnek nem lehet célja a gyanúsított egzisztenciális ellehetetlenítése, és azoké sem, akik a vállalkozásán keresztül függnek tőle. Az ünnepek közeledtével pedig családi okokból is fontos lenne számára enyhébb kényszerintézkedés alkalmazása.
Mint kiderült a közleményből, a bíróság az ügyészi indítványt találta megalapozottnak. A házi őrizet legutóbbi meghosszabbítása óta az "M." Richárddal szemben alkalmazott kényszerintékedés oka változatlan. A gyanúsított közúti veszélyeztetés bűntette miatt indult büntetőeljárás hatálya alatt követte el azt az újabb cselekményt, amely bizonyítottság esetén halálos közúti baleset gondatlan okozásának vétsége és kábítószer fogyasztásával elkövetett kábítószer-birtoklás vétségének a megállapítására lehet alkalmas.
(Híradó nyomán)
Korábban írtuk:
Reklám
Friss hírek az elmúlt 24 órából
Kereső
Időkép
Hőtérkép
Legolvasottabb hírek
Szavazás

Készült a Kuruc.info által, minden jog fenntartva © 2006-2020 | Impresszum | Hirdetési ajánlat | Privacy Policy | About Us
CSS váltás feketére CSS váltás fehérre
Hírfolyam Lapszemle ipv6 ready