2019. szeptember 16., hétfő, Edit napja van.
Vakbarát/mobil
Látogatottság
RSS
Fórum
CSS váltás
Friss hírek
22:25 Ingyenes fertőtlenítőszert kaphatnak a sertéstartók22:13 "A kutyahús fogyasztása nem jó szokás" - győzködik egy vietnami város lakóit22:01 Gulyás: megvétózzuk az EU-költségvetést, ha az előterjesztés nem változik21:48 Snowden: ami miatt most Kínát bírálják, azt Amerika már régóta csinálja21:23 Orbán Ráhel-hasonmás DK-st indít az ellenzék Óbudán21:11 Oroszország Sz-400-as légvédelmi rakétákat telepített az Új-föld szigeteken20:53 Varga Judit azt mondja, cáfolt minden vádat és hamis állítást Brüsszelben20:37 A Terry Black nevű "előadóművész" is távozott az élők sorából20:28 Johnson: van esély a megállapodásra, de csak a backstop-megoldás nélkül20:04 Polgármestert ütött a visszaeső, de megússza felfüggesztettel, mert enyhén debil19:53 Az NVB elutasította a fellebbezést Berki nyilvántartásba vétele ügyében19:31 A héten érkezhetnek az első őszi talajmenti fagyok19:04 Netanjahu a korábbinál is pofátlanabb területfoglási tervet jelentett be18:14 Nem akarnak egész nap dolgozni, ezért a Fidesznek kampányolnak a nagykállói cigányok17:52 Az újabb lépcsőfok: Franciaországban hamarosan leszbikusok is kérhetnek mesterséges megtermékenyítést
24 óra legolvasottabbjai

Anyaország :: :: Hozzászólások

A maffiózó pofátlansága: az ünnepekre hivatkozva akart kikerülni házi őrizetből a Dózsa György úti gázoló

Reklám

Mint az a Budai Központi Kerületi Bíróság közleményéből kiderült, március végéig meghosszabbították "M.", azaz Molnár Richárd házi őrizetét, valamint a továbbiakban is nyomkövetővel ellenőrzik. A kényszerintézkedés további fenntartását a közlés szerint a VI. és VII. Kerületi Ügyészség kezdeményezte. A gyanúsított ügyvédje fellebbezett.
Zoom
Családi okok...
Mint írják, azért kellett új végzést hoznia az eljáró bíróságnak, mert a gyanúsított védője kérte a fennálló házi őrizet megszüntetését, illetve kérte a Pest megye és Budapest területére korlátozott lakhelyelhagyási tilalom elrendelését, melynek ellenőrzése érdekében "M." Richárd hozzájárult volna akár nyomkövető rögzítéséhez is.
Ismertették: a halálos közúti baleset okozásával gyanúsított védője arra hivatkozott beadványában, hogy szerinte a házi őrizetben eddig eltöltött idő elegendő volt ahhoz, hogy a gyanúsítottat visszatartsa újabb bűncselekmény elkövetésétől, és ez a kényszerintézkedés "megakadályozza a munkája végzésében", hiszen "vállalkozóként több üzletben van érdekeltsége, ezért számára nélkülözhetetlen a szabad mozgás".
Az ügyvéd felhívta a figyelmet arra, hogy a kényszerintézkedésnek nem lehet célja a gyanúsított egzisztenciális ellehetetlenítése, és azoké sem, akik a vállalkozásán keresztül függnek tőle. Az ünnepek közeledtével pedig családi okokból is fontos lenne számára enyhébb kényszerintézkedés alkalmazása.
Mint kiderült a közleményből, a bíróság az ügyészi indítványt találta megalapozottnak. A házi őrizet legutóbbi meghosszabbítása óta az "M." Richárddal szemben alkalmazott kényszerintékedés oka változatlan. A gyanúsított közúti veszélyeztetés bűntette miatt indult büntetőeljárás hatálya alatt követte el azt az újabb cselekményt, amely bizonyítottság esetén halálos közúti baleset gondatlan okozásának vétsége és kábítószer fogyasztásával elkövetett kábítószer-birtoklás vétségének a megállapítására lehet alkalmas.
(Híradó nyomán)
Korábban írtuk:
Reklám
Friss hírek az elmúlt 24 órából
Kereső
Időkép
Hőtérkép
Legolvasottabb hírek
Dossziék

Készült a Kuruc.info által, minden jog fenntartva © 2006-2019 | Impresszum | Hirdetési ajánlat | Privacy Policy | About Us
CSS váltás feketére CSS váltás fehérre
Hírfolyam Lapszemle ipv6 ready