Péntek reggel elkezdték sugározni a vadiúj "Stop Soros" reklámspotot – szúrta ki a Vastagbőr. A videóban elhangzik: az elmúlt időszakban milliónyi bevándorló érkezett Európába, a magyar határon felépített kerítés azonban megállítja őket. "Soros György szerint ezt a kerítést le kell bontani, és további milliókat kell betelepíteni Afrikából és a Közel-Keletről" – teszik hozzá.
Zoom
"Ez veszélyes, ezért a Soros-tervet meg kell akadályozni" – zárul a videó. A hirdetés már a rádióban is fut.
Ismeretes, a kormányzat "Stop Soros" névvel illeti a szerdán ismertetett törvénytervezetet, mely három elemből áll:
  • Az illegális migrációban részt vevő szervezeteket adatszolgáltatásra kötelezik.
  • Idegenrendészeti távoltartásról is döntöttek, mivel nem csak pénzzel, személyekkel is lehet támogatni az illegális migrációt segítő szervezeteket. A külföldi állampolgárokat Magyarországtól, a magyarokat pedig a schengeni határ nyolc kilométeres körzetétől tartanák távol bizonyos esetekben.
  • Azoknak, akik külföldről kapnak pénzt – akár szervezettől, akár magánszemélytől – adóként kell befizetni a támogatás 25 százalékát, amit a NAV szed majd be. Ez azokra vonatkozna, akik több pénzt kapnak külföldről, mint Magyarországról.
Orbán Viktor péntek reggel a Kossuth Rádió 180 perc című műsorában a tervezettel kapcsolatban úgy fogalmazott, a törvénycsomag új helyzetet teremt, és mindenki, így "Soros György" is eldöntheti, hogy mit csinál, abbahagyja vagy folytatja az illegális migráció szervezését, támogatását.
Érdekes, Pintér Sándor két nappal ezelőtt a 444 kérdésére még azt mondta: Soros nem végez illegális migrációt támogató tevékenységet, ezért egyelőre nem alkalmazzák vele szemben az "idegenrendészeti távoltartás" intézményét. Azt, hogy melyik szervezetek végeznek ilyen tevékenységet, a szervezetek önbevallása fogja eldönteni – fűzte hozzá.
(Kuruc.info - MNO nyomán)