Megélhetési bevándorlót, illegális migránst emleget a Fidesz 2015 óta (akkor még nem hazudtak, mert valóban azok), ám a párt kommunikációs igazgatója most már azt is Brüsszelnek és a Soros-tervnek tulajdonítja, hogy mindezt összekeverték a "menekültekkel".
Zoom
"Nem tudnak majd továbbmenni Magyarországról az ideérkezett menekültek, mert az osztrákok és a németek, idő kérdése, szerintem néhány hónap, és ezt nem fogják tovább tűrni. És akkor itt fognak rekedni ezek a menekültek, és akkor itt a kérdés majd Magyarország számára, az itt rekedt menekültekkel, akik egyébként megélhetési bevándorlók, na velük mit csinálunk?" – megélhetési bevándorlókat emlegetve 2015 februárjában érvelt így a miniszterelnök amellett, hogy a migránsokat azonnal ki kell toloncolni, különben Magyarország egy nagy menekülttábor lesz.
"Jogi értelemben, ha Szerbiából lép be valaki, akkor ott semmi nem fenyegeti az életét, és ilyen szempontból egy biztonságos ország, tudjuk, tehát ha valaki menekült, akkor Szerbiában meg kell állnia a mai szabályok szerint is, és akkor aki tovább jön Szerbiából, az illegális bevándorló" - fejtegette ugyanazon év júniusában Kósa Lajos, akkor még Fidesz-frakcióvezető és a honvédelmi bizottság elnöke.
Majd megépült a déli határzár, megrendezték a kvótanépszavazást, és egymást követték a migránsellenes kampányok. Migránsokat, illegális bevándorlókat emlegetett a kormányzati kommunikáció - akkor még helyesen.
Közben a Bevándorlási és Állampolgársági Hivatal adatai arról tanúskodtak, folyamatos a migránsok befogadása. Ám erről hiába kérdezték tavaly szeptemberben a fideszes politikusokat.
"Ennek utánanézünk, nálam nincsen erre vonatkozóan pontos adat, szerintem a Belügyminisztérium lehet az illetékes" - jelentette ki Dömötör Csaba államtitkár. Nem tudott befogadottakról vagy oltalmazottakról Kósa Lajos sem, ő is a bevándorlási hivatalra mutogatott.
Két hete fordult a kommunikáció: miután a külügyminisztérium helyettes államtitkára egy máltai interjúban elismerte, Magyarország csak 2017-ben 1300 "menekültet" fogadott be titokban. Azóta a kormánypárti politikusok rendre a genfi egyezményre hivatkoznak, és tagadják, hogy titkolták volna a befogadottak számát. Sőt, a Fidesz kommunikációs igazgatója ma már ezt is a Soros-tervnek tulajdonítja...
"A gazdasági migránsok, az erőltetett betelepítések és a valóban védelemre szorulók védelemkérése - a kettő összekeverése pont a fő bűne annak a Soros-tervnek, mely ellen 3 éve harcolunk. A genfi egyezmény a magyar jogrend része. Menekültek, ebben semmi új nincs, mi erről folyamatosan beszéltünk" – fogalmazott Hidvéghi Balázs. Ennek ellenére a Jobbik által kezdeményezett keddi rendkívüli parlamenti ülésre a Fidesz nem megy el, ahogy Orbán Viktor sem - azt ugyanis kampányfogásnak tartják.
(HírTV nyomán)