2300 "menekültet" fogadott be az Orbán-kormány titokban. A kabinet szerint nem migránsokat, hanem oltalmazotti státuszban lévő embereket engedtek be. Az N1 összegyűjtött egy csokorra valót az elmúlt időszakban általuk elkövetett néhány bűncselekményből.
Frissítés: Bekopogtak, Orbán ajtót nyitott, bűnözni kezdtek
Visszaütött a kormány hazudozása: Orbán menekültjei között is találni olyanokat, akikkel éjjel-nappal riogatnak.
"Ahol sok a bevándorló, megnövekszik a bűncselekmények száma, a közbiztonság romlik, az élet egyre nehezebben élhető"
/Orbán Viktor, 2015. 11. 16./
Éveken keresztül sulykolták belénk, persze az adófizetők pénzét nem sajnálva forintmilliárdokat elköltve azt, hogy az Orbán-kormány nem fogad be bevándorlókat, megállítja Brüsszelt, a kvótát, megvédi a kultúránkat, a munkánkat, és persze Soros "György". Nemzeti konzultációk és népszavazás, haveri cégek által tervezett és kitett óriásplakátok erdeje igyekezett meggyőzni mindenkit, és akkor még a globális migrációs válság farvizén kivitelezett betelepítési kötvényprogramról nem is beszéltünk. Mindez sok-sok-sok milliárd forintunkba került.
Zoom
A napokban viszont borult a bili, Altusz Kristóf, a külügyminisztérium helyettes államtitkára egy óvatlan pillanatában kikotyogta, hogy 1300 (vagy 2300) menedékkérőt befogadtunk. Ez a szám persze több, mint ami Brüsszel tervei között szerepelt kvóta címén. Sőt, ha ehhez hozzávesszük, hogy a Bevándorlási és Menekültügyi Hivatal nyilvántartása szerint míg 2015-ben 508, 2016-ban 432, addig 2017-ben már 1291-en kaptak védelmet Magyarországtól, akkor még egyértelműbb a helyzet.
Nem csoda, hogy a múlt héten a Fidesz propagandagépezetének folyamatosan járó 12 hengeres motorja hangos reccsenéssel fulladt le, azóta is próbálják bebikázni. Egyelőre kevés sikerrel, a múlt heti kommunikációs válságot megoldani szándékozó "Stop-Soros" nevű, még a korábbiaknál is ostobább kommunikációs csodafegyver pedig már az indítóállványon lerobbanni látszik, új ötlet pedig Finkelstein halála óta nem igazán van.
Miután éveken keresztül azt hazudta a Fidesz, hogy egy bevándorlót sem enged be, a botrány kirobbanását követően kénytelenek voltak elismerni, hogy oké, 1300 menekültet azért igen (valójában van az 2300 is), de ezek sem törték ránk az ajtót, hanem illedelmesen "kopogtattak", sőt, igazából a nagy részük már távozott is az országból. Állítólag.
Vagyis röviden: Brüsszel migráncsai gonosz bevándorlók, akik ránk törik a kerítéskaput, Orbán menekültjei pedig jó migránsok, akik illedelmesen bekéretőzve hálásak a magyar kormánynak és teszik magukévá a magyar törvényeket.
Hogy a helyzetet mentse, Orbán Viktor a héten azt mondta:
"A migránsok illegálisan léptek be az ország területére, az 1300 ember bekopogtatott az ajtón, azzal, hogy védelemre szorul. Ha valóban védelemre szorulnak, átmeneti oltalmat nyújtunk nekik, de abban a pillanatban, hogy már nem szorulnak védelemre, vissza kell menniük oda, ahonnan jöttek, sosem lesznek magyar állampolgárok."
"Oltalmazottként (...) a magyar állampolgárokkal azonos jogokat fog élvezni"
Megint hazudott, ugyanis a Bevándorlási és Menekültügyi Hivatal szabályai szerint "a külföldi menekültként vagy oltalmazottként a jogszabályban meghatározott korlátozásokat kivéve a magyar állampolgárokkal azonos jogokat fog élvezni. Emellett a hivatal támogatást és segítséget nyújt nekik, annak érdekében, hogy az elismert személy minél hamarabb beilleszkedhessen a magyar társadalomba."
Ez még semmi, Pintér Sándor a már említett rendkívüli sajtótájékoztatóján beismerte: a magyar állam készpénzes segélyekkel is támogatja az oltalmazottak beilleszkedését.
Zoom
Az Alfahír megnézte, hogy Orbán menekültjei és oltalmazottai mennyire is illedelmes menekültek és oltalmazottak.
Késsel fenyegetőzött, pénztárcát lopott
Tavaly júniusban felfegyverkezve elkövetett garázdaság és lopás miatt jogerősen egy év négy hónap, végrehajtásában három évi próbaidőt kapott egy palesztin férfi, aki 2016 szeptemberében Budapesten késsel támadt egy autó utasaira, majd ellopta egy járókelő pénztárcáját. A 28 éves palesztin férfi 2014 óta oltalmazott státuszban élt Magyarországon. Az elkövető a VIII. kerületi Nagyfuvaros utcában kényszerített megállásra egy autót, a benne ülőktől pénzt követelt. Miután a késsel hadonászással sem érte el célját, azt a szélvédőbe vágta, majd elfutott. Később egy járókelő pénztárcáját is ellopta.
Az embercsempészfőnök
A rendőrség tavaly év elején kapcsolt le egy embercsempészbandát. Több magyar állampolgár mellett a bűnszervezet vezetője egy Magyarországon oltalmazott státuszt kapott iraki férfi volt. A magyar taxisofőröket koordinálva a befogadóállomásokról egy budapesti hotelben szállították a bevándorlókat, ahonnan más sofőrök Nyugat-Európába vitték őket.
Dohányboltban maszturbáló afgán
Szexshopnak nézhette a nemzeti dohányboltot az az oltalmazott státuszt kapott afgán, aki Bicskén a helyiségbe belépve, a rengeteg cigarettától begerjedve maszturbálni kezdett. Ez nálunk bizony szeméremsértésnek minősül, le is tartóztatták. Az afgán férfi kiváló ütemérzékkel még azt is közölte a kihallgatásakor, hogy "még örülhetnek, hogy nem erőszakolta meg a dohánybolt eladónőjét."
Szemérmet sértett, majd lopott a szomáliai
Szintén oltalmazott státuszt kapott az a szomáliai férfi, aki 2016 szeptemberében Budapesten egy megszólított magyar nőnek szeméremsértő módon szexuális ajánlatot tett. A hölgy visszautasította, ám a férfi nem adta fel, és a lakásáig követte. Nem sokkal később a 20 éves férfi egy Vezér utcai hotelben lopást követett el, mintegy 80 ezer forint értékben.
Zoom
A férfit még 2015 októberében (vagyis a menekülthullám csúcsán) ismerte el a magyar állam oltalmazottként.
Oltalmazott afgán verekedő
Tavaly áprilisban ítélték el azt a 47 éves afgán férfit, aki egy szóváltást követően, egy faléccel bántalmazta szudáni szobatársát. A bíróság felfüggesztett szabadságvesztésre ítélte felfegyverkezve elkövetett garázdaság bűntette, valamint súlyos testi sértés bűntettének kísérlete miatt.
Zendülés után oltalmazott státusz
Nagy sajtónyilvánosságot kapott eset volt, amikor a Nagyfai Idegenrendészeti Őrzött Szálláshelyen 2015 őszén zendülést szerveztek, a berendezést szétverték, éhségsztrájkba kezdtek, elbarikádozták magukat. A bíróság nyolc vádlottat egy év, egyet tizenhét hónap – végrehajtásában két évre felfüggesztett – börtönre ítélt.
A hatodrendű vádlott kivételével – aki időközben oltalmazotti státust kapott – a bíróság valamennyi férfit két évre kiutasította Magyarország területéről. Ám hiába: előzetes letartóztatás megszüntetését követően ismeretlen helyre távoztak. Valószínűleg egyedül az oltalmazott státuszt elnyert vádlott maradt hazánkban.
Zoom
Hazudtak reggel, délben, este
Az utóbbi két-három évben a Fidesz és médiája csúcsra járatva, naponta tucatnyi alkalommal hazudták, hogy senkit nem engednek be, majd amikor lebuktak, azt hazudták, hogy sosem titkolták, ha "valódi menekülteket" fogadtak be, ahogyan azt is igyekeztek elhallgatni, hogy az Őcsénybe készülő gyerekeket az Orbán-kormány fogadta be. Mivel ez sem működött, ezért próbálták elkenni az oltalmazott és menekült szavak jelentését, végül egy újabb kamu társadalmi vitát hazudva igyekeznek egy "magyar származású üzletemberre" szűkíteni a zsidóbűnözők igazi tervét.
Röviden összefoglalva: azért buktak le most ilyen elképesztő erővel, mert végighazudták az elmúlt három évet. Reggel, délben, este.
(Alfahír nyomán)
Kapcsolódó: