Előbb Fritz Tamás mondta, hogy a Kósa-üggyel kapcsolatos hírek álhírek, mert "nincs aláírás és pecsét a nyilvánosságra hozott közjegyzői dokumentumokon".
Zoom
Arra kérte az embereket, hogy ne üljenek fel ennek az „álhírnek”.
Mindez persze nem igaz: a Magyar Nemzet az iratokat hitelesítő pecsétet és aláírást is nyilvánosságra hozta.
Nem sokkal később Széles Gábor is arról szónokolt, hogy a Kósa-féle dokumentum hamisítvány.
Zoom
"Se higgyen a Magyar Nemzet hazugságainak!" - szólított fel.
"Kerítést a Parlament köré!"
"Kerítést kell vonni a Parlament köré", hogy csak azok jussanak be, akik a magyar nemzet érdekeit képviselik – mondta az M1-nek Csizmadia László.
Zoom
A Civil Összefogás Fórum (CÖF) alapítója, aki reméli, hogy Orbán Viktor kellően lelkesítő beszédet fog mondani, mert a tömegnek erre van szüksége.
Emlékezetes, 2007-ben Orbán Viktor saját kezűleg bontotta le a Parlament köré állított kerítést.
Itt vannak a legjellegzetesebb békemenetelők is:
Zoom
Zoom
Zoom
Zoom
Zoom
Buszok hozzák a békemenetelőket:
Az ATV tudósítója óriási tömegről beszél:
Zoom
"Egymillión vagyunk!" - lelkendezik egy ember, aki szerint minden második Fidesz-szavazó békermenetel. Annyian nincsenek itt, de több százezren igen - írja a 24.hu tudósítója.
Megütötték a Magyar Nemzet tudósítóját a „békemeneten”, és rámarkoltak a nemi szervére
A lap így számol be erről:
Erőteljesen megütötték a bordáját a Magyar Nemzet tudósítójának, Unyatyinszki Györgynek a „békemeneten”. Az éppen kérdéseket feltevő kollégánkat meg is rángatták, fájó pontján szorongatták. Az elkövetők a rendezvényt biztosító őrök voltak, a meneten vonuló Orbán-hívek közben hangosan szidalmazták kollégánkat. Az esetről felvételek is készültek.
A jelenlévő tudósítók tudósítónkat és a biztonsági őröket is kérdezték a történtekről, az egyik CÖF-ös biztonsági pedig mosolyogva ezt a magyarázatot adta: túl sokat kérdezett, egyre csak kérdezett, és ezzel feltartotta a tömeget.
A szekuritis azt is felrótta a Magyar Nemzet munkatársának, hogy az incidens után is mosolyog.
Így vonul a tömeg a Nyugatinál:
Az Alkotmány utca sarkán találkozott a Békemenet a kétfarkú ellentüntetőkkel. A színpadról szóló kommunista dalok felidegesítettek pár vonulót, akik bemutogattak az ellentüntetőknek. Vajon a nyilas indulót is lehetett volna bőgetni?
Megnyugodhatnak a Hódmezővásárhelytől megszeppent Bayerék: van itt még orbánista bőven:
Fidesz: még soha ekkora tömeg nem békemenetelt
Még soha ennyien nem vettek részt Békemeneten az eddigi adatok alapján - közölte Hidvéghi Balázs, a Fidesz kommunikációs igazgatója, pedig még véget sem ért a Békemenet. Becsült létszámot nem mondott.
Hidvéghi azt mondta: óriási tömegek érkeznek a Kossuth Lajos térre, köztük a Fidesz országgyűlési képviselői is, támogatóik kíséretében. Az ünnepségen Orbán Viktor mond majd beszédet. "Egy nagy, emelkedett ünneplésre készülünk."
Időközben elkezdődött az ünnepi műsor a Kossuth téren, Vidnyánszky Attila rendezte. „Éljen Orbán Viktor” bekiabálásokat hallani a tömegből.
Orbán Viktor - mások mellett - a Békemenet köszöntésével megkezdte ünnepi beszédét.
(MNO - Index - 24.hu nyomán, címlapkép: Beliczay László / Magyar Nemzet)