2019. június 25., kedd, Vilmos napja van.
Vakbarát/mobil
Látogatottság
RSS
Fórum
CSS váltás
Friss hírek
22:31 Reuters: Venezuelába érkezett az orosz légierő egyik repülőgépe22:21 Az atomalkuban vállalt kötelezettségei betartására szólította fel Teheránt több európai ország22:12 Putyin jövő év végéig meghosszabbította az élelmiszer-embargót21:43 A Jobbik süllyedő hajójáról Márki-Zay mozgalmába menekülnek a "túlélők"21:20 Előválasztási bohózat: nem válogatnak az eszközökben a "demokraták"21:05 Hétszeres életfogytiglanra ítélték Ciprus első sorozatgyilkosát20:44 Üvöltve kergette ki a "nem megfelelő állapotban lévő" pópa a kórust és a közönséget a székesfehérvári szerb ortodox templomból20:04 Emlékoszlopot állítottak a Ludovika ellenforradalmi felkelésének évfordulója alkalmából19:55 Trump még a perzsa ajatollah ellen is hozott szankciót19:27 Ismét gyújtóléggömbök okoztak tüzeket Izraelben18:45 Kurz már nem zárja ki az újabb koalíció lehetőségét az FPÖ-vel18:40 Isonzó emlékére18:28 Merényletet tervezett egy férfi a brüsszeli amerikai nagykövetség ellen18:15 Összeütközött két német harci repülőgép17:55 Elkezdődött a Czeglédy-ügy tárgyalása Szegeden
24 óra legolvasottabbjai

Anyaország, Videók :: :: Hozzászólások

Conchita már csak a listás szavazatokra hajt - a XXI. századi jelölt visszalépett az MSZP-Párbeszéd javára

Reklám

A Fekete-Győr András által rendelt belvárosi kutatás szerint V. Naszályi Mártának van a legnagyobb esélye legyőzni a fideszes Hollik Istvánt, így visszalép az MSZP-Párbeszéd jelöltjének javára.
Fekete-Győr András, a Momentum elnöke hétfőn jelentette be a Facebook-oldalán, hogy visszalép a választókerületében. A Momentum vezetője által rendelt kutatás ugyanis azt hozta ki, hogy V. Naszályi Márta a legesélyesebb ellenzéki induló a körzetben.
A Medián 1200 főt kérdezett meg, és orrhosszal ugyan, de V Naszályi Márta lett a legesélyesebb jelölt. Ezért én tartom magam az ígéretemhez, vállalom a felelősséget, és visszalépek V. Naszályi Márta javára a Budapest 1-es választókerületben - mondta a videójában Fekete-Győr, aki szerint a legfontosabb, hogy a választókerületben legyőzzék Hollik Istvánt, a Fidesz-KDNP jelöltjét.
Zoom
A belvárosi választókerületről már tavaly kirobbant az ellenzéki vita. Juhász Péter Együtt-elnök ugyanis nekitámadt Fekete-Győr Andrásnak, amikor kiderült, hogy személyesen a Momentum elnöke fog elindulni a választókerületben. Azután kiderült, hogy az LMP, a Jobbik és az MSZP-Párbeszéd is indít persze jelöltet, és a Közös Ország Mozgalom kutatása szerint elég kiegyenlített a verseny: mindannyian 10 százalék körül állnak (a párbeszédes V. Naszályi Márta volt februárban a legerősebb, 18 százalékkal). Világossá vált, hogy visszalépés nélkül senki nem tudja még csak megszorítani sem a 40 százalék körül álló Fidesz-KDNP-s Hollik Istvánt.
Visszalépni azonban sokáig senki nem akart. A helyzet akkor változott meg, amikor Juhász Péter bejelentette a visszalépését pár nappal ezelőtt. Fekete-Győr András ezért egyeztetésre hívta a versenyben maradt ellenzéki társait, hogy készítsenek egy közvélemény-kutatást: aki a legnépszerűbb állva marad, a többiek visszalépnek. A jobbikos Losonczy Pál nem ment el az egyeztetésre, és annyit üzent, nem lép vissza semmiképp. Az MSZP-Párbeszéd és az LMP jelöltje pedig nem szimpatizált a kutatás ötletével. Fekete-Győr ennek ellenére saját költségén mégis elkészíttette.
Az Indexhez is eljutott a kutatás, amely megvizsgálta azt a három forgatókönyvet, hogy milyen eredményt érne el a balos jelölt a Fidesszel szemben, amennyiben a Jobbik jelöltje is állva marad. Eszerint a következő eredmények születnének a teljes népességben:
  1. Hollik-V. Naszályi-Losonczy 33-29-10
  2. Hollik-Csárdi-Losonczy 32-27-8
  3. Hollik-Fekete-Győr-Losonczy 32-25-10
Vagyis a teljes népességben V. Naszályi egy hajszállal közelebb van Hollikhoz. A biztos pártválasztók között az MSZP-Párbeszéd jelöltjének hátránya 6, míg Csárdi hátránya 8 százalékpont Hollikkal szemben. Fekete-Győr pedig 9 százalékpontos hátrányban van.
Ne csüggedjetek, a Momentum-listán is elveszhet még a szavazatotok!
Fekete-Győr a bejelentésében azt üzente most "a sok ezer" választókerületi szimpatizánsának: "ne csüggedjetek, így lesz jó mindannyiunknak, a listán pedig szavazzatok a Momentum-generációra. Listavezetőként azért fogok dolgozni, hogy ne kelljen innen elmenni, és hogy érdemes legyen hazajönni. Most viszont minden jelöltnek az a feladata, hogy lebontsuk a Fidesz rendszerét, ehhez pedig Hollik Istvánt is le kell győzni a Belvárosban."
Zoom
Listán is messzinek látszik a mandátum (kép: Közvéleménykutatók.hu)
Ezzel a bejelentéssel hiszem, hogy nagy lépést teszünk a rendszer lebontása, és egy boldog Magyarország kiépítése felé - mondta a Momentum elnöke.
(Index)
Reklám
Friss hírek az elmúlt 24 órából
Kereső
Időkép
Hőtérkép
Legolvasottabb hírek
Dossziék

Készült a Kuruc.info által, minden jog fenntartva © 2006-2019 | Impresszum | Hirdetési ajánlat | Privacy Policy | About Us
CSS váltás feketére CSS váltás fehérre
Hírfolyam Lapszemle ipv6 ready