2020. február 18., kedd, Bernadett napja van.
Vakbarát/mobil
Látogatottság
RSS
Fórum
CSS váltás
Friss hírek
21:32 Vona már azon agyal, mivel tudna katartikus élményt szerezni keresztgyermeke, az összeborult ellenzék21:18 Nahát, valaki nem helyeselte, hogy hazánk szovjet megszállása alkalmából koszorúztak az egyik holoemlékműnél21:05 Karanténba kerül az óceánjáróról hazatért két magyar20:21 Rekordszámú "antiszemita incidens" történt tavaly Hollandiában - de legalább jön az újabb kárpótlás19:54 A "magyar Koszovó" sötét víziója19:14 A Kúria várhatóan áprilisban dönt a gyöngyöspatai ügyben18:24 "Szájzártörvény" ellen tiltakozott a ballib ellenzék - de persze nem a holocáfolást tiltó jogszabállyal van bajuk18:03 Trump üdvözli a sikeres és nagyszerű magyar népet17:44 Az Indexnél landolt Jakab eltitkolt kongresszusi beszéde - még saját párttársai is lehazugozták17:25 Csinos nők fotóival törte fel izraeli katonák mobiljait a Hamász17:24 Sály nem látott még annyi rendőrt, amennyit a hazafiak cigánybűnözés elleni tiltakozása miatt odaküldtek16:48 Megint molinós hülyegyereket játszott Hadházy a parlamentben, Kövér kitiltotta16:36 Toroczkai betiltatná a cigányokat hergelő szervezeteket, köztük a TASZ-t16:15 Vadai: a Jobbik egyre jobb barátunk, a Mi Hazánk egészen biztosan náci, Orbán még csak közelít15:52 Vádat emeltek a mecsetben lövöldöző norvég férfi ellen
24 óra legolvasottabbjai

Anyaország, Videók :: :: Hozzászólások

Kilenc fajtársa halálát okozta Ceglédbercelnél egy idióta romániai cigány facebookozása

Reklám

Élőben közvetítette az egyik közösségi portálon a kilenc ember halálát okozó ceglédberceli balesetet a kisbusz sofőrje – közölték romániai hírforrások.
Zoom
Az Adevarul bukaresti napilap internetes oldalán és több más romániai portálon is közzétett felvételen az látszik, hogy a sofőr önmagát is filmezi, majd a telefonja kameráját az út felé fordítja, és egy egyenes útszakaszon egy kisbusz, valamint egy teherautó előzésébe kezd. Jól látható, hogy jön szembe a piros fülkéjű teherautó, de a sofőr semmit nem próbál tenni azért, hogy elkerülje az ütközést.
Zoom
A román sajtóba a felvételnek egy olyan változata került, amelyen a minden bizonnyal sokadjára lejátszott közvetítést nézi és román nyelven kommentálja egy férfihang, miközben a háttérben zene hallatszik. Azt állapítja meg, hogy a sofőr bizonyára azért nem figyelt az útra, mert az előzés közben olvasta az élő közvetítéséhez fűzött kommentárt.
A Digi 24 hírtelevízió szerint a kisbusz Szlovéniából tartott Románia felé. Utasai a Maros megyei Désfalváról származtak.
Zoom
Zoom
A román külügyminisztérium kedden késő este azt közölte, hogy az áldozatok nagy számára való tekintettel a holttestek hazaszállításának a költségeit a minisztérium sürgősségi alapjából fedezik.
(MTI)
Frissítés: a román sajtó beazonosította az elkövetőt
Petru Kalauról van szó, aki a Facebook-oldala alapján inkább tűnik cigánynak, mint románnak, bár a két fajta megkülönböztetése igen gyakran komoly nehézségekbe ütközik. Íme néhány kép róla és a családjáról:
Zoom
Zoom
Zoom
Zoom
Zoom
Zoom
Zoom
Zoom
Zoom
Zoom
Zoom
Zoom
Zoom
Zoom
Zoom
Zoom
Zoom
Zoom
Zoom
Zoom
2. frissítés: a sofőr és az utasok is cigányok voltak
Sagyebo István, a Maros megyei Balavásár polgármestere az MTI-nek elmondta, a kedd délután történt baleset áldozatai közül négyen a községhez tartozó Egrestő lakosai. Két áldozat élettársi viszonyban élt egymással, hat gyerek maradt árván utánuk. A másik két egrestői áldozat egyikének két gyermeke maradt árván. A polgármester elmondta, hogy a községben élő "roma" családok általában a román és a magyar nyelvet is beszélik, az elhunytak gyerekei román tannyelvű iskolába járnak.
Szerdán a községháza hivatalnoka meglátogatta a családokat, és megvizsgálta szociális helyzetüket. Az elmúlt időszakban az elhunytak egyike kapott szociális segélyt a hivataltól. "Egyelőre tájékozódunk, és próbáljuk rendezni az árván maradt gyermekek helyzetét" – jelentette ki a polgármester.
Székely László, a Maros megyei Mikefalva polgármestere azt mondta: a gépkocsit a községhez tartozó Désfalván élő, fuvarozással foglalkozó vállalkozó vezette, akinek két gyermeke maradt árván. Az autóban utazott ugyanakkor egy a községhez tartozó Felsőkápolnán (élő testvérpár, és egyikük felesége. A felsőkápolnai áldozatok után három gyerek maradt árván.
A polgármester elmondta, hogy valamennyien a helyi "roma közösség" tagjai voltak, és alkalmi külföldi mezőgazdasági munkákból tartották fenn magukat. Szlovéniai munkáról tértek haza, amikor a baleset történt.
A román külügyminisztérium szerdán közölte, hogy befejeződött az áldozatok azonosítása. A tárca előző nap válságstábot állított fel, mely az azonosításon túl a családok értesítését, a halotti bizonyítványok kiállítását és az áldozatok hazaszállítását szervezte meg.
3. frissítés: korábban is okozott már balesetet a hulladék, de ez volt az utolsó
A Bors utolérte a désfalvai férfi egyik ismerősét.
– Pár évvel ezelőtt Mikefalván belerohant egy szabályosan közlekedő autóba, amiben két nő utazott. A fiatal sofőr kómába esett, a másikuk súlyosan megsérült. Furcsa, de Peter csak pénzbírságot kapott – mesélte.
Zoom
Esélyük sem volt - ennyi maradt a kisbuszból a baleset után (fotó: MTI)
Az interneten működő „telekocsi” alkalmazás lényege, hogy egy adott külföldi úton szívességi és költségmegosztási alapon a sofőr elviszi magával azokat, akiknek ugyanaz az úticélja. Csakhogy a „leleményes” román sofőrök hamar kiszagolták az üzlet lehetőségét, tömött kisbuszokkal szállítják Európába a román és ukrán idénymunkásokat, akiktől természetesen díjat számolnak fel.
A vezetők sokszor alvás és majdhogynem megállás nélkül mennek végig a rossz állapotú utakon. Kisbuszra nincs olyan szigorú szabályozás, mint teherautóra. Ha a jármű 3,5 tonnánál nem súlyosabb és a szállított személyek száma nem haladja meg a kilencet, a tachográf sem kötelező.
Reklám
Friss hírek az elmúlt 24 órából
Kereső
Időkép
Hőtérkép
Legolvasottabb hírek
Dossziék

Készült a Kuruc.info által, minden jog fenntartva © 2006-2020 | Impresszum | Hirdetési ajánlat | Privacy Policy | About Us
CSS váltás feketére CSS váltás fehérre
Hírfolyam Lapszemle ipv6 ready