2019. január 21., hétfő, Ágnes napja van.
Vakbarát/mobil
Látogatottság
RSS
Fórum
CSS váltás
Friss hírek
07:29 Merkel már nem valami fajsúlyos politikai partner, így az új baráti szerződés nem húzza ki Macront a slamasztikából06:57 Csaknem 40 kilométert futott le mínusz 52 fokban egy olasz rendőr Jakutföldön22:33 Egy finn városban már kötelező: egy 17 éves fiú és egy felnőtt férfi "szerelméről" szóló filmet nézettek az iskolásokkal - a hiányzók büntetést fizethettek21:37 Nagy lépést tett a férfi-kézilabdaválogatott az olimpiai selejtező felé21:14 Egész Spanyolország a csodában bízik: versenyt futnak az idővel a kútba zuhant kisfiút kereső mentőcsapat tagjai20:42 Viharzóna az USA felett - 15 tagállamra adtak ki riadót20:13 Heller Ágnest újraélesztik, félárbócon a Spinoza zászlaja, Kunhalmi szomika: náci karlendítés a Sneider-lagziban19:45 Kihallgatásra idézték be Moszkvában egy háborús vígjáték rendezőjét19:17 Twitter-csiripelésekben osztotta a demokratákat Trump18:43 Nagyon unatkozhatott a kiskunhalasi R. Viktor18:13 A magzatgyilkosság és az eutanázia ellen tüntettek életvédők Párizsban17:45 Moszkva: hét izraeli rakétát semmisített meg a szíriai légvédelem - négy F-16-ossal támadtak a zsidók17:24 Könnygázzal oszlatták a Macedónia névváltoztatása ellen tüntetőket Athénban16:55 A brit cégvezetők háromnegyede ellenzi a megállapodás nélküli Brexitet16:33 A Nagy Testvér is beköltözik a recepcióra: a rendőrség szabadon csemegézhet a vendégek adatai között
24 óra legolvasottabbjai

Anyaország :: :: Hozzászólások

"Milyen néppárt az, ahol nem fér meg olyan vélemény, ami hű a párt eredeti irányelveihez?"

A Figyelő Walter Pál Péterrel Jobbik Zürichi Baráti Kör szervezőjével készített interjút. Alább közöljük, Schmidt Mária lapjának sajátos helyesírásával együtt megőrizve az utókornak.
„Szabó Gábor nagy hibát követ el” - távozó jobbikos a Figyelőnek
Azok távoznak a Jobbikból, akik a pártért élnek és nem a pártból – vallja Walter Pál Péter, a svájci Jobbik korábbi vezetője. Az ifjú politikus a Figyelőnek adott interjúban azt mondta, számára a néppártosodás nem a Spinóza Házban tartott turnét vagy a tanácsadók által irányított pártközpontot jelenti.
- Miért döntött úgy, hogy kilép a Jobbikból?
- Ez részemről egy nagyon összetett dolog. Leginkább a hónapok óta felhalmozódott csalódások, bizalmatlanság, a tagság véleményének figyelmen kívül hagyása és a lassú balra tolódás voltak azok, amik leginkább arra késztettek, hogy ott hagyjam a ma már jobboldalinak nem igen nevezhető közösséget. Nem volt könnyű meghozni ezt a döntést, bármennyire is úgy tűnik, hogy egyszerű megírni egy lemondó nyilatkozatot, lelkiekben nagy megpróbáltatás.
- A Jobbikból tömegesen távoznak a tagok, miközben az elnökség úgy tűnik, hogy nem megegyezésre, hanem arra törekszik, hogy folytassa azt az irányt, hogy a "vadhajtásoktól" megszabaduljon. Ön is a vadhajtások közé sorolja magát?
- Ezt a "vadhajtások" kifejezést, ha jól emlékszem Vona Gábor találta ki nemrégiben. Ha jól értelmezem, Gábor ezen kijelentése talán a Jobbikból kiábrándult, radikálisan, hangosan megnyilvánuló, a Habony-médiához rohanó és kibeszélő radikális, aki egyszerűen nem tud nyugton maradni. Ezt szerintem döntse el Vona Gábor, hogy hozzájuk tartozom-e, én úgy gondolom én nem változtam. Maradtam az, aki voltam és céljaim ugyanazok, mint mielőtt tisztséget kaptam a Jobbikban. Egy szebb magyar jövő.
- Mi a véleménye Toroczkai László és Dúró Dóra kizárásáról?
- Sajnos azt kell, hogy mondjam, nem lep meg a dolog. Várható volt. Toroczkai kizárása majd hogy nem papírforma volt, 46% ide vagy oda. De amit Dúró Dórával művelt a pártvezetés, az komolyan gusztustalan. Milyen néppárt az, ahol nem fér meg olyan vélemény, ami hű a párt eredeti irányelveihez? Ahol a szakpolitikai tapasztalat, a több éves munka, a hozzáértés nem számít, hiszen szembe megy a párt központi akaratával? Folyik a toborzás a Mi Magunk mozgalomba, ami felé már Dúró Dóra is kifejezte szimpátiáját.
- Egyértelmű volt, hogy a Mi magunk platformhoz csatlakozik?
- Egész életemben próbáltam arra törekedni, hogy döntéseimet tiszta lelkiismerettel hozzam meg, még ha az hosszú távon kellemetlen következményekkel is jár. Így tettem akkor is, amikor csatlakoztam a Toroczkai László által meghirdetett (akkor még a Jobbikon belüli) platformhoz, aminek mozgalmi zászlóbontására június 23-án kerül sor Ásotthalmon. A platformmal Toroczkai Lászlónak a párt egyben tartása volt a célja, hiába mond mást a Jobbik vezetősége. De ezt az alapszabályra hivatkozva elutasították, annak ellenére, hogy több éve volt már hasonlóra példa a párt életében. A platform (mára már mozgalom) hű a Jobbik Alapító Nyilatkozatához és minden benne foglaltakhoz: egy keresztény, konzervatív, nemzeti értékrendet képviselő jobboldali közösség. Számunkra nem a Spinoza Házban való turnét, "taktikai szavazást", a magyar szavazókat csoportokra leosztó tanácsadókkal teli pártközpontot, múltját letagadó képviselőket, nemzeti egyesületeket szégyellő frakciótagokat jelenti a néppártosodás. Egy alulról építkező mozgalomban hiszünk és szeretnénk dolgozni. Ez most a célunk és legjobb tudásunk szerint azon vagyunk, hogy ezt meg is teremtsük.
- Hogy látja a Jobbik jövőjét?
- Attól függetlenül, hogy én nem kívánok tagja lenni annak a közösségnek, ahova több évig tartoztam, semmi rosszat nem kívánok nekik. Hiszen tudom, hogy rengeteg értékes, becsületes, tisztességes bajtársam van még a pártban, akik igen keményen dolgoznak. De ha így folytatódik ez a kilépési hullám a pártból, akkor négy év múlva felére csökkenhet a Jobbik támogatottsága. Szavazókkal nem lehet egy politikai közösséget fenntartani. A mostani ÁSZ büntetésről nem is beszélve.
- Egyik Facebook-posztjában Szabó Gábor pártigazgatóra utal. Hogy látja az ő kampányon belüli, majd az elnökválasztás utáni ténykedését?
- Rendkívül igazságtalannak tartom az elnökválasztási kampányt a párt részéről. Miközben több központi Facebook-poszt, képviselői ajánlás és televíziós interjú szólt arról, hogy Sneider a befutó, addig Toroczkai László nevét egyik hivatalos Facebook-oldalon sem olvashattuk. Igazságtalannak tartom, hogy a kongresszuson csak a jelenlévők voksolhattak, nem tette az alapszabály lehetővé, hogy aki nem tud jelen lenni, levélben vagy elektronikus úton szavazhasson. Pedig ez az országgyűlési választásokon igen komoly kampány témája volt a pártnak. Sajnos a Zürichi Baráti Kör - és ha jól tudom még elég sok magyarországi alapszervezet - nem tudott küldöttet küldeni, hogy szavazhassanak, hiába dolgoztak egész évben keményen a pártért. Szabó Gábor nagy hibát követ el, hogy kizárja azokat akik a pártért élnek és nem a pártból, de ez hadd legyen az ő gondjuk. Én ezek után is a legjobbakat kívánom minden nemzeti érzelmű bajtársamnak!Friss hírek az elmúlt 24 órából
Kereső
Időkép
Hőtérkép
Legolvasottabb hírek
Dossziék

Készült a Kuruc.info által, minden jog fenntartva © 2006-2019 | Impresszum | Hirdetési ajánlat | Privacy Policy | About Us
CSS váltás feketére CSS váltás fehérre
Hírfolyam Lapszemle ipv6 ready