Elismerte az izraeli Black Cube privát hírszerző cég, hogy kémkedtek magyarországi "civil" szervezetek ellen - közölte a HírTV.
Állításuk szerint ezzel nem a magyar választási kampányba akartak beavatkozni, hanem azt mérték fel, hogy George Soros miként használja a "civil" szervezeteket saját üzleti érdekei érvényesítésére.
A cég egyik vezetőjét a Jediót Ahronót izraeli lap idézte. Eredetileg az amerikai Politico írta meg, hogy az izraeli cég beavatkozott a magyar kampányba. A cég ezzel kapcsolatban azt közölte, hogy ők csak üzleti érdekeket képviseltek.
Arról pedig már az Index írt, hogy a választások előtt közvetlenül Bayer Zsolt nem a szokásos véleménycikkeit írta, hanem bizonyos töredék hangfelvételekre alapozva azt állította, hogy létezik egy civilekből álló Soros-hálózat, ami nagy vonalakban Magyarország vesztére tör. (Ami persze még attól, hogy hiteltelen alakok mondják, nagyon nagy valószínűséggel igaz is - a szerk.)
Nem is az összeollózott felvételek tartalma volt érdekes, hiszen az ezekben szereplő "civilek" semmi olyat nem mondtak, amit ne mondanának el egyébként is. Az igazán érdekes volt, hogy ki szervezte a külföldi helyszíneken kamu személyazonossággal végrehajtott, sok millióba kerülő lehallgatási akciókat, amelyeken többek közt illegális megoldásokra buzdítják az érintetteket.
Amit viszont nem sejtettek, hogy az egyik célszemély, a Migration Aid vezetője azonnal az Alkotmányvédelmi Hivatalhoz fordul, így a magyar elhárítás is odafigyelt rájuk. Ez alapján derült ki, hogy egy izraeli hátterű privát biztonsági céget állítottak rá egyesével a "magyarokra" ismeretlen megbízók.
Emellé az nyilvános tény, hogy ezt az anyagot a Jerusalem Post dolgozta fel, illetve a Magyar Időkben Bayer Zsolt.
Szombaton megjelent a Politico.eu-n egy cikk arról, hogy maga az izraeli Black Cube hírszerző cég is érintett volt a magyar "civilek" elleni "lejárató" kampányban. Pontosabban egy volt Black Cube-alkalmazott elismerte nekik, hogy legalább az egyik, felvételeket készítő ember aktív Black Cube-alkalmazott.