Bezár!
2020. július 9., csütörtök, Lukrécia, Koppány napja van.
Vakbarát/mobil
Látogatottság
RSS
Fórum
CSS váltás
Friss hírek
14:25 Kaleta után a tápiósági pedofilnak sem kell nagyon aggódnia, áldozatai közelében maradhat14:05 Újabb rekord: Romániában meghaladta a 600-at az egy nap alatt diagnosztizált fertőzöttek száma13:45 Felfüggesztettet kapott a koronavírusos álhíreket gyártó "kattintásvadász"13:21 Tovább nőtt a cseh fegyverek és hadianyagok kivitele12:58 A belügyminiszter szerint erőszakos hatalomátvételi kísérlet zajlik Szerbiában12:34 A Mi Hazánk már tavaly követelte a most Kocsis Máté által emlegetett pedofil-adatbázist12:10 Lehet ennél betegebb? Szexuálisan bántalmazott gyermekeket segítő egyesület alapító tagja védi Kaletát: "ez nem abúzus"11:16 "Benettkének bekapta a bigáját" - cigánygyerekek elleni szexuális erőszakkal vádolnak egy volt rendőrt11:13 Figyelem, közeleg a kánikula! Így védekezz! (x)10:52 Dúró: az iskolaőrség csak felületi kezelés; képzés formájában sem jogos a kártérítési igény10:50 Meghalt két idős, krónikus beteg, tízzel nőtt a fertőzöttek száma10:40 A Facebok eltávolította Trump egyik korábbi tanácsadója és a brazil elnök fiainak fiókjait10:14 Freund Tamás: az Akadémia nemzeti intézmény, nem lehet ellenzékben09:52 Kötözős rablások és olasz meló - újabb rasszista rendőri intézkedésekre került sor09:04 Az SZDSZ-utódok megnyalták tíz ujjukat - "nácizmusról" való fantáziálgatás a PestiSrácok hasábjain
24 óra legolvasottabbjai

Anyaország, Videók :: :: Hozzászólások

Orbán Netanjáhuval együttműködve akarja visszaszorítani az antiszemitizmust Magyarországon

Reklám

A kormányfő Netanjáhunak Jeruzsálemben: „A magyar és az izraeli hazafi mindig megtalálja azt, ami közös bennük”
A tegnap délutáni, szerintünk megalázó repülőtéri fogadtatás után Orbán Viktor, mintha mi sem történt volna, Jeruzsálemben megkezdte az izraeli-magyar barátságról tanúságot tevő nyilatkozatait. A magyar miniszterelnök ma Jeruzsálemben először találkozott meghívójával, Binjámin Netanjáhu izraeli miniszterelnökkel, s Orbán Viktor mindjárt a kézfogás után, még a megbeszélés előtt sietett kinyilatkoztatni: „Magyarországon zéró tolerancia van érvényben az antiszemitizmus mindenfajta megnyilvánulásával szemben”, majd hozzáfűzte: „Aki Magyarországon zsidónak tarja magát, az biztonságban érezheti magát” - írja a Háárec izraeli napilap.
Zoom
Fotók: Szecsődi Balázs/Miniszterelnöki Sajtóiroda
Orbán Viktor Jeruzsálemben a magyar nemzeti érzelmű honfitársaink nevében is szólva kijelentette: „A magyar és az izraeli hazafi mindig megtalálja azt, ami közös bennük.” Majd a kormányfő kihangsúlyozta azt is, hogy a Magyarország és az Izrael közötti kiváló kapcsolat azért is alakulhatott ilyen jól, mert a két ország vezetői között is példás a személyes kapcsolat.
Zoom
A magyar kormányfő ezután a Kelet-Európában egyre csökkenő, illetve azzal párhuzamosan Nyugat-Európában egyre inkább fokozódó „modern antiszemitizmusról” beszélt. Szinte szóról szóra átvéve az eredetileg Golda Méir néhai izraeli miniszterelnöktől származó, ám az utóbbi években a „hászbárá” (megmagyarázás - הסברה) módszere által valóságos teóriává növesztett, úgynevezett „új antiszemitizmus” állítását, Orbán Viktor Netanjáhunak kijelentette: „Ennek a modern antiszemitizmusnak az egyik jellemzője az Izrael Állam ellen hangoztatott kijelentések”. (Magyarán szólva: aki bírálni merészeli az izraeli hadseregnek és a zsidó telepeseknek a megszállt területeken elkövetett gaztetteit, az antiszemita – H. J.)
Zoom
Fotók: Koszticsák Szilárd/MTI
Orbán ezzel kapcsolatban hozzáfűzte: „Magyarország mindig az Izraelhez tisztességes módon viszonyuló nemzetekkel és nemzetközi szervezetekkel ért egyet.” (Az MTI beszámolója szerint Orbán azt is hozzátette: készen állnak az együttműködésre az antiszemitizmus visszaszorítása érdekében, megemlítve, hogy sokat tettünk a zsidóság kulturális újraépítése érdekében, zsinagógákat újítottunk fel, támogatjuk az oktatást.)
Zoom
Binjámin Netanjáhu a magyar kormányfő megnyilatkozásaira válaszként kijelentette: Orbán Viktor azt mondta, hogy Magyarország elítéli az antiszemitizmust, s a jelenség elleni küzdelem már el is kezdődött, s ezután is folytatódni fog. Az izraeli miniszterelnök ezután elmondta: Orbán is ő nagyon jól tudják, hogy valós fenyegetést jelent a radikális iszlám, amely veszélyeztetheti Európát, Izraelt és az arab szomszédait. (Az utóbbiak sorsát Bibi különösen a szívén viseli – H. J.) Mi képezzük azt a frontvonalat, amely Európa biztonságát is védelmezi, mondta Netanjáhu, majd köszönetet mondott Orbán Viktornak, amiért Magyarország támogatja Izraelt a nemzetközi fórumokon, s ezért, hogy tavaly meghívta őt a visegrádi országok budapesti találkozójára.
H. J. - Kuruc.info
Frissítés: "Szabad Izraelben magyarul beszélni?"
Ezt kérdezte Orbán a "kedves Netanjahu barátjától". Alább tekinthető meg a sajtótájékoztató videofelvétele.
Reklám




Friss hírek az elmúlt 24 órából
Kereső
Időkép
Hőtérkép
Legolvasottabb hírek

Készült a Kuruc.info által, minden jog fenntartva © 2006-2020 | Impresszum | Hirdetési ajánlat | Privacy Policy | About Us
CSS váltás feketére CSS váltás fehérre
Hírfolyam Lapszemle ipv6 ready