Szándékosan hoztak rossz döntéseket a Jobbik egyes vezetői, amelyekkel a párt leépítését készítették elő – nyilatkozta a Magyar Időknek az önmagát feloszlató hajdúböszörményi alapszervezet elnöke. A helyi önkormányzati képviselők a Mi Hazánk Mozgalomba kérték a felvételüket.
– A Jobbik egyes vezetői szándékosan hoztak sorozatosan rossz döntéseket, amelyekkel a párt teljes lenullázását készítették elő. Ékes bizonyíték erre a párt irányváltása – mára a DK-val is tárgyalnak –, emellett pedig minden kilépőnek örülnek – közölte a lappal Nagy Zoltán, a Jobbik napokban megszűnt hajdúböszörményi alapszervezetének elnöke.
A politikus elmondta: különböző e-mail-címekről álnéven írt levelekkel próbálták rávenni az alapszervezet önkormányzati képviselőit arra, hogy adják vissza mandátumukat.
A Jobbik frakcióvezető-helyettese, Farkas Gergely a közszolgálati Híradónak azt nyilatkozta, hosszú távon nem lesz hatása a kilépéseknek, és erősödni fog a párt.
Mint ismeretes, a Jobbik baloldali pártokkal is együttműködne. Közelítenek az LMP-hez, és azt is elismerték, hogy tárgyaltak a Demokratikus Koalíció képviselőjével a XV. kerületi időközi polgármester-választásról.
A Jobbik frakcióvezető-helyettese hétfőn pedig egy újabb változást helyezett kilátásba. Farkas Gergely a kormánypárti Híradónak arról beszélt, hogy már nem ragaszkodnak teljes mértékben a néppártosodó vonalhoz.
Az új irányról nem árult el részleteket a Jobbik politikusa, annyit mondott, hogy nem térnek vissza a korábbi radikális nézetekhez.
(MI - Híradó nyomán)